reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Ja też śpię z Kubą w jednym pokoju, bo nie chce mi się latać z 2 pokoju jak płacze no i troche się boję że coś mu się stanie:zawstydzona/y:
U nas wieczorem nie ma problemu za to w dzień muszę go trzymać za rękę no i głaskać po głowce albo lekko kołysać, ale wierze że kiedyś nastąpi dzień że sam sie odwróci i będzie spać:dry::-D

Kacha u nas też e.coli najpierw 10 do 5 potem 10 do 7, a ile u was wyszło?my już jesteśmy po bactrimie-nie pomogło, dicoflor też brał i nic, obecnie leczymy małego u nefrologa, brał przez 7 dni ZInatt teraz furagin 10 dni i znowu kontrolne badania oby już było dobrze. U nas w sumie nie było takich objawów tylko śluz w kale który mnie zaniepokoił i to było powodem wykonania posiewu moczu i kału.:confused:

Melduję ze wczorak Kuba zrobił siku do nocnika:tak::tak::tak::tak:wiem że to pewnie przypadek:dry:,ale od kilku dni zawsze robi kupke po zjedzeniu deserku więc pomyslałam że go posadze zobacze jak zareaguje. Kupa już była w pampersie ale posadziłam go , mały stukał w bok nocnika, a nagle rozbrzmiała muzyczka i siku było:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
nasza Patrysia ma zupełny komfort :tak: bo śpi ze mną w łóżku w sypialni, a mąż wybrał kanapę na dole ;-). To wszystko raczej z mojego wygodnictwa. Raz chciałam być ambitna i odkładać małą do kołyski, która stoi w sypialni, po każdym karmieniu, ale około 3 nad ranem stwierdziłam że tez chcę wkońcu pospać :baffled:. Teraz przynajmniej karmimy się w nocy na śpiocha :happy:.

Lenka, super!!! Patrysi jeszcze daleko do takich wyczynów - ona z grupy leniwców trójpalczastych :-D. Poza tym jak ma poleżeć na brzuszku to za kare :baffled:. Ciężka sprawa :baffled:.

Melduję ze wczorak Kuba zrobił siku do nocnika:tak::tak::tak::tak:wiem że to pewnie przypadek:dry:,ale od kilku dni zawsze robi kupke po zjedzeniu deserku więc pomyslałam że go posadze zobacze jak zareaguje. Kupa już była w pampersie ale posadziłam go , mały stukał w bok nocnika, a nagle rozbrzmiała muzyczka i siku było:tak:
Widzę, że nie jestem sama:-D Oliwi jak do tej pory 3 razy udało się zrobić siusiu i raz kupkę:-) Mama była przeszczęśliwa:-) Mam nadzieję, że mała pójdzie w moje ślady zacznie wołać jeszcze zanim skończy rok, a nie jak tatuś, w wieku 2 lat:szok:

Mam nadzieję, że mała pójdzie w moje ślady zacznie wołać jeszcze zanim skończy rok, a nie jak tatuś, w wieku 2 lat:szok:

Wołanie w wieku 2 lat, to wcale nie anomalia ;-) Za to przed roczkiem, to duże osiągnięcie:-)
Super, że dzieciaczki nie protestują, załatwiaja potrzeby, ale niestety to nie gwarancja, że szybko pójdzie... Life is brutal;-):-D

Wołanie w wieku 2 lat, to wcale nie anomalia/quote]
wiem, że to nie anomalia, ale u mnie w rodzince wszystkie dzieci wołały w okolicach roczku, więc i ja mam nadzieję, że u mojego ciecięcia moje geny w tej kwestii przeważą :-) Fajnie by było, gdyby latem mogła już biegać bez pieluszki....

to moze i my wyprobujemy nocnik:confused: A wlasnie wczoraj mowilam K o grajacych nocnikach i jak to Post pisala,ze jej maz myslal,ze garnuszek na klocuszek to nocnik,a K mi na to ,ze w sumie jak by Maciek do tego garnuszka narobil to tez by mu zagral:-Dno w sumie racja:tak:

Macius juz osobno spi od poczatku grudnia i wydaje mi sie ,ze mniej razy sie budzi,a czasem nawet wcale.Uswiadomilam sobie ,ze to byl dobry pomysl jak pojechalismy na swieta so Pl i spalismy w jednym pokoju,to maly potrafil sie z 5 razy budzic.Moj K tez sie glosnio przewala i na dodatek chrzaka ,bo cigle ma cos z gardlem i mysle,ze to Macka budzilo.

ale u mnie w rodzince wszystkie dzieci wołały w okolicach roczku, więc i ja mam nadzieję, że u mojego ciecięcia moje geny w tej kwestii przeważą :-) Fajnie by było, gdyby latem mogła już biegać bez pieluszki....

To super! Fakt, ogromny komfort jak dzieciak bez pieluchy gania:tak:

Nocnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:szok::szok::szok::szok:
dziewczyny ja pierdziele, nie wierzę!!!! super!!! No to ja chyba też po nocnik polecę i zakupię , aczkolwiek moja Antonina to jeszcze pewnie nie siedzi, czyli widok chwijącego się dziecia na nocniku byłby iscie komiczny:-D:-D:-D
mój Kornelek też zaczął do nocnika siusiać jak miał niecale dwa latka i ja tam uważalam, ze wcale za stary jeszcze na to nie był;-)

a co do spanka, to naszaa gwiazda z nami w sypialni śpi, z musu bo syn by pewnie do siebie nie przyjął a po drugi jakbym miała mozliwości to też by z nami spała bo mi by było wygodniej w nocy do stołówki podstawiać:-p
aczkolwiek powiem wam dziewczyny, ze moja sisters była taka twarda i małą w swoim pokoiku od niemowlaka uczyła spać (zaznaczam, ze oni sypialnie mają na dole a pokoik dzidzi na górze) i w nocy po omacku chodzila z setki razy to na cyca,to przytulić (a dziewczyna po macierzyńskim wróciła do pracy, a jej M to do wygodnickich należy zaznaczam:-() i taka twarda była....rok czasu:eek: po roku przenieśli łóżeczko do sypialni:-p (a ona należy do tych konsekwentnych)

Kubuś, Oliwka no szacun wielki za korzystanie z nocnika! :-)U nas jeszcze poczekamy jednak, bo też z siedzeniem kiepsko.

A Florce znowu coś jest... już sama nei wiem, czy to zęby, czyśmy coś po częstych wizytach w przychodni przywlokły, ale ma 38,6 mierzone w pupie, a od paru dni na piersi jakiś niby liszaj jej się zrobił i smarowanie sudokremem nie pomaga, a cholerstwo rośnie:baffled: Zastanawiam się, czy to nie 3-dniówka, ale tam kolejność jest chyba odwrotna, najpierw gorączka, potem wysypka, nie?
Na razie dałam efferalgan i mała znowu śpi, już 3 raz dzisiaj, a do przychodni jutro, bo wcześniej się nie dało:-(

reklama
Surv, wysypka przy trzydniówce chyba trochę inaczej wygląda:confused: Nie wiem, nie znam się. Liszaj, to może być zupełnie cos innego i mało ważnego. Oby to była chwilowa niedyspozycja. Niech śpi, może przegna cholerstwo:tak:

Do góry