reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Surv u nas też była gorączka, pani dr powiedziała ze taki wirus w powietrzu, dzieci mają gorączkę, katar i potem kaszel:dry:Kuba już powoli zdrowieje:confused:a w 3 dniówce to raczej najpier wysoka gorączka a potem wysypka

reklama
Surv, wysypka przy trzydniówce chyba trochę inaczej wygląda:confused: Nie wiem, nie znam się. Liszaj, to może być zupełnie cos innego i mało ważnego. Oby to była chwilowa niedyspozycja. Niech śpi, może przegna cholerstwo:tak:

Wysypka wygląda jak uczulenie i jest na całym ciele...

sur to raczej nie trzydniowka

moje dzieci spia u siebie
i jedno i drugie
i wstaje czasem po 10 razy jak trzeba
sypialnia jest dla nas i skoro mam drugi pokoj to nie zamierzam sie gniezdzic :sorry2:
no i nie wyobrazam sobie wyprowadzic meza z sypialni :dry:

Kurcze no nie ma na co alergii, jedyne co ostatnio z nowości je to ciasteczka, ale wcześniej jadła w małych ilościach kaszkę zbożową, więc gluten już zna...na razie gorączka trochę spadła, choć niewiele, no i dziewczynka nieco żwawsza, a jutro zobaczymy co lekarz powie... jak to alergia na gluten, to prywatnemu pediatrze trzeba będzie ściemę puścić, że babcia ciasteczko dała, bo on chciał gluten dopiero po 12 mcu wprowadzać:-p
A ja właśnie zostaję w warunkach ekstremalnych z Florą i jej siostrą cioteczną sama:szok: Mąż wraca za godzinę to nas może uratuje, jeśli będzie jeszcze kogo, a do tej pory bedę mogła zobaczyć, jak to jest mieć bliźniaki:-D

ja bym predzej stawiala na zmiany po lekach/ antybiotyku
no i nie sarowalabym sudokremem bo on wysusza, a takie rzeczy trzeba natluszczac stad to sie pogarsza
i ktorego lekarza sluchasz? prywatnego? panstwowego? mix?

Fakt, może być po tych wszystkich lekach, ktore niedawno brała. Nie smaruję już niczym, poczekam do jutra, co z tym dalej robić.

Słucham obu, z naciskiem na własny zdrowy rozsądek; do prywatnego jeżdżę na bilanse, ale przy chorobach mnie nie stać, więc przychodnia musi starczyć. Do glutenu przekonały mnie argumenty naukowe, że wcześniejsze wprowadzenie bardziej chroni przed alergią...oby:tak:

Sur... mnie to też wygląda na jakąś alergię. A pieluch czy proszku nie zmieniałaś? Bo Adaś taka wysypkę miał po zmianie pieluszki. Poza tym któregoś razu pediatra mi zaleciła na drobne podrażnienia wapno no i kupiłam takie w syropie o smaku bananowym :Calcium Sanosvit, syrop bananowy, 150 ml - Apteka internetowa Dbam o Zdrowie dałam mu ze 2 razy i zeszło no i te miejsca smarowałam NIVEA SENSITIVE.

Ja mam na takie zmiany maść protopic ale ona na recepte:confused:
no i nasza alergolog twierdzi,ze gluten później wprowadzać własnie żeby tej alergii zapobiec:dry:Kuba tak czy owak ma alergię na pszenicę, make i inne pierdoły więc z glutenu nicic:dry:

No i pani alergolog powiedziała ze jak dziecko ma skazę to bebilon pepti nic nie pomoże:sorry2:i trzeba na nutramigen:confused:

reklama
To dziwne bo mojej koleżanki dziecko ma skazę dosyć mocną i pije bebilon pepti.
Ja chodze do bardzo fajnej starszej lekarki prywatnie która ma "zdrowe" podejście do dzieci i ona kazała mi gluten wprowadzać po 6 miesiącu 2,5 g dziennie

Do góry