reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kicrym super wiadomosci:-)
Tosika kciukasy trzymamay :tak:
Moje dziecko dzis spalo super pierwsz pobudka po 8.5 h snu czyli o 4:30 dalam cyca pospal do 6:30 i juz wstalismy ale czuje sie nareszcie wyspana :-)

reklama
Moje dziecko dzis spalo super pierwsz pobudka po 8.5 h snu czyli o 4:30 dalam cyca pospal do 6:30 i juz wstalismy ale czuje sie nareszcie wyspana :-)
To musi być super uczucie, nie?:-)
U nas standardowo pobudka co godzinę:baffled: Ale nadal staram sie nie dawać cycka w nocy więcej niż 2-3 razy i mam nadzieję, że z czasem Młoda zaczai w końcu, że nie ma po co się budzić tak często. M w ramach ekspiacji totalnej zaproponował nieśmiało, że to może on będzie ją odzwyczajał od nocnego karmienia, ale wiem, że będzie tak samo jak u Was: wstawanie w nocy i zagadywanie dziecka albo nerwowe noszenie, a nie o to chodzi... no nic, trzeba uzbroić się w cierpliwość i się uda w końcu:tak:

U nas tez na popczatku M mial wstawac i nie powiem wstawal ale wlasnie zamiast malego wyciszyc do gadal do niego np "idz spac wszystkie misie juz spia" itd itd rozbudzal malego na calego.Podobno facetowi jest latwiej oduczyc bo dziecku mama kojarzy sie instynktownie z zarelkiem ale u nas M sie nie sprawdzil;-)

surv...mąż się naprawił:-):-) fajnie
U nas małż ma większą cierpliwość do takich spraw....wyjątek...karmienie...Widzę jak mu wszystkie żyłki wychdzą jak on z łyżeczką czeka a Ika z radosną miną gada do niego PA PA PA Pa PA ....

post świetna motyw z ta żyłka, uśmiałam się.
Andula gratulujemy i zazdrościmy
surv no, no szanowny małżonek się stara, nie ważne z jakim skutkiem ale w wypadku faceta same chęci już cieszą

U nas niestety dzisiaj znów się pojawiła chrypka :crazy:. Niestety spacerku nie będzie, szkoda bo mimo paskudnej pogody tęsknie za włóczęgą po błotnistych uliczkach.
Tymi dzisiaj na wodzie przespał do 7 :15 :szok:. Kwęczał co prawda, no i miał farta bo wylałam mu w łóżeczku wodę i spał ze mną:-p ale to i tak super.
Rzeczywiście, potwierdziliśmy, że encorton był winowajcą wyglądu małego.
O nim jest nie dość, że zwiększenie apetytu to właśnie to zatrzymywanie wody w organizmie. Jak się nie zmniejsza stopniowo dawki to nawet do zatrzymania pracy nerek może dojść. Teraz już jest chyba ok.

Ostatnia edycja:
kircym super wiesci:tak:
post trzymam kciuki zeby u ginka na wizycie bylo wszystko dobrze.:tak:Dobre, tatus chce dac jes a dziecko do niego ppapa:-D
Misiu brawo, oby tak dalej:tak:
Survi widze ze maz sie poprawil. Czasem trzeba na chlopow ponarzekac zeby sie naprawili:tak:
Haszi dobrze ze znalezliscie przyczyne wygladu malego,teraz juz bedzie wszystko ok.:tak:
U nas wszystko dobrze. Poza jednym mala prawie cala noc spi u nas wlozku:angry:Przed wczoraj bylam na nocce jak wrocilam mala spala u nas a G powiedzial ze prawie cala noc,wczoraj to samo.Ale to chyba wina zabkow bo posmarowalismy zelem i sie uspokoila.Wczoraj miala az trzy kupy, jedna to nawet "weszla" do nogawki spioszkow:sorry2:
Mala dalej olewa cyca, a mleczko jeszcze jest:tak:

Ostatnia edycja:
surv zeby moj chlop na takie cos wpadl to bylo by wspaniale. szlag mnie trafia w nocy jak Maly wyje a on sie tylkiem do mnie obraca...
post my tez trzymamy kciuki i nic sie nie martw..ja mialam tyko dwa usg w ciazy przy czym to drugie bylo juz przed samym porodem...wiec co ja sie ostresowalam w ciazy to moje:dry:
haszi dobrze ze znalezliscie winowajce, my Malego teraz oswajamy z woda z kranu i tez jest niezle. moze tez sie okaze ze to nie byla przyczyna uczulenia:baffled:
andula zazdroscimy, co prawda u nas tez nie najgorzej bo pierwsza o 3.30 ale jednak to nie 4.30;-)
dorka probuj dalej z mlekiem, nie poddawaj sie bo to napewno chwilowe. moze zabki jej ida i spuchnieta biedulka

Surv no kochana, widzę że wychowwanie męża idzie w dobrym kierunku:-p ja coś ostatnio dałam mu jakiś "urlopi" i trzeba jakieś "omdlanko" zrobić:rofl2:

a my dalej twardo dalej cyca, chociaż mała pomino, że nie ma ząbali to też już w ramach przerywników w jedzeniu, sobie podgryza:dry: i jak mówię jej "nie wolno" to ona chytrze się uśmiecha:baffled::wściekła/y:

a wiecie mi dzisiaj dr powiedziiała ze jak mała nie lubi kaszek to i dobrze, nie zmuszać, wręcz to wskazane (bo jak najdłuzej swoje mleczko a najdalej sztuczne) a zamiast tego np dwa razy zupkę dać:confused: tylko żeby i ona zupki lubiła:sorry2:

reklama
ja po lekarzu iczywiście USG nie było:-( ale za to mam kolejne L4:-)
Tylko mnie obmacał a dla mnie to żadne badanie (bo co on tam może stwierdzić, tylko zamknięcie szyjki a to żaden uspokajacz jak dla mnie):-:)-:)-( USG to jest to:-)
niestety musze czekać do 03.04 i znowu ten stres. a maluch jak mu się przypomni skoczyć mocniej to coś tam smyra i to raz na kilka dni i sama nie wiem czy to to....no i standard mam znowu stresiora
muszę się nauczyć z tym żyć bo raczej mi nie przejdzie:no::no::no::no:
Co trauma to trauma

Do góry