reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Ja próbowałam używać fridy i teraz nawet z gruszką, która wcześniej była tolerowana, jest problem... Kręci głową i odpycha rączką! Teraz zakrapiamy jej nosek solą morską, potem gruszka i jest ok... Jeśli problem z włożeniem gruszki, to rzucam pieluszkę na oczka i szybka akcja:tak: A frida rzeczywiście jest bardzo ciekawa dla malucha! Mała też lubi kabelki:-)

reklama
Michalina dawno nie miala katarku,ale jak jej czyscilam nosek frida bylo ok.
Dalam dzis malej parowke na sniadanko zobaczymy jak zareaguje.

Julcia zabiegów "okołonosowych" nie znosi, dlatego też w razie awarii stosujemy katarek - ten sławetny gadżecik podłączany do odkurzacza. Szybko i skutecznie, aczkolwiek akcja zazwyczaj okupiona jest wyciem:tak::tak::tak:

Co do mleczarni: ja problem na szczęście mam z głowy, bo cycek tylko rano i wieczorem, w nocy nie ma żarełka (dzisiaj się młoda wybudzała, myślałam, że głodna, podałam butlę i niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee). Tak więc po kilku próbach jestem pewna, że w nocy nie o żarełko chodzi. Prawda, koło 22 dostaje flachę na przysłowiowego "śpiocha:, ale i tak nie zawsze wszama. Co do ilości mleczka - nam tez pediatra mówiła o 3 pełnych posiłakch mlecznych. Spełniamy ten warunek, bo rano i wieczorem jest cycuch, potem kleik z deserkiem, kaszka pod wieczór i czasami flaszencja:-D:-D:-D

Jula....no pięknie pięknie. Ta frida do odkurzacza jest niezła jesli chodzi o skuteczność i rachu ciachu i po strachu:tak::tak::tak::tak:
A moje dziecko dzisiaj skumało o co chodzi z tym siedzeniem i jak się ratować przy bocznych wiatrach:-):-):-):-)Mama dumna i blada bo dziecię samo z 10 min siedziało bez wywrotki:-):-)
Coprawda sama nie siada ale marudzi by chwycić za rączki i wtedy się podciąga i najlepiej jak podłoże nie jest śliskie to odrazu do stania i wtedy jest mega zadowolona:tak:

Ika zuch dziewczynka:tak: Tosia też chwata sie za nasze rączki i baaaardzo chce siedzieć ale jeszcze delkatnie się kima:-p
A ja muszę sie pochwalić że wczoraj nasza Antonina pierwszy raz chcwyciła butlę z kaszką i wytrąbiła całą:szok::szok::szok::szok::szok::szok: (wcześniej jadła tylko łyżeczką i przede wszystkim te gotowe kaszki hippa ze słoiczka, bo inne robione ni cholery) Jestem przeszcześliwa.....aczkolwiek myślałam, ze przez to całą noc prześpi:confused: guzik:baffled: cycuch co dwie godziny nadal był:angry: ale ważne ze już kasze chwyciła, zawsze to lżej jakos będzie dla mnie:tak: Uwielbiam butelki TT (normalnie własnorecznie zrobię order dla pomyslodawców tegoż smoczka:-p)

Tosika u nas też butle TT:tak:miałam też aventu i Kuba nie chciał z nich pić:baffled:
Ika brawo!
U nas dzisiaj noc super- tylko 2 pobudki o 1 i o 5 no i o 7 już koniec spania:sorry2:ale porónując do dni gdszie było pobudek 5 to jestem szczęśliwa, oby tak dalej:tak::-)

Tosika...no to suuuper:tak::tak::tak:brawo Antosiu:-):-):-):-)
buteli TT fakt super są, tylko cos szybko im się podziałka ściera, no chyba że ja tylko tak trę przy myciu:-)
kuba...tak trzymaj, pobudki w nocy nie są tendy :):no::no::no::no:

Toska brawo, to mamusie odciazysz:tak:
Ika gratulacje.10min to sporo:tak:
Kuba oby tak dalej. Noc jest od spania anie od jedzenia;-)
My tez mamy butelki TT ale podzialka jeszcze jest. butelki od czasu do czasu wkladam do zmywarki i jest ok.

Hej, my po lekarzach już - u pediatry dziecię osłuchowo czyste tylko wciaz katar - szczepeienie przełożone na za tydzień.
u neurologa - wszystko ok, mamy wychowywać Lenkę na podłodze, aktywować do raczkowania, nie sadzać póki sama nie usiądzie. I tyle z zaleceń ogólnych. Pozatym jest dobrze:-)

reklama
Pabla super wieści!!!

A my od wczoraj zaczęliśmy dawać rybkę (wyczaiłam taką gerbera -rybka po grecku) i wiecie co mała normanie tak pięknie buziakę otwierała aż w szoku byłam:szok: szczególnie, ze ona do jedzenia zupekk itp. to ostatnia w kolejce:tak: chyba jakiś maly kocurek mi rośnie:rofl2:

Do góry