reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Surv To z tymi spacerami to ty szybko wrócisz do swojej wagi:-):-):-):-)

Chyba wczoraj było coś w pogodzie bo mała nie spała od 11;30 do 17;00:baffled::baffled::baffled::baffled: a i wieczorem marudziła przed spaniem

U mnie położnej ani widu ani słychu.
Chyba tam zadzwonię

reklama
Ja jeszcze nie byłam z małym u lekarza,mamy iść w poniedziałek.Właśnie go weranduje,ale mam ogromny problem jak go ubierać,nie chce go przegrzać ale też nie chce żeby było mu zimno,normalnie obłęd.Dziś odpadł nam już kikut z pępuszka:-)
Co do czkawek to tez często ma,zazwyczaj po jedzeniu.
I jak w ogóle z tym wychodzeniem w jakich godzinach najlepiej dziewczyny proszę poradźcie,niby takie banalne.Najgorsze że ja mam wszystkie okna na wschód i pokazuje mi tylko temperaturę jaka jest w słońcu

u nas 5w1 ok 130zł a na pneumokoki narazie nie szczepimy za radą lekarza bo tak małe dziecko nie ma kontaktu z innymi dziecmi aby to swinstwo załapac wiec zrobie tak jak z natalką w wieku 2 latek dopiero jak bedzie miała isc do przeczkola i bedzie narazona w grupie ryzyka bo bobas lezacy w wózku i nie majacy kontaktu z innymio dziecmi nie jest w grupie. Tak mi to tłumaczono i widze w tym sesns dlatego nie bede małego faszerowac wszystkim co tylko reklamuja bo zaraz bedą pneumu . neumo, i na kleszcze i bóg jeden wie co jeszcze

Surv - kazała podawać espumisan na te bóle...ja narazie daje małej ten sub-simplex, dzis trzeci dzień regularnie bo wcześniej tylko doraźnie dawałam...mam nadzieję że w końcu pomoze, chociaż mi sie wydaje ze to nie są kolki tylko problem ze zrobieniem kupki, albo moze to są kolki tylko takie niewielkie...no nic, zobaczymy jak to będzie.
Kamu - ja dziś ubrałam małą w body z krótkim rękawkiem i spodenki...czapki nie zakładałam, przykryłam ją pieluchą tetrową, a na dworzu to nawet ją odkryłam. Gorąco dziś, podobno z dziećmi lepiej nie wychodzić jak jest taki upał w godz 11-16, najlepiej przed 11 lub po 16:00...

Dzięki za odpowiedź,w sumie w domu jest z krótkim rękawkiem i w cienkich pół śpiochach .Bo dziś jest naprawdę gorąco.Jutro popołudniu wyjdziemy na pierwszy spacer tak na pół godzinki.Jedyne o co się martwię to o to że on cały czas chce być przy cycu.W nocy nie mam tego problemu,ale w dzień:no:. Podajecie swoim dzieciaczkom wodę

Ostatnia edycja:
Moja ma tak od wczoraj, wciaz przy cycu, problem zaczyna sie tak mniej więcej od 14:00 i do wieczora....A ja dostałam wczoraj chustę bebelulu od koleżanek i właśnie zapakowaliśmy do niej młodą....troche protestowała, a teraz wisi u taty który zmywa naczynia i sokojnie śpi.....ta bebelulu to troche kiepska na takie upały, będę chciała sobie kupić taką elastyczną. Strasznie mi się podobają te chusty ale diabelnie drogie.
odnośnie dopajania - ja swojej podaje herbatkę koperkową tylko - plantex.

u mnie dokładnie to samo od 14 przy cycu do samego wieczora,co jakiś czas go odkładam.I jak to na spacer wyjść popołudniu

reklama
Do góry