reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

moja ma czesto czkawki- niby nie chce odbic- poloze ja- odbije sie i czkawka murowana; ale jej nie przeszkadza; czasem pomaga jak sie ja ponosi chwilke; czasem cyc; czasem nic :-) samo przechodzi ;-)

reklama
Mamy odginac stópki we właściwym kierunku: Florka ma za duże przegięcie w podbiciu i stópki jakby w kształcie trójkąta zagięte do środka z podwiniętymi paluszkami. Mamy trzymając za piętkę i kostkę, żeby nie odkształcić zdrowej części stopy odginać górną część stopy + paluszki na zewnątrz: 10 serii po 5 sekund i trzeba to robić dość mocno, żeby zadziałało. Dość to uciążliwe jest bo dziecko się broni przed unieruchamianiem stópki, ale dziś już parę razy poćwiczyłyśmy i jakoś idzie:)
Czkawki mamy regularnie, ale ponieważ Młodej zdaje się to nie przeszkadzać, to olewamy:)

U nas na czkawkę czesem cyc a czesem nic - jak pisze Izabelka....czasem przechodzi sama...
U mnie dziś pręzenie od około 6 rano, ale jakby troche mniejsze...kupek robi mniej, czy Wasze też tak mają...wcześniej była kupa przy każdym karmieniu, teraz jest ich z 4-5 dziennie...
A wczoraj jak zawsze zasypiała ładnie po kąpieli około 20:00, do do 22:00 była marudą i wciaz przy cycu, w koncu uśpiłam ja u nas w łóżku, przed czym ogólnie się bronie i zawsze ja do łózeczka odkładam....no ale wczoraj ze zmeczenia nie miałam siły wstawać co 5 min i zasnęłyśmy razem w łózku, potem przyszedł m i ja odłozył do łóżeczka. Potem pobudka o 00:30, potem o 4....w zasadzie nawet sie wyspałam...

U nas czkawka też przechodzi, ale widze, że irytuje to małą - a wczesniej tak nie bylo. Cyc tez jest dobrym "lekarstwem".

Ptaszyna, ja z tymi muszlami po raz pierwszy spotkałam się właśnie w interecie przeglądając Allegro. Faktycznie drogie jak fix!

pabla27, u nas też nie ma kupy po każdym karmieniu - jakby tak było, to chyba wysr...by wszystko co zjadła:-D

survivor26 taka mała wada do usuniecia robi sie gdy dzidzia ma za malo miejsca w brzuszku i krzyzuje nuszki aby sie w nim miescic ale to do wyprowadzenia jest tylko sporej pracy rodziców wymaga i konsekwencji w cwiczeniach zycze powodzenia i napewno bedzie dobrze.

u nas czkawki tez sa ale uwazam to za rzecz normalna.

ptaszyna połozna powinna sama przyjsc bynajmniej tak jest u nas

a u nas siedem swiatów mały nie dosc ze kolki to wyszła nam jakas alergia od zeszłego tygodnia nic innego jak tylko lekarze dlatego troszke Was zaniedbalismy ale mamy nadzieje ze sie nie gniewacie mały ma jakąs alergie pokarmowa nie wiadomo konkretnie wyeliminowalismy wszystko i mleko zmienilismy na bebilon pepti mam nadzieje ze bedzie lepiej. a dzis zaraz idziemy na szczepienie i mamy szczepionke Infamix DTPa+Hiberix w jednym ukłuciu zrezygmnowalismy z hexy bo raz ze bardzo droga to nie potrzeba szczepien az tylu przeciw zółtaczce. a tu na 3 szczepieniach zaoszczedzamy ponad 300zł co pozwala nam na zakup szczepionki na pneumkoki.

post - pierwszy raz właśnie usłyszałam o tych muszlach laktacyjnych:-) Tak swoją drogą, to szalenie seksowna i kobieca nazwa, czyż nie? Chyba się w nie zaopatrzę, tak na wszelki wypadek.

mój Antoś też ma często czkawkę, czasem wydaje mi się że za często:baffled: trzymam go do odbicia, ale nie zawsze mu się odbija:baffled: przy na dodatek przy czkawce zawsze mu się ulewa:dry: zaczyna mnie to martwić:zawstydzona/y:

Zapomniałam napisać,że Antosiowi odpadł dziś kikut:) ucieszyłam sie bardzo bo bałam się go przebierać:)

Ostatnia edycja:
a Szymek dzisiaj przechodzi sam siebie spi max 15min do 30 i awanturuje sie caly czas z jedzeniem tez bardzo kiepsko juz poprostu wychodze z siebie.:angry::baffled::angry::angry::growl::sad::oo2::hmm::realmad:

Heksa, u mnie to samo...od 13:00 nie śpi, albo przysypia na 20 min i płacz, ciagle cycek albo na rękach....mam juz dosyć, aż sie boje nocy:no::wściekła/y:

reklama
a ja juz mam jedna nocke za soba dzionek prawie tez chodze na rzesach i nie wiem czy przezyje noc a Tobie zycze powodzonka obys nie mączyła sie tak długo jak ja.:-(

Do góry