reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Taaa.....a moje dziecko właśnie śpi drugą godzinę przy niani marnotrawiąc mamy pieniądze:crazy: no i ja się pytam,d laczego tak być nei może, jak siedzimy same?:-p

a my własnie wróciłyśmy ze spacerku z moją mamą i wnusia dała popis...pół godz spała a potem koncertowo darła sie w wózku:szok::no: musiałam na rękach dźwigać dobry kilometr, a najlżejsza już nie jest. Kurcze, już od 3 dni tak mi marudzi, chyba pora spacerówke zrobić z gondoli, bo nie chce za nic leżeć:-( a myślałam że do marca dojeździmy w gondoli:dry:

Surv bo nasze dzieciaki tak skonstruowane, że przy obcych to aniołki:-D
Madzia ja też zastanawiałam się, czy moje dziecie nie ma ADHD, bo rączkami i nóżkami szaaleje na różne sposoby:-D a biorąc pod uwagę fakt, ze jego matka miala prawdopodbnie ADHD (a mówię, ze prawdopodobnie, bo wtedy te pojęcie nie było znane, bynajmniej w małych pipidówach, jak moja:-p) wg relacji mojjej mamy to oni zastanawiali ssie dlaczego ja jestem taka ruchliwa, w miejscu nie mogłam usiedzieć i jakaś mundra znajoma lekarka doradziła im a co by zrobili badania czy nie mam.....owsików:szok::szok::szok::szok: bo podobno jak dziecko je ma to baaaardzo niespokojne i ruchliwe:szok::baffled: no i zrobili i nie miałam, a ta ruchhliwość do dzisiaj mi została:sorry2:
Pabla filmik rewelacja!!! Naśmiałam sie jak Lenka zaciekle podnosiła pupcie (nasza Tosia to jakieś sto lat za murzynami:-() mam nadzieje że trening czyni mistrza i niedługo też takie akrobacje u nas będą:tak::-) aczkolwiek musze sie pochwalić, że dzięki radom cioci Pabli, Tosia zaczyna częściej się przekręcac:happy: narazie z brzuszk na plecki, ale i to dobre:-)

pabla filmik super, ale masz dziewczynke wygimnastykowana.
Moj Szymon to na brzuchu polezy chwilke i tez sie drze ze chce siedziec, a siedzi juz sam bez zadnego podparcia i potrafi np tak sztuczke ze z siedzenia do lezenia na bruzch sie przewraca, najpierw myslalam ze to przez przypadek po prostu sie dziecie przewrocilo ale to tak specjalnie jak np zabawka jest za daleko to takim sposobem ja dostaje:-D
noc bez komentarza, dalej to samo. ja czytam ksiazki od kamu i coraz wiecej mysle o zastosowaniu metody.
surv a Ty jaka metode stosujesz w uczeniu dziecka spac?

Moja za to nie lubi siedzenia:confused: jak ją posadzę na chwilkę to ok, ale po dosłownie 5 min już sie wykręca do leżenia. Pewnie jeszcze na siedzenie nie gotowa i dlatego nie lubi.

Hej,
chciałam ostrzec przed szczepieniami. Karolka prawdopodobnie przy szczepieniu właśnie dostałą w gratisie 3 bakterie które są wszczepienne w szpitalu lub w szczepieniu. A mówią, że szczepienia mają chronić. Jasneeee
Jak Wasze Maleństwa zaczną mieć bóle brzuszka, będą się prężyć, mogą wymiotować i nawet ztrcić na wadze to zróbcie od razu posiew kału.

Maciuś i Radziu wszystkiego najlepszego!!!!
Dla mojego dziecka też nie ma znaczenia ile śpi w ciągu dnia,bo i tak w nocy budzi się kilka razy.:baffled:
Kacha o co dokładnie chodzi z tymi szczepieniami?
Pabla a gdzie jest ten filmik jak Lenka szaleje bo nigdzie go nie widzę.
Oj Maksiu chyba też nie będzie raczkował bo dla niego leżenie na brzuchu to jest tortura

reklama
Po prostu trzeba zwracać uwagę jak sie zachowuje dziecko po szczepieniu. Może mieć jakieś objawy jelitowe. Zastanawiam się tylko jak do tego zakażęnia doszło. Bo w szpitalu już nie leżymy, a jeszce będąc tam Karolka miała robiony posiew i nic takiego nie było. Po za tym ze szpitala wyszłyśmy 4 miesiące temu, a problemy z brzuszkiem dopiero teraz się zaczęły. Może to reakcja na szczepienie albo pielegniarka nie zachowała zasad czystosci.
W poniedziałek idziemy do pediatry i to wyjaśnimy. Póki co daję Karolci Dicoflor. Wiem, że on nie zabije tych bakterii, ale pomoże odbudować florę bakteryjną.

Do góry