reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Surv u nas też była gorączka, pani dr powiedziała ze taki wirus w powietrzu, dzieci mają gorączkę, katar i potem kaszel:dry:Kuba już powoli zdrowieje:confused:a w 3 dniówce to raczej najpier wysoka gorączka a potem wysypka

reklama
Surv, wysypka przy trzydniówce chyba trochę inaczej wygląda:confused: Nie wiem, nie znam się. Liszaj, to może być zupełnie cos innego i mało ważnego. Oby to była chwilowa niedyspozycja. Niech śpi, może przegna cholerstwo:tak:

Wysypka wygląda jak uczulenie i jest na całym ciele...

sur to raczej nie trzydniowka

moje dzieci spia u siebie
i jedno i drugie
i wstaje czasem po 10 razy jak trzeba
sypialnia jest dla nas i skoro mam drugi pokoj to nie zamierzam sie gniezdzic :sorry2:
no i nie wyobrazam sobie wyprowadzic meza z sypialni :dry:

Kurcze no nie ma na co alergii, jedyne co ostatnio z nowości je to ciasteczka, ale wcześniej jadła w małych ilościach kaszkę zbożową, więc gluten już zna...na razie gorączka trochę spadła, choć niewiele, no i dziewczynka nieco żwawsza, a jutro zobaczymy co lekarz powie... jak to alergia na gluten, to prywatnemu pediatrze trzeba będzie ściemę puścić, że babcia ciasteczko dała, bo on chciał gluten dopiero po 12 mcu wprowadzać:-p
A ja właśnie zostaję w warunkach ekstremalnych z Florą i jej siostrą cioteczną sama:szok: Mąż wraca za godzinę to nas może uratuje, jeśli będzie jeszcze kogo, a do tej pory bedę mogła zobaczyć, jak to jest mieć bliźniaki:-D

ja bym predzej stawiala na zmiany po lekach/ antybiotyku
no i nie sarowalabym sudokremem bo on wysusza, a takie rzeczy trzeba natluszczac stad to sie pogarsza
i ktorego lekarza sluchasz? prywatnego? panstwowego? mix?

Fakt, może być po tych wszystkich lekach, ktore niedawno brała. Nie smaruję już niczym, poczekam do jutra, co z tym dalej robić.

Słucham obu, z naciskiem na własny zdrowy rozsądek; do prywatnego jeżdżę na bilanse, ale przy chorobach mnie nie stać, więc przychodnia musi starczyć. Do glutenu przekonały mnie argumenty naukowe, że wcześniejsze wprowadzenie bardziej chroni przed alergią...oby:tak:

Sur... mnie to też wygląda na jakąś alergię. A pieluch czy proszku nie zmieniałaś? Bo Adaś taka wysypkę miał po zmianie pieluszki. Poza tym któregoś razu pediatra mi zaleciła na drobne podrażnienia wapno no i kupiłam takie w syropie o smaku bananowym :Calcium Sanosvit, syrop bananowy, 150 ml - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie dałam mu ze 2 razy i zeszło no i te miejsca smarowałam NIVEA SENSITIVE.

Ja mam na takie zmiany maść protopic ale ona na recepte:confused:
no i nasza alergolog twierdzi,ze gluten później wprowadzać własnie żeby tej alergii zapobiec:dry:Kuba tak czy owak ma alergię na pszenicę, make i inne pierdoły więc z glutenu nicic:dry:

No i pani alergolog powiedziała ze jak dziecko ma skazę to bebilon pepti nic nie pomoże:sorry2:i trzeba na nutramigen:confused:

reklama
To dziwne bo mojej koleżanki dziecko ma skazę dosyć mocną i pije bebilon pepti.
Ja chodze do bardzo fajnej starszej lekarki prywatnie która ma "zdrowe" podejście do dzieci i ona kazała mi gluten wprowadzać po 6 miesiącu 2,5 g dziennie

Do góry