reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Tosika ja tez uważam że jak dziecko nie chce to nie należy mu wciskać, Kuba czasami zjada cały słoiczek a czsami nawet nie pół, czsami chce deserek a czsami pluje, jeżeli mała dobrze przybiera to nie ma się czym martwić:tak:
Madzia ja tak jak Tosika:tak:na początku robiłam taki rzadszy a teraz trochę gęściejszy. Wszystko zależy ile tej mąki dasz:tak:

reklama
co do kisielku - ja na 180 ml soczku daje czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Moja dzis przechodzi sama siebie....wyje non stop, przerwy są tylko podczas jedzenia. Nie wiem po prostu o co chodzi:confused: od 12:00 nie spała, spać nie chciała, a teraz zasnęła mi w leżaczku podczas gdy karmiłam ją kaszką:szok: z łyżeczką w buzi:szok: jeszzce nogdy to się nie zdarzyło. Zobaczymy ile mam spokoju...pewnie nie dużo:sorry2:

moj Szymon to tez raczej do tych anorektykow nalezy
8.30 cyc
ok 10 rano pol sloiczka lablka z kasza
12 cyc
14 obiadek, zazwyczaj pol sloiczka lub cwierc:-(
17 deserek w porywach caly sloiczek
19-20 150ml mleka cycowego z kasza
no i cala noc doi cyca

dziewczyny ile razy dziennie karmicie piersia/ butelka?

Pearl - za zazwyczaj 3 razy daje butle, ale dziś to było 2 razy...
moja je tak ( na przykładzie dzisiejszego dnia ):
05:00 rano - 120 ml mleka
09:30 - kisiel ze 180 ml soczku
10:00 - 100 ml wody
13:30 - około 170 ml zupki
14:00 - 100 ml wody z sokiem
16:30 - 120 ml kaszki plus pół słoiczka owoców
i pewnie okolo 20:00 - 150 ml mleka

Ja w sumie piersi nie daję w ciągu dnia wcale chyba że Masowi nie podchodzi np kisiel bo tak się czasem zdarza to daję mu wtedy pierś a tak to dostaje tylko raz lub dwa w nocy

U mnie piers 3 razy w dzien i raz w nocy dodatkowo raz dziennie dostaje sztuczne na sam wieczor z kaszka ryzowa:tak:
dodatkowo duzy deser 190g i duzy obiadek 190g i to wsio :-)

u nas samo mleko jest ok 6-7 rano i to max 150ml (przewaznie 90ml -100ml).
Pozniej kaszka na mleku rano i na noc (odpowiednio po 240 i 270ml mleka).
W dzien obiadek ok 300ml i owoce.

reklama
Ja podaję ok 7/8 cycka
10/11 100ml sinlacu/nutramigenu
13/14 obiadek 190gr (nie zawsze cały zje)
17/18 deserek 130gr
20- moje odciągnięte mleko ok100+100nutramigenu zagęszczone kaszką ryżową owocową, ale też zazwyczaj tego nie zjada całego.
W nocy staram się nie dawać cyca więcej niż raz, ale mały pije wodę w nocy no i w dzień rozcieńczone soki:happy:

Do góry