reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
ja wit D dawałam po 1 kropelce a teraz zakupiłam już kapsułki vita D i wciskam całą zawartość
liwus jakaś dziwna ta pani dr:confused: i dla własnego spokoju może pójdż do innego?
a my dziś na zakupkach i mój syncio 5h poza domkiem z usmiechem na ustach i notorycznym gadaniem
ale mama szzczesliwa ze ma takiego miodziaka grzecznego

A dziewczyny a jak wy dajecie tą witaminę D3? W jakiej postaci? Bezpośrednio do buzi ? Z mlekiem czy jak?

Olga dostaje 1 kroplę Vigantolu prosto do dziubka ;-)
Liwus, dziwna ta lekarka - skonsultowałabym diagnozę

zapomniałam napisać, że Antoś przespał pierwszą noc bez pobudek:) zasnął ok 21 ej a obudził się o 7 rano:)

Brawo Antonio!

Faktycznie jakaś niepoważna ta lekarka.Maksiu dostawał przez miesiąc po 3 krople ale to dlatego że dosyć mi się poci przy jedzeniu i on dużo przybierał na wadze bo po 600g miesięcznie.Teraz już normalnie przybiera dużo mniej.
Natomiast druga nasza lekarka mówiła że bardzo niebezpieczne jest przedawkowanie wit d3 i lepiej już jest leczyć krzywice.
Co do vigantolu to słyszałam że najlepiej go podawać na mleko.Robię tak że wyciskam kilka kropelek mleczka na łyżeczkę tak wkraplam vit d3 i tak podaje.U nas tak wszyscy lekarze zalecają.Dużo lepeij jest przyswajalna.Słyszłąm że nie zdrowo jest podawać vigantol bezpośrednio do pyszcka inaczej jest z tymi w kapsółkach,je można podawac bezpośrednio.
Co do słoiczków to u nas lekarze mówią że jeśli nie mam dostępu do pewnego źródła ważyw i owoców to lepeij podawać słoiczki.

Ja małej daje jedną kropelkę vigantolu i też do pyszczka (fakt, że robię to po kąpieli i zaraz po tym dostaje mega cyca:cool2:) a to,że lepiej nie do pyszczka Kamu to pierwsze słyszę:szok: mojemu starszemu dawaliśmy też do pyszczka i wszystko było oki....
Dziewczyny doradźcie mi co mam robić: mała ssie strasznie kciuka, jak ją kładę spać:-( jak idziemy na spacer to zatykam misię smokiem, ale jak próbuję przed snem zamiast kciuka dać smoka to kręci głową i sie wkurza:-(

Nam lekarz też mówił, żeby bezpośrednio do pyszczka vigantolu nie dawać, ponieważ wtedy "przykleja" się do błony śluzowej wewnątrz jamy ustnej i de facto mało co dociera do żołądka. Ja daję od początku na łyżeczce, a małej najwyraźniej smakuje bo wylizuje łyżeczkę do czysta:-)

Podobno najlepeij rozpuszcza się w mleku i tak jest lepiej przyswajalny.U nas tak wszyscy lekarze zalecają.Mam sporo koleżanek które mają dzieciaczki w podobnym wieku co Maks i chodzą do różnych lekarzy a jednak co do vigantolu wszyscy zalecają na to mleko.

tosika nie wiem jaką metodę na walkę z kciukiem zastosować, ale zdecydowanie smoczek lepszy więc koniecznie wymieniaj paluszka na smoczka
mój Tymek nie ssie smoka a kciuk to tylko wtedy gdy owinięty rękawkiem więc zawsze podwijam po łockie:tak:

reklama
Renia ma rację właśnie gadałam z moją teściową( stomatologiem) najlepiej jak dziecko nic nie ssie ale jak już musi to lepiej smoczka bo jednak kciuk powoduje zniekształcenia i wypycha szczękę do przodu,a smoczki teraz już są tak wyprofilowane że tak nie szkodzą

Do góry