reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Z butli:tak:na początku myślałam że on głodny, ale teraz wiem że strzela jakieś fochy, w sumie nie wiem co mu dolega bo napije się dwa łyki i śpi:dry:budzi się praktycznie co godzinę, ja już nie miałam siły go wyciągać i dawać cyca:no:więc daje teraz butle z wodą i też spi.:confused:chociaż nie ukrywam że chciałabym w końcu przespać noc:-:)confused:

kamu a nie boisz sie ze za malo mleka? bo dzieci w naszym wieku to powinny miec trzy posilki mleczne dziennie
On je ok 5 nad ranem cyca,potem ok 8 je kaszkę na mleku i na noc dostaje sztuczne z kleikiem czyli wyjdzie 3 .W sumie na dobę 4 posiłki mleczne bo je ok 24-1

Moja dzis przechodzi sama siebie....wyje non stop, przerwy są tylko podczas jedzenia. Nie wiem po prostu o co chodzi:confused: od 12:00 nie spała, spać nie chciała, a teraz zasnęła mi w leżaczku podczas gdy karmiłam ją kaszką:szok: z łyżeczką w buzi:szok: jeszzce nogdy to się nie zdarzyło. Zobaczymy ile mam spokoju...pewnie nie dużo:sorry2:

Pabla, możemy sobie podać ręce - u mnie dziś to samo!:baffled:Tzn. nie zasnęła z łyżeczką w buzi, tylko musiałam z nia pójść na spacer i po minucie słodko zasnęła a mi z tego mrozu ciekło z nosa :-/

No a te 600 ml mleka nie może być hurtem w nocy? Bo ja w dzień pierś daję bardzo rzadko, albo wcale a mleka modyfikowanego królewna nie tyka... spróbuję może jeszcze kaszki mleczne, skoro teraz zjadłaby i golonkę, to może się uda;-)

No i wreszcie mam spokój:tak: mała już po kąpieli, po jedzonku w łóżeczku, jeszcze nie śpi ale się kręci i zaraz pewnie zaśnie.
Dziewczyny, czy Wasze dzieciątka też tak nerwowo reagują na fridę? Kupiłam dzisiaj bo gruszką to te ciągnące glutki nie wychodzą za nic, ale mam wojnę światów po prostu.....:no: gruszke spokojnie akceptowała a tu tylko podchodzę z tym urządzeniem a ryk jest niemiłosierny:-( tak płacze, łzy lecą jak grochy a mnie serce ściska ale muszę jej wyczyścić nosek bo oddychać nie może:sorry2:

Maks nie płacze ,ale od jakiegoś czasu zaczyna wyrywać mi z rąk,wcześniej nie miałam z tym problemu a teraz czyszczenie noska to masakra.On jest taki silny że mam teraz problem

Pabla u nas to samo.To raczej nieprzyjemne uczucie,ja przynajmniej tak bym nie chciala,wiec sie nie dziwie,ze dzieci wrzeszca

reklama
U nas frida jest beeee:baffled:ale z ciekawości sama spróbowałam na własnym nosie i wcale to nie jest przyjemne:no:Kuba uwielbia ale się tą fridą bawić bo przecież to pod kabelek podchodzi a on wszelkiego typu rzeczy wprost uwielbia:eek:

Do góry