reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

My byliśmy dzisiaj na pierwszym spacerku;-) ale z tego co czytam to bankowo za grubo Małego ubrałam:szok: muszę się z tym jakoś oswoić bo ciągle panikuję czy nie jest mu za zimno itd:zawstydzona/y: teraz śpi w body na krótki rękaw i śpioszkach i widzę jaki jest zadowolony, nawet nie ma zamiaru obudzić się na karmienie, a tu już pokarm sam się leje:baffled: tak w ogóle to chyba Małemu odparzyły się jąderka:wściekła/y: chyba za rzadko zmieniam mu pieluchy:zawstydzona/y: dziś poszedł w ruch Bepanten, częstsza zmiana pieluchy i mam nadzieję, że przejdzie:sorry2: Mały zaczyna się łuszczyć tak na wszystkich zgięciach, nie używam oliwki tylko mleczko nawilżające z Nivea ta biała seria i zastanawiam się czy nie kupić oliwki:dry: w poniedziałek przyjdzie położna to ją wymęcze:-)

reklama
no i wresxcie i ja dołączę do kolejnego wątku
moje szczęście śpi - 1h przy obolałym cycku mamy i na 3h spokój:-)
póki co wszystko bez zarzutu - widzę, że przybiera na wadze bo podbródek mu drugi urósł:tak: ale w przyszłym tyg pojdziemy do kontroli na wage i się obaczy
wnioskuję jednak po dobrym śnie, że pokarm mam treściwy więc chłop jak dąb będzie przy swojej łapczywości;-)
też muszę zacząć go werandować i też nie wiem jak ubierać
póki ma ten pępuszek to jakoś unikam body - najlepsze są moim zdaniem pajacyki, bo szybko i łatwo się zakłada:-)
nam na szkole mowila pani coby nie dopajać jak karmimy piersią wieć na lepsze wiatry piję herbatkę hipp z koperkiem:-) BARDZO SKUTECZNA:-D

Mój M własnie poszedł z małą na spacerek, ja założyłam jej tylko body i to wsio...Mimo że mamy jeszcze kikuta to ja zakłądam tylko body,bo dla mnie kaftaniki się podwijaja, zawijają i mojej młodej było w nich niewygodnie. Muszę też sobie kupić tą herbatkę Hippa z koperkiem....gdzie ją kupiłyście, w aptece dostanę???
Kate - mojej w szpitalu odparzyła się pupa bo za rzadko zmieniałam pielchę, pomógł bepanten, częsta zmiana pieluchy i w domu kładłam ją z gołą pupą na pieluszce tetrowej i ceratce w razie kupy bądź siku, żeby jej sie pupka wietrzyła...pomogło...
Ja też słyszałam że jak sie karmi tylko piersia to że nie trzeba dopajać, ale ja swojej daje tego plantexa i czasem wody przegotowanej...zastanawiam sie też nad rumiankiem, bo podobno dobrze na kupkę robi ( chociaż moze uczulać, moze spróbuję jej dać na wieczór, zobaczymy )

hej
u mnie 3 dzien masakra; mala mi wyje i wisi na cycu; rezultat jest taki,ze w domu klotnia i nerwy :wściekła/y:
ja malej dalam herbatke rumiankowa bobovity bo juz nie wiadomo co bylo z nia robic i maz kazal dac; spi 2 godziny juz; chyba pic jej sie chcialo; ale dawalam jej cyca-to 2 lyki i zasypia; ja ja do lozka wrzask i normalnie purpurowa sie robila taki żal,ze szok
zaczynam miec dosc wiecie??
w domu burdel, do tego maz robi z hydraulikiem cos z woda i wszedzie pył i brudno
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Izabelka, u mnie tak samo, przy cycku 3 min i zasypia, odkładana do łóżeczka w płacz...A tą herbatkę gdzie kupiłaś?? Muszę jutro M wysłać na zakupy, w supermarkecie chyba dostanę takie, co???

Jak was czytam to mam trochę ulgi że nie jestem jedyna;-) Momentami czuję się jak uwięziona.Wczoraj to się popłakałam mężowi że chce wyjść na parę minut na zakupy. On zdziwiony bo sam chciał iść. A ja po prostu chciałam wyjść z domu oderwać się na chwilkę i zrobić normalne zakupy

pabla Ja piję hippa dla dzieci Koper włoski kupiony w aptece, poza tym mam herbatkę fix rumianek + koper, chyba jest niezła bo młoda ostatnio mniej marudzi brzuszkowo.

mam pytanie:
Czy wasze dzieci mają uregulowany czas snu i pobudek???? Ile ich jest na dobę??
Moja ma róznie i zastanawiam sie czy za długo nie śpi, ale mam notoryczny problem z uśpieniem jej po południu
Np dzisiejszy dzień zapisany w cyklu pobudka zaśnięcie
4:00 - 5:00
8:00 - 10:00
13:20 - 15:50
nadal śpi
pewnie obudzi się około 19 tej i zaśnie około 10-tej

czy to jest normalne???
mam ją budzić żeby jej uregulować ten sen??? No bo może za mało je??

kamu - mam podobne odczucia, marze o fryzjerze i o zrobieniu sobie paznokci....mam zamiar to zrealizowac w przyszła sobote...
a dzis sie wykapałam w spokoju, ogoliłam nózki - skorzystałam ze maz zabrał mała na spacer i mialam 2 gdz spokoju.
post - moja miała w miare uregulowany dzien do wczoraj:no: od wczoraj non stop kolor cyc i płacz....i raczki do których nie chciałam jej przyzwyczajac, no ale co zrobic. i od wczoraj nasz w miare uregulowany dzien diabli wzieli:wściekła/y:

reklama
Pabla to jak sobie radzisz na spacerze jak ona też tak chce tego cyca.Martwie się że wyjdziemy na spacer aon będzie chciał tylko jeść.Acha i jeszcze jedno pierwszy spacer pół godziny a następny może być już 45 min?

Do góry