reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

U nas poza super opanowanego siadania z brzucha zaczęło sie klękanie i podciąganie za szczebelki, narazie wstać sam nie umie ale już się boję kiedy to nastąpi:-p:-D
Mama była z Kubą w piatek u lekarki bo od 3 dni bardzo mało jadł praktycznie rano cycka, potem 50 ml mleka na obiad dosłownie 3 łyżeki na desre to samo na kolacje 50 ml kaszki więc trochę sie zmartwiłam pani dr oznajmiła ZĘBY:dry:no nic czekamy już na nie od dobrych 2 miesięcy:sorry2:budzenie nocne to to też ZĘBY więc nie kaman czemu ich w buzi nie ma:dry:
Blu jest nie samowita:tak:
renia Tymek chyba zacznie tez sam maszerować:tak:
Pabla dla mnie podejrzany chrupek i ciasta z glutenem:tak:
KasiaDe popróbuj kilka razy z tą wodą Kuba tez na początku nie chciał a treaz jest już spoko:tak:

reklama
Normalnie zazdroszczę wam tych postępów z dzieciaczkami. U mnie Oliwka zrobiła się mały leniwiec i siada jak nikogo nie ma w pobliżu, bo jeżeli w zasięgu wzroku jest mama lub tata to robi się wyjec, żeby ją posadzić, a najlepiej żeby mogła wstać :wściekła/y::angry: za raczkowanie się też nie bierze, więc chyba pójdzie w moje ślady i ten etap sobie odpuści:-D No i woła tylko tatę i od czasu do czasu dziadka...

a u nas kolejna faza - tulę sie bez końca
normalnie taki pieszczoch ze jak z rączek na podłoge czy do łóżeczka kładę to chwilowa panika i krzyk:szok:
no ale weekend był cioc i wujków więc "z ręki do ręki";-)

a moja odkryła uroki...plucia:sorry: normalnie co jej nie podchodzi, to...:confused2: nie muszę wam mówić jakże cudny jest widok tatusia kamiącego małą zupką, której ona nie trawi:rofl2: - bezcenne:cool2:
he he to już Tatuś nie mówi że dziecko to przecież aniołeczek?????:-) czy może twardziel jest i wersji nie zmienia???
umiejętność niezła aczkolwiek nie będę o niej mówić Dominice:-)

U nas po wizycie u lekarza - jest ok, ale trzeba się podtuczyć!!
także kaszka 2 razy dziennie i mleko do picia też z kaszką.
wymiary na odpowiednim wątku.

Roni wow, pisalaś, że Jasiek też miał takiego speeda, gratulujemy, :)
Maciuś
- gratulacje :)
Tymuś
super , ja też chce zobaczyć "raczka"

U nas telewizor mógł by nie istnieć na razie, za to bardzo reaguje na muzykę, czasem coś nawet pomrukuje.
Próbowałam dzisiaj dawać w nocy wodę. Przy pierwszej butli płacz na maksa, i musiałam dać mleko, przy drógiej co chwila się budził, dawałam wodę, przysnął i znów się budził i tak do 7 wytrzymaliśmy. Niwiele to i ciut jestem zmęczona ale zawsze jakiś krok do przodu.
No i w końcu najważniejsze osiągnięcie ^^
Tymciu też jest już homo sapiens, tzn stanął na własnych nóżkach.

Kasia dasz rade!trzymam za Was kciuki:tak:
Tosika Kuba tez pluje:dry::angry:zazwyczaj przy jedzeniu:crazy::-D
Tymuś gratulacje za postawę stojącą:-D
Pabla będzie dobrze:tak:mała kaszkami sie będzie zajadać, i bedzie ok:tak:

reklama
u nas telewizja jest tylko czasami dlatego jest bardzoooo lubiana, zwlaszcza Maly kocha teletubisie, przez godzine po prostu go nie ma:-)

Do góry