reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia moja też budzi się co 2-3 h:-( a o mleku sztucznym moge zapomnieć - zaciska ustka i ni cholery:crazy:
Lenka brawo!! Tosia chyba na nauki przyjedzie:-D
Renia rośnie ci 100% facet:-D:-D:-D:-D

a u nas dalej do tyłu pełzanko, aczkolwiek ostatnio bardzo się wkurza jak leży na brzuszku, najlepiej jakby mamusia cały czas pełniła rolę podparcia;-) bo najlepesze jest siedzenie. Sama jeszcze nie siedzi, wczoraj z 2min się zapomniala i poiedziała a później baach i płacz przeogromny:-)

reklama
dzięki dziewczynki ale ....ach nic..koniec tematu.

Lenka....brawo brawo, muszę mojemu leniuchowi powiedzieć jakie cuda robią dzieciaki:tak::tak:
Kubuś....no to teraz wystarczy zrobić ten pierwszy krok:tak::tak:. Gratulacje

oj a ja dla odmiany nockę miałam z 1 pobudką
po kąpieli zapłakał o 23.30 ale mężyk wziął na rączki i ululał i tak moje dziecię spało do 4.15
dostał cycusia i spał do 7.15 ale grzecznie sam się bawił pół godzinki w łóżeczku:-)
ileż bym dała aby tak już było nawet zawsze:-)
no i na śniadanie butla poszła w ruch - smok okazał się dobry do kaszki bo 200ml poszło - teraz śpi moj kochany smok:tak:

Widzę, że dzieciaki gigantyczne postępy robią - gratulacje! U nas regres przez te choróbska, pewnie Florka usiądzie, jak reszta już biegać będzie:baffled: Jedyne co się nauczyła to przewroty z pleców na brzuch i odwrotnie, bo siedzieć bidulka nie ma siły, to się tylko kula po łóżku. No i tatuś podając dzielnie elektrolity strzykawką nauczył dziecię ssać z czego innego niż pierś i dziś już Florka pije jak stary z niekapka:szok: Zobaczymy czy się nie cofnie, jak przestanie być odwodniona, ale dobre i to, że teraz pije...

U mnie nocka super, pospałyśmy do 08:00:szok::-) za to dzień zaczyna sie fatalnie, non stop wyje, juz nie wiem co jej znów jest. Teraz w końcu usneła przed momentem....
Surv - jak Florka w końcu odzyska siły to Ci ruszy z kopyta, zobaczysz!

Brawo dl Szkrabow za duze postepy:tak:
U nas noc masakra juz nie pamietam kiedy bylo tak zle pobudki zaczely sie o godzinie 23 Michal plakal straszne nie wiem czy go cos bolalo czy moze mial zly sen .Mam nadzieje ze dzis juz wszystko wroci do normy bo normalnie padam.Na dodatek Mis dzis maruda jakich malo dopiero 11 a ja juz sil na nic nie mam:baffled:

Ślicznie dzieci się rozwijają:tak:
U nas z postępów to pozycja do raczkowania.Już sobie potrafi tak nóżki ładnie ułożyć,ale jeszcze nie kuma jak tu sie przemieścić w tej pozycji i po chwili się rozjeżdża,ale dzielnie próbuje.No i sam potrafi wstać jak sie czegoś przytrzyma:tak:

U nas nocka jak zawsze:dry:już nie patrze na zegarek i nie licze ile razy wstaję, tylko podchodzę na śpicha do łóżeczka daje wody, smoka i wracam do łóżka:baffled::-DM cały czas gada że mam małego wziąć do nas do łóżka ale ja jestem (i będę:-p)twarda i nie zgadzam sie na to. Nie po to wstawałam do noworodka żeby teraz straego konia:-D:-D:-Dwziąć do łóżka:tak::-D:-D:-D
Kupiłam wczoraj Kubie taką butelke z canpolu, która ma ułątwić przestawienie się ze zwykłej butli na niekapek:dry:zobaczymy czy da radę, jak narazie z tej nowej butli pije a z niekapka nie:sorry2:
Surv jak Florcia załapała o co chodzi z pieciem to raczej jej się nie odwidzi:tak:no i brawo dla taty:tak::-)
Maciuś no to widzę że już też stoisz jak stary:-D

a ja dzis przy usypianiu smoka udawałam, ze śpie i jednym okiem podglądałam tą pseudohisterię i okazuje się, że Tymi świetnie obchodzi sobie łóżeczko :rofl2:
kaskader jeden nawet odrywa obie rączki ale nogi zdecydowanie słabsze od odwagi i fantazji:-D:-D:-D

reklama
Gratulujecwszystkim dzieciaczkom postepow!
Moja tylko pelza do tylu, no i umie juz stac na czworakach z pupa wysoko uniesiona - tak jak kot, ale na tym koniec bo nie wie co pozniej robic, wiec zazwyczaj konczy sie na placzu.

Do góry