reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

No M jeszcze jest w domu, bo do pracy dopiero na 14:00, więc za godzinę wychodzi do pracy. Zajął sie rano mała to ja mogłam obiad zrobić. A od 13:00 do 21:30 już będziemy same. Pójdziemy pewnie na spacer a potem sie zobaczy. No i dzis będę pierwszy raz sama kąpać małą, troche sie obawiam ale trzeba zacząc.

reklama
nie martw sie nie bedzie zle,z kapiela tez sobie dasz rade,chociaz jak dla mnie to tez by bylo nie lada wyzwanie:tak:Ja jestem sama od 7.00 do 17.30 wiec caly dzien:-(,ale jest w miare ok,no i moje dziecko od wczoraj takie grzeczniutkie:-)
My tez sie wybierzemy dzisiaj na spacerek.Nie wiem czy to nie za szybko,bo maly jeszcze nie ma tygodnia,ale polozna powiedziala,ze spokojnie mozna z nim isc.Juz bylismy nawet w niedziele,ale tylko kolo bloku pol godzinki.

No i dajemy małej smoczka... Wczoraj przy kąpieli mała spokojna...Raczej nigdy nie płacze, ale widać, że się denerwuje... A ze smoczkiem w buźce zero zdenerwowania... Mogłam w spokoju ją wykapać, wypielęgnować... SZOK:szok: Wieczorem znów kolki, czy co to jest, ale ze smoczkiem dużo łagodniej... Położyliśmy ją w końcu do łóżeczka, pociumkała i zasnęła... Dziś po myciu porannym też marudziła, w końcu smok ją uśpił... Za jakiś czas założę wątek "jak oduczyć dziecko od smoczka":-), ale póki co mała spokojna i ja też!

Pytałyście o picie melisy przez karmiące mamy, a ja po tych nocach czuję się tak, jakbym ją przedawkowała:-) (oj, to już 2 tygodnie jak nie przesypiam nocy, ciekawe ile jeszcze pociągnę) i marzy mi się kawka... Taka słaba! Przez całą ciążę unikałam kawy, dopiero w 9 miesiącu trochę popijałam słabą, tą ricorete (jakoś tak)... Raczej unikać, tak? Czy ktoś eksperymentował? Jak maleństwa reagują?

Roni, nie wierzę! Tak Lula daje w kość?
Kaja, ja w ciąży piłam kawę a teraz nie piję. Jak na razie racze się zbożową junior (dla dzieci:-p).

oj daje po garach...
wiedzialam ze spokojne dziecko w moim przypadku nie ma racji bytu
jak nie spi to krzyczy, mysle ze brzuszek, ale wymiekam juz, a to dopiero poczatek

mój rno tez strasznie miałaczy. A ja chciałam sie pochwalic ze nasz Szymek wazony dzis wazy 3920 czyli calkiem sporo. a na 24 mamy szczepienie i zdecydowalismy sie na szczepionke jesli dobrze rozczytam to Infawix+Hiberix

kaja1978 pijesz meliske aby sie uspokoic i chcesz kawusie aby sie pobudzic?? to mylne koło. Generalnie mała kawa jest calkiem ok i mozna tak jak lampke wina, najlepiej zaraz po karmieniu.

Roni21 wierze bo ja mam meza i nianie do pomocy to dla mnie luzik poza nieprzespanymi nocami a Ty bidulko sama ze wszystkim ale silna jesztes i pieknie dasz rade.

co do smoka my podajemy sporadycznie. a jak przyjdzie czas to dziecko samo zrezygnuje... u nas tak z Natalka bylo odstawiła w marcu smoka i jak ma Szymek to nie woła.

NO I MY DZIS ROBILISMY SPACEREK DO KOSCIÓŁKA(2,5H W JEDNA STRONE) I 10SIERPNIA MAMY CHRZCINY!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
juz sie zastanawiam czy moje dzieci jakies dziwne nie sa
Lula spi, a jak nie spi to krzyczy, odbije, chwila spokoju, i krzyczy i tak w kolko........

Do góry