reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

tosika oby smoczek wygrał z paluszkiem;-)
Renia wykrakałaś!!:dry: Walczyłam teraz z małą, co ja smoka to ona zaciska ustka, jak wkładała paluszka to ja jej smoka, walka była ostra i wyrównana aledopęłam swego!!:cool2:.....niestety teraz zajrzałam do małej i co ma w buzi?? KCIUKA:wściekła/y: I co ja mam robić???:eek:
Marcik moja też się nie przekręca ale ja jakoś daję poprawkę i szanse (ma jeszcze tydzień jak cos:cool2: a później mama się za córcię weźmie i nie będzie ze boli;-)
My za tydzień na kontrole, to wtedy zdamy relację:tak:

reklama
Tosika walcz dalej:tak:
widzać, że mała sprytna - jak mamy nie ma w pobliżu to smoka zamienia na kciuka;-)
może smoka zamocz w deserku zeby smakowo był atrakcyjniejszy od paluszka? (ja pewnie bym tak robiła)
musisz kombinować i uzbroić się w cierpliwość
powodzenia

no a my po wizycie u naszej pani dr
mamy przepisane specyfiki na poprawienie wyników - żelazo jako główny składnik
oby za miesiąc morfologia była lepsza
poki co mamy nie szczepić na pneumo - do czasu aż się wszystko unormuje

Ostatnia edycja:
Ika smoka nienawidzi.....ma kilka i żaden nie pasował. A kciuk do zasypiania jak najbardziej....... biorę ja na przeczekanie

U nas smok również w grę nie wchodzi, kciuk tylko jak jest zdenerwowana i płacze, wkłada kciuka do buzi i robi - buu,buu,buu....
a właśnie jak jej mówiłam teraz że tatuś szykuje kąpiel to mojej dziecince sie wyrwało - tata:-):tak: ale raz i pewnie przypadkiem.....

U nas smok jest od urodzenia złem wcielonym - i w postaci dobuźkowej i butelkowej. Na szczęście w zamian kciuka nie ma, tylko myszka-przytulanka lub dowolna szmatka czy tasiemka do ciumkania.
No i wygadanie z pierwszych miesięcy życia zdecydowanie zmalało, teraz Florka głównie naśladuje Krecika z bajki, pół dnia smętnie mruczac "ajoj" pod nosem:-D:-D Do "taty" nam daleko, a "mama" tylko przy marudach, pewnie pierwszy nazwaniem po imieniu zaszczycony zostanie kot, który budzi coraz żywsze emocje:tak:

A ja jak byłam mała to ciągle miałam paluch w buzi i to dość długo i zgryz mam równy.
No i Adaś po nie też jest wielbicielem kciuka a smokiem pluje po ścianach:-(

Pabla, nie pamiętam w którym to było wątku (może w tym?:-p). Koleżanka mi odpisała i chodzi do alergolog do Enel-Medu do dr Idczak-Nowickiej ale podobno guru od ciężkich przypadków to prof. Zawisza tyle, ze on podobno bierze za wizytę jak za zboże i ma nieco dziwny sposób bycia.

reklama
Moje dziecię dzisja spało do 4.30 bez pobudki po kaszce ryżowej z bananani na moim mleczku:tak:wobec tego dzisiaj bedzie powtóka z rozrywki, bo nieoświecona matka myślała ze dziecku zęby idą a dziecko było głodne:zawstydzona/y:

Do góry