reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

surv mam nadzieje, że z Florką dobrze
Oliwka i Kubuś ale mnie zaskoczyliście z tymi nocnikowymi szaleństwami - gratulki!!!!
co do spania to ja chyba tez z tych strachliwych i z pępowinką - lubię tak popatrzec sobie w nocy (jak się przekręcam na drugi bok) na moje maleństwo słodko śpiące;-)
a chrapanie tatusia nie przeszkadza - nawet zauważyłam, że nad ranem jak się już obudzi i chciałby szaleć, to ono działa na niego wyciszająco i usypiająco (ja też muszę mieć tylko oczy zamknięte i udawać, że śpie):-)
ale jak juz zakończe karmienie piersią to chyba pora na samodzielność

reklama
u nas dzisiaj proba ze zmiana kolejnosci czynnosci wieczornych.Jako ze ciezko mi bylo nakarmic wieczorem Macka po kapieli,bo juz zasypial na siedzaco,a ja w sumie na sile mu ta kaszke wpychalam i z rykiem zjadal,to dzisiaj najpierw nakarmilam,tata wykapal i wlasnie polozyl malego do lozeczka.Zobaczymy czy zakuma,ze ma spac,chociaz przypuszczam ,ze tak,bo widac po nim juz bylo ,ze spiacy.No zobaczymy.

Surv - możesz to Alantalem maścią natłuszczać, u nas bardzo pomaga, chociaż ostatnio zero jakichś suchości na ciałku. a ciasteczkami mnie natchnęłaś co do glutenu - sprawdziłam swoje - też mają gluten:szok: a ja jeszzce młodej nie wprowadzałam....no nic, niechcący pierwsze male dawki ma za sobą, teraz musze do jedzonka zaczać dodawać.
ah, przypomniało mi sie jak byłam u naszej alergolog jak młodą troche wysypało i miała też z jednego czy dwa takie liszajki - kazała nie panikować tylko dawać jedzenie dalej i obserwować i natłuszczać. Troche zdziwiona tak robiłam, młodej wszystko zniknęło - babka powiedziała ze to mogła by chwilowa nietolerancja organizmu i jeśli szybko przejdzie mimo normalnego jedzenia to nie jest alergia. i u nas przeszło i odpukać do tej pory nie ma.
Moja też miała podejrzenie skazy - wciąż pijemy bebilon pepti, teraz 2, ale chyba niedługo spróbuję z normalnym mlekiem bo wydaje mi sie że młoda nie ma skazy.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie odnośnie nocników: jakie wy macie te nocniki ?? Takie zwyczajne czy z jakimiś bajerami,muzyczka etc.? Bo ja się powoli zastanawiam nad kupnem i nie wiem jaki:-(

my mamy zwykły biały z kaczuszka :-)
Weronika tez ma alergie i ma zmiany na nozkach i raczkach, zreszta pislam juz otym; lekarz powiedzial,ze nie sa duze i nie bedziemy nic z tym robic, ma normalnie dostawac mleko; zmiany mam natluszczac...

Starszak tez ma zwykły nocniczek. Dla chłopców lepiej jednak kupić taki z wyższym przodem, żeby trafiał ;-)

Ja chyba też kupię taki zwyczajny nocnik. Aczkolwiek te grające są 2w1 czyli nocnik i nakładka na sedes. Chciałabym w ogóle taki nocnik w postaci krzesełka ale nie grający, bo po co nocnik ma dźwięki wydawać. Na nocniku trzeba się skupić a nie wsłuchiwać w melodyjki :-)

surv a moze to uczulenie na jakis kosmetyk, moj Maly tez ma alergie i tez to wygladalo jak liszaje na nogach i rekach...zreszta wszedzie byly.

niezle jaja z tymi nocnikami, szalejecie :-) moje ddziecko to pewnie by probowalo nocnik ugryzc bo wszytsko idzie do buzi.

wrocilismy z basenu, Szymon sie wyszalal a teraz proba maminego obiadku:-) trzymajcie kciuki bo wlozylam w niego cale srece i jak bedzie klapa to chyba sie zalamie:-(

reklama
Ja mam nocnik grający i małej chyba odpowiada, bo za każdym razem jak zacznie grać to uśmiech od ucha do ucha, normalnie pełne zadowolenie:-)

Do góry