reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Cóż zrobić, jakoś daje radę. Cale szczęście, że pociumka i idzie spać. No ale dźwięk budzika o 5.45 jest najładniej mówiąc wkurzający:baffled:
A było już fajnie - jedna pobudka. No nic to - musi kiedyś być lepiej:sorry2:

reklama
no u nas to różnie z tym wstawaniem, ale postęp jest - i mama moze przespać dobrych kilka godzin do nocnego karmienia
żeby tylko człowiek szedł spać o przyzwoitej porze - a tu jak wciągnie tv to kaplica:crazy:
zobaczymy co dziś będzie się działo bo zdecydowanie mało jadł w ciągu dnia (jedynie kaszka smakowała)

Musze sie pochwalic,ze moje dziecie nauczylo sie samo obracac na boczek w czasie snu,bierze misia za fraki i buch na prawy boczek,a po 5 sekundach zasypia.Nie wiem jak u was,ale u nas to duzy postep i przynajmniej malemu wygodniej bo nie musi w jednej pozycji spac,albo czekac az mama obroci:-)
A no i jeszcze sprawa-od trzech dni,tzn nocy zasypia bez smoczka.:happy:narazie tylko wieczorem,bo w dzien jeszcze ciumka.
A nocki u nas roznie,czasem jest rewelka 0 pobudki -od 20 do 6-7 rano bez przeerwy,caasem jest jedna,dwie ale to tylko na podanie smoka,a czasem jak dzisiaj kilka,ktore koncza sie u nas w lozku.Ogolnie maly budzi sie wlasnie ok 6-7 troche pomacha wszystkim (bo strasznie ruchliwy jest,az mnie to troche martwi czy aby nie ADHD) wypija mleczko i spimy jeszcze do ok 9 razem.

No wlasnie,a wasze dzieci tez takie ruchliwe? Moj sekundy nie usiedzi bez ruchu.Albo rusza raczkami,albo nogami,albo caly podskakuje i sie przemieszcza na pupie.Czy to normalne?

Sorki,ze tak duzo bazgrole,ale zrozumcie dawno mnie nie bylo,to sie musze wyzyc:-p

Madzia moje dziecko tez zasypia tylko na boku, sam sie tak nauczyl i teraz inaczej nie zasnie. w sumie chyba ma to po mnie bo ja tez tylko na boku spie:-)
co do ruchliwosci mojego Szymona to tez jest taki i tez mialam podejrzenia o ADHD ale to chyba taka natura jego. caly czas sie wierci i nozkami wierzga i raczkami macha:-)
wyobrazcie sobie ze w lezaczku ktory mamy od urodzenia sa w miejscach gdzie piety dwie olbrzymie dziury wytarte przez mojego syna. ludzie jak to widza to nie wierza. juz nie mowiac o wstydzie jaki mnie ogarnia kiedy idziemy do znajomych ,oczywiscie z lezaczkiem bo inaczej Maly nie funkcjonuje, i co ludzie mysla...ze my jakies obdarciuchy, dziecku na lezaczek zalujemy i chyba ze smietnika go wygrzebalismy:szok:a to Szymon takiego dziela dokonal:-) juz nie mowiac o tym ze tak sie skubany na tym lezaczku potrafi rozhustac ze o malo nie wyskoczy..no po prostu komedia:-D

Madzia i znów widzę wielkie podobieństwo do mojego Mikusia - on też był i jest bardzo ruchliwy:tak:Nic się nie martw, taka natura.
Olga tylko na boczkach śpi i generalnie znajduję ją w łóżeczku w nocy leżącą w poprzek:sorry2:
U nas smoczek też nie jest miłością i dobrze, bo tym sposobem odsmoczkowanie przejdzie bezboleśnie.

Nasza nocka dziś była lepsza. Tzn. zapowiadało się beznadziejnie, bo skubana budziła się co godzinę ale jak pociumkała o 1.00 to spała do 5.00

Madzia - moja jest strasznie ruchliwa, nogami co ona wyprawia to mała głowa:szok::-) w łóżku to samo, przekręca sie non stop, ostatnio wciąż na brzuch. No i na plecy też umie ale rzadko to robi. Chciałam Wam filimik wkleić jaki wczoraj nagraam, ale nie dostałam z yt narazie potwierdzenia aktywacji konta....

Madzia, no po prostu masz dziecko pełne energii. Kup dobre tenisówki, bo jak Maciuś ruszy na raczkach albo i na stojąco, to będziesz miała sporo biegania:-D
Florka energię wyładowuje machając wściekle rączkami i nóżkami, albo waląc klockami i grzechotkami, ale raczej się nie przemieszcza sama...tyle co z maty spełznąć potrafi:baffled:
Kasia, u nas nocka toczka w toczkę taka sama:tak: Pierwsza pobudka o północy, druga o 1, a potem spanie do 4.30, więc to nieźle jak na nią...zobaczymy może w końcu uda się zrealizować nieprawdopodobny plan i dziecko bedzie zarówno zasypiać w swoim łóżeczku, jak i się w nim budzić po 10 godzinach nieprzerwanego snu:-)

Kasia Tymi tak jak Olgusia - śpi tylko na boczkach i strasznie się przemieszcza:tak:
u nas dziś pięknie spał do 4.30:-) a później to już co godzinka
powiedzcie jakich rozmaiarów pieluch używacie? (my nadal na huggies 4)

O Madzia witaj zastanawiałam się co u Cibie.
Maksiu ma zachowania podobne jak Florka czyli mach rączkami i nóżkami jak oszalały ale się nie przemieszcza.
U nas nocka kiepska zasnął o 19.30,pobudka o 23.15 na jedzenie,następnie pobudka po 1 ale chwilkę go przytuliłam i zasnął następna pobudka o 3.15 to znowu dałam mu cyca,następna o 4.30 ale kilka minutek i się uspokoił potem 5.30 i znowu tak samo.
A definitywnie obudził się o 7 teraz znowu śpi.
A były już ostatnio tylko 2 pobudko i 24 i o 4 czyli co 4 godziny,mogłam się wtedy wyspać.

reklama
Wczoraj pierwszy raz nagrałam młodą na kamerkę ( do tej pory tatuś to robił ) i pierwszy raz wrzuciłam na YT. Wklejam link, nie wiem czy zadziała.
Połozyłam młodą na macie i swoim sposobem zeszła na parkiet - to jej pierwszy taki pełny kontakt z parkietem:-)
[video=youtube;gQdOyzXgJQo]http://www.youtube.com/watch?v=gQdOyzXgJQo[/video]

Do góry