reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Ja próbowałam używać fridy i teraz nawet z gruszką, która wcześniej była tolerowana, jest problem... Kręci głową i odpycha rączką! Teraz zakrapiamy jej nosek solą morską, potem gruszka i jest ok... Jeśli problem z włożeniem gruszki, to rzucam pieluszkę na oczka i szybka akcja:tak: A frida rzeczywiście jest bardzo ciekawa dla malucha! Mała też lubi kabelki:-)

reklama
Michalina dawno nie miala katarku,ale jak jej czyscilam nosek frida bylo ok.
Dalam dzis malej parowke na sniadanko zobaczymy jak zareaguje.

Julcia zabiegów "okołonosowych" nie znosi, dlatego też w razie awarii stosujemy katarek - ten sławetny gadżecik podłączany do odkurzacza. Szybko i skutecznie, aczkolwiek akcja zazwyczaj okupiona jest wyciem:tak::tak::tak:

Co do mleczarni: ja problem na szczęście mam z głowy, bo cycek tylko rano i wieczorem, w nocy nie ma żarełka (dzisiaj się młoda wybudzała, myślałam, że głodna, podałam butlę i niiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee). Tak więc po kilku próbach jestem pewna, że w nocy nie o żarełko chodzi. Prawda, koło 22 dostaje flachę na przysłowiowego "śpiocha:, ale i tak nie zawsze wszama. Co do ilości mleczka - nam tez pediatra mówiła o 3 pełnych posiłakch mlecznych. Spełniamy ten warunek, bo rano i wieczorem jest cycuch, potem kleik z deserkiem, kaszka pod wieczór i czasami flaszencja:-D:-D:-D

Jula....no pięknie pięknie. Ta frida do odkurzacza jest niezła jesli chodzi o skuteczność i rachu ciachu i po strachu:tak::tak::tak::tak:
A moje dziecko dzisiaj skumało o co chodzi z tym siedzeniem i jak się ratować przy bocznych wiatrach:-):-):-):-)Mama dumna i blada bo dziecię samo z 10 min siedziało bez wywrotki:-):-)
Coprawda sama nie siada ale marudzi by chwycić za rączki i wtedy się podciąga i najlepiej jak podłoże nie jest śliskie to odrazu do stania i wtedy jest mega zadowolona:tak:

Ika zuch dziewczynka:tak: Tosia też chwata sie za nasze rączki i baaaardzo chce siedzieć ale jeszcze delkatnie się kima:-p
A ja muszę sie pochwalić że wczoraj nasza Antonina pierwszy raz chcwyciła butlę z kaszką i wytrąbiła całą:szok::szok::szok::szok::szok::szok: (wcześniej jadła tylko łyżeczką i przede wszystkim te gotowe kaszki hippa ze słoiczka, bo inne robione ni cholery) Jestem przeszcześliwa.....aczkolwiek myślałam, ze przez to całą noc prześpi:confused: guzik:baffled: cycuch co dwie godziny nadal był:angry: ale ważne ze już kasze chwyciła, zawsze to lżej jakos będzie dla mnie:tak: Uwielbiam butelki TT (normalnie własnorecznie zrobię order dla pomyslodawców tegoż smoczka:-p)

Tosika u nas też butle TT:tak:miałam też aventu i Kuba nie chciał z nich pić:baffled:
Ika brawo!
U nas dzisiaj noc super- tylko 2 pobudki o 1 i o 5 no i o 7 już koniec spania:sorry2:ale porónując do dni gdszie było pobudek 5 to jestem szczęśliwa, oby tak dalej:tak::-)

Tosika...no to suuuper:tak::tak::tak:brawo Antosiu:-):-):-):-)
buteli TT fakt super są, tylko cos szybko im się podziałka ściera, no chyba że ja tylko tak trę przy myciu:-)
kuba...tak trzymaj, pobudki w nocy nie są tendy :):no::no::no::no:

Toska brawo, to mamusie odciazysz:tak:
Ika gratulacje.10min to sporo:tak:
Kuba oby tak dalej. Noc jest od spania anie od jedzenia;-)
My tez mamy butelki TT ale podzialka jeszcze jest. butelki od czasu do czasu wkladam do zmywarki i jest ok.

Hej, my po lekarzach już - u pediatry dziecię osłuchowo czyste tylko wciaz katar - szczepeienie przełożone na za tydzień.
u neurologa - wszystko ok, mamy wychowywać Lenkę na podłodze, aktywować do raczkowania, nie sadzać póki sama nie usiądzie. I tyle z zaleceń ogólnych. Pozatym jest dobrze:-)

reklama
Pabla super wieści!!!

A my od wczoraj zaczęliśmy dawać rybkę (wyczaiłam taką gerbera -rybka po grecku) i wiecie co mała normanie tak pięknie buziakę otwierała aż w szoku byłam:szok: szczególnie, ze ona do jedzenia zupekk itp. to ostatnia w kolejce:tak: chyba jakiś maly kocurek mi rośnie:rofl2:

Do góry