reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Blu jest niemożliwa;-);-)
u nas nie ma jakiś szałowych osiągnięć Panicz tylko siedzi i na tym koniec:zawstydzona/y: sporadycznie zrobi kosi kosi, mówi (jak tylko łaskawie zechce) baba i mama, dzisiaj mu się coś pomyliło i zrobił papa koledze:-p

reklama
Roni 21 - wszystko bardzo szybko:-) Nasza mała połowy tych rzeczy nie potrafi, a i tak nas jej umiejętności przerażają:-) Zwłaszcza wynajdywanie dziwnych przedmiotów do zabawy...
Koleżanki synus zacząl chodzić koło roczku, córeczka koło 7-8 miesiąca i koleżanka stwierdziła, że dziecko na tym etapie jest jeszcze za głupiutkie na takie wyczyny:-) Opowiadała, że o ile z synkiem nie było problemów, to z córką ciągle - groźne upadki, brak wyobraźni, właściwej oceny odległości, itd... Trzeba uważać... Zresztą Zosia nie chodzi a też nie można spuścić ją z oka! Dziś pociągnęła na siebie wielką donicę z draceną... Dobrze, że akurat leżała przygwoździła ją roślina, a nie donica... obyło się bez obrażeń i płaczu... A moja mama mnie ostrzegała:tak:! Wyrzuciłam wszystko, co mogłam z pokoju, ale nie wiem, co mogę zrobić z ponad metrowym kwiatem... miałam nadzieję, że jakoś przetrwamy do wiony i wyrzucę go na balkon...

Liwus no gratulacje dla Adaśka:-)
Kate moja to jeszcze ani be ani me, cały czas na topie jest gruchanie, no dzisiaj było pojedyńcze "iti" , cokolwiek to moglo znaczyć, było slodkie:-);-)
Roni masz niesamitą córeczkę:tak: wow!! kochana ty teraz sprawdź IQ małej;-) albo moze nie, bo nas tu zestresujesz na maxa:baffled::-p

a moja odkryła uroki...plucia:sorry: normalnie co jej nie podchodzi, to...:confused2: nie muszę wam mówić jakże cudny jest widok tatusia kamiącego małą zupką, której ona nie trawi:rofl2: - bezcenne:cool2:

Wow, jakie postępy dzieciaki porobiły! O Blu nawet nie wspominam, bo mnie zazdrość zżera:-p U nas na razie lekki regres, ale pewnie dlatego, że Młoda nieco zaniedbana, jak ja zalatana. Tyle, że siedzi coraz pewniej sama, do czego wybitnie motywuje ją słynny garnuszek:-) Brawo uwielbia bić, zwłaszcza do piosenek z bajek, ale tylko jak ja jej pomogę. Codziennie puszczamy sobie tę piosenkę:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=2vXOkruTHhs"]YouTube - Bear in The Big Blue House -Dancing the flamingo with ojo[/ame]
i młoda zarykuje się ze śmiechu, jak tańczymy flamenco z misiami.
No i mała ma już preferencje bajkowe, sprytnie podsuwane przez mamę: codziennie ogląda Sezamkowa i wyżej wspomnianego misia i widać wyraźnie, że te bajki poznaje, aczkolwiek największe emocje wzbudzają napisy końcowe.w zasadzie wszystko jedno czego - nie mam pojęcia co ją tak kręci, ale do napisów uśmiecha się tak szeroko, jak do kota:-D

Roni - Blu idzie jak błyskawica!!! gratulacje!
Surv - super misiaki, Lenka klaskała zachwycona nimi:tak:
moja akurat smieje się obecnie tylko do reklam w tv:sorry2:

Roni moja mama nie wierzyla ze dziecko w wieku Miska chodzi przy meblach pokazalam jej Blanke na Nk w szoku byla:szok:
Surv moja siostrzenica uwielbia tego misia zawsze z nim tancuje Michal tez oglada bajki na mini mini i zaciesza do nich swoja pyze.Dzis ogladalam z nim Tvn 24 a on smial sie do naszego prezydenta;-) moze dlatego ze podobny do Poko z bajki ;-)

a moja odkryła uroki...plucia:sorry: normalnie co jej nie podchodzi, to...:confused2: nie muszę wam mówić jakże cudny jest widok tatusia kamiącego małą zupką, której ona nie trawi:rofl2: - bezcenne:cool2:
Tosika gratuluje nowej umiejetnosci corki, u nas jest to na porzadku dziennym:tak:. Ostatnio karmilam mala zupka na ktora nie miala ochoty, a tatus akurat wychodzil do pracy i podszedl, aby sie pozegnac z coreczka - no i co? Jemu sie oberwalo:-D. Musial sie przebrac:-).

Roni- masz cudowne dziecko, jak ona tak goni z rozwojem to mozna sie spodziewac matury w wieku 10 lat i doktoratu w wieku 15:-)...

Surv- gratuluje tego klasakania, ja probowalam nauczyc moja latorosc, ale nic z tego:no:.

reklama
dziekujemy za komplementa
jednak starszy brat i usposobienie wiercipieci daje rezultaty
postaram sie Wam filmik nagrac tylko ze nie wiem jak wkleic potem :sorry2:

Do góry