reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Liwus, sam włączył zapewne - Florka sobie sama melodie zmienia jak leży w łóżeczku i sie nudzi:-) Bawcie się dobrze na randce z Tosią......Flora Wam tego nie zapomni:-p:-p
a my lecimy za godzinę do lekarza, bo i gorączka już jest niestety:-(

To jak ona to robi? Bo ja do tej pory nie wiem jak Adaś sobie włączył tą karuzelę :baffled:

Ponadto Adaś bardzo chciałby z Florką się spotkać tylko trochę daleko ma do Niej,ale może w wakacje kto wie:-)

Niech Florka się kuruje i niech choróbsko szybko pójdzie sobie od Niej.

reklama
Post my też używaliśmy syropu Drosetux, teraz mamy od lekarza Mucosolvan - ale chyba tylko na recepte bo nic na opakowaniu nie jest nic napisane:-p
mój Antoś jak zasnął o 21ej tak obudziłam go o 6ej bo był cały posikany, przebrałam go i przy okazji dałam butle i wstaliśmy o 9.30:-D:-D:-D:-D w nocy o 3 ej zaczął stękać, ale obróciłam Antka na drugi boczek i spał dalej;-) jak dla mnie może tak zostać:tak:

Post odejmujesz z tego co pamietam piec kresek tylko
Moim zdaniem powinnas zaczekac do 38 stopni niczym nie zbijaj goraczki Ika sobie da z nia rade:tak:Nie martw 38 dla dzieciaczka to duzo nie jest obserwuj mala jak dojda objawy takie jak kaszel,biegunka czy cus podobnego to wtedy do doktorka trza isc
Florciu zdrowka Ty nasza zebuszkowa ksiezniczko:-)

Ja rowniez, jak to pisze Tosika, jestem ledwo ciepla po nieprzespanej nocy. O 5 mala juz byla wyspana wiec zaczela sobie gaworzyc i nie moglam jest naklonic do kontynuacji snu. O 7.00 znowu padla i spala, az do teraz.

dzięki dziewczynki stoktotne
Andula Ona własnie ma kaszel. sama nie wiem. Mama też twierdzi żeby poczekać.

Liwus nie wiem jaką macie karuzelę, ja mam z fisher price też na pilota (jak to surv kiedyś pisała z transseksualnymi pieskami ) i tam na panelu głównym są guziczki z poszczególnymi kompozytorami. Ika też sobie tak włącza i słucha....meloman jeden:-)

Andula sukienka jest, spineczke tata zaczepił o te pieć włosków i czekamy....czekamy a tu semesior, że Adaś zasnął i się spóźni:crazy::-p:-D
później relacje zdamy fotkami....Florka wybacz, pliski:sorry::rofl2:

Post każde dziecko jest inne i mam nadzieję, że Ika tak nie reaguje, ale mój Antek nie miał temperatury, tylko strasznie kasłał i okazało się, że ma ostre zapalenie oskrzeli:zawstydzona/y: ja nigdy nie mam wyczucia kiedy mam jechać z Małym do lekarza:zawstydzona/y: nie chce wychodzić na panikarę, a z drugiej strony nie chciałabym, żeby choroba była w zaawansowanym stadium:-( a tak zrobiłam ostatnio:szok: Mały tylko kichał i kasłał, ale moja Mama mówi, że dziecko bez kataru i bez kaszlu się nie uchowa no to ja myślę, jak Mama tak mówi to jeszcze poczekam:-( no i poczekałam:eek: zaraz będzie tydzień jak jedziemy na antybiotykach:baffled: powiem Ci szczerze, że chyba nasza intuicja jest w takich sprawach najlepsza i jeśli czujesz, że powinnaś jechać z Małą do lekarza to jedź:-) zdrówka dla Ikusi:-D

Post, ja poszłam do lekarza z mokrym kaszlem i temperaturą 37,2C. Właśnie wróciłyśmy i jest początek zapalenia oskrzeli:-( Więc może lepiej idź z Iką, niech ją lekarz osłucha, tylko o ile to możliwe nie tak jak my w porze największego oblężenia przychodni - ciekawa jestem co jeszcze przywlekłyśmy?:-p
Mamy 4 syropy + antybiotyk, Młoda wszystko dziarsko wypluła, jak wstanie po drzemce to spróbujemy podać strzykawką. Mamy też opukiwać oskrzela i dopajać - czyli szpital polowy gra i buczy:-p
Z lepszych wieści: górne jedynki też już są w blokach startowych, pani doktor przewiduje rychłe wyklucie:-)

reklama
Surv - zdróweczka dla Florki!!!co do ząbków - jak tak dalej pójdzie to Florka do roku będzie mieć pełne uzębienie:-D;-)
Post - idź do lekarza koniecznie, lepiej sprawdzic co i jak.

Do góry