justine
Czerwcowe mamy '05 Mamy lipcowe'08
Hej, jak dla mnie Wasze dzieciaczki pięknie jedzą. Tymuś zaczął dostawać niemleczne posiłki od połowy listopada, a dopiero od lutego mu posmakowały, ale nie zjada jeszcze całego słoiczka. Kaszkę dostaje raz dziennie z 90ml mleka. Pije co najwyżej 20ml herbatki lub soczku. Za deserkami nie przepada - zje czasem pół słoiczka. Ja karmię go wieczorem, w nocy i rano, ale niewiele mam mleczka, więc dostaje też modyfikowane.
Co do nocnika, uważam że nie należy przesadzać - Jagienka przestała nosić pieluchy, gdy skończyła dwa lata. U nas nie sprawdził się grający, bo Jagna bała się, gdy zaczynał grać.
Co do kubków niekapków, również polecam Canpol balonik - ma dwa rodzaje ustników - dla młodszych i dla starszych dzieci. Tymek tymczasem jest butelkowy (a Jagna nigdy przez smoczek nieczego nie dostawała).
Co do nocnika, uważam że nie należy przesadzać - Jagienka przestała nosić pieluchy, gdy skończyła dwa lata. U nas nie sprawdził się grający, bo Jagna bała się, gdy zaczynał grać.
Co do kubków niekapków, również polecam Canpol balonik - ma dwa rodzaje ustników - dla młodszych i dla starszych dzieci. Tymek tymczasem jest butelkowy (a Jagna nigdy przez smoczek nieczego nie dostawała).