reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

A moją gwiazdę coś wysypało, już wcześniej miała parę krostek na buzi, ale to czasami jej sie zdarza, a teraz widzę leciutko na brzuszku i na pleckach:-( z nowości ostatnio burak był....może to on? no nic, narazie będę obserwować.

reklama
Ika, Tosia gratulujemy postępów! U nas też z siedzeniem coraz lepiej, ale mały leniuch, jak nei czuje pod ręką oparcia w postaci poduszki to leci jak kłoda..choć ostatnio całkiem przypadkowo podparła się rączką i okazało się, że jednak można, jak się chce:-p
Pabla, burak to chyba z tych mniej uczulających, ale kto wie? A nei pisałaś ostatnio, że zamierzasz dać małej pomidorówkę? bo moze to po tym?

Tosika, Madzia, z rybką uważajcie, bo fakt może uczulić, ale niekoniecznie :sorry2:
Tu wklejam fajny artykuł na temat alergii:
Alergie pokarmowe

A i dla wszystkich mam alergików, nie wiem czy wiecie że jest coś takiego jak alergeny krzyżowe czyli np ktoś uczulony na kurz może być uczulony na skorupiaki. wklejam tabelkę z tym jak to się może krzyżować, czasem łatwiej potem znajść winnego :confused:
Alergeny krzyżowe - Atopowe Zapalenie Skóry

Wszystkim gratuluję postępów, moja Wikusia też zaczyna siedzieć po troszku, więc ok. Poza tym u mnie maruda maksymalna a dziś pobudka była po godz.4 rano :dry:, i 20 minut spanka dopiero po 9, i już znów marudzi :angry:

Tosika ja nie jestem alergikiem, M lekko na jakies mydła, proszki (ale rzadnych leków nie musi brać)a Mały ma AZS takze nie wiem z czego to wynika:happy:
ewelink@ a moze rota was dopadło?

u nas jak zawsze po wizycie u dziadków - przyspieszony rozwój
już padły wszystkie słowa "mama" "tata" "baba" "dada" "nana" lala i nawet dziadek usłyszał "kota":-) normalnie szok - gada jak najęty
zęby - górne jedynki - juz obydwie na górze, teraz widzę bielą się dolne dwójki, ale oznak wychodzenia bolesnego nie ma
super wychodzi raczkowanie - więcej do przodu niż do tyłu
i największy dla mnie szok to sam dźwiga się na łóżeczku i chwilkę postoi a jak się zmęczy to klęka - aparat taki, że nie mam słów
aż strach pomyśleć co by to było gdybym dziecko dziadkom zostawiła na tydzień - pewnie by jeździł na rowerze:-D:-D:-D

a najważniejsza sprawa to wyniki - żelazo pięknie sie podniosło z 12 na 49 i ogólnie wszytskie parametry morfologii o niebo lepsze niż przed miesiącem:-D:-)
jak tak dalej będzie to jeszcze tylko miesiąc leczenia ;-)
kamień z serca

U nas już wszystko dobrze, mała obudziła się godzinę temu i szaleje jeszcze w łóżku z tatusiem.
Wczorajsza jazda więc chyba przez bebilon:baffled:, bo nic więcej oprócz wymiotów nie miała. No cóż, widmo spania w nocy ciągiem przez 3 godziny coraz bardziej się oddala.....

Sylcia dzieki za te artykuly.To ja nawet nie wiedzialam,ze sa tam takie powiazania.
Z tego wynika,ze moge byc na wszytsko uczulona:szok:

Ja tez wszystkim gratuluje postepow.U nas nowym hobby jest chodzenie,oczywiscie z moja pomoca,ale jaka to frajda:tak:Przynajmniej wtedy nie jeczy,no ale ja wolem nie jestem i dlugo tak nie pociagne.

Surv - pomidorówki nie było, był indyk w pomidorach ale już z 2 tyg temu i nic sie nie działo. Od tamtej pory go nie dawałam już, tylko ten raz:sorry2:
Gratuluję postępów wszystkim dzieciaczkom, moja narazie szaleje na podłodze na zasadzie kręcenia się na brzuchu i cofania do tyłu. Ale coraz ładniej podnosi sie na rękach i brzuch też ładnie do góry podnosi.

reklama
ewelink@ to dobrze ze z mała wszystko ok
renia no to Tymek zaszalał:szok:u nas pełzanie w tył no i notoryczne siadanie, zębów nadal brak:dry:

Do góry