reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Trojaczki są alergiczkami dlatego używałam chusteczki tanie, kosmetyki z apteki a herbatek nie dawałam im w ogóle. Nic nie wiem co można dawać bliźniakom jak ja tego nie dawałam trojaczkom. Wtedy jak urodziłam trojaczki nie miałam neta. Dlatego nic nie pisałam i nie pytałam się. Sama musiałam sobie jakoś radzić. rzadko jakie kosmetyki pasowały im. Teraz mam neta to pytam się Was. W ogóle jestem zakręcona i dlatego zapomniałam dodać trojaczki. Dodaje kilka takich samych postów bo nie wiem gdzie kto mi odpisze. Jak pisałam coś tutaj to tam o to samo pytano to teraz ja już daje tu i tu. :-D W ogóle to moja sprawa gdzie ja co umieszczam. Nie muszę się nikomu tłumaczyć. :wściekła/y:

reklama
Madzia mnie położna przy pierwszym radziła że jeśli tylko masz taką możliwość to połóż się z maluchem na dzień, dwa do łóżka i przystawiaj go jak często chce a w przerwach i ty się prześpij. Jeśli tylko ma ci kto obiad zrobić to poświęć się tylko Maciusiowi a zobaczysz że będzie OK. I DUŻO PIJ NAWET DO 3 LITRÓW DZIENNIE.
PS ja też mam Maciusia:-)

Zespół policystycznych jajników
Zespół policystycznych jajników (zespół PCO; z angielskiego polycystic ovary syndrome) polega na występowaniu wielotorbielowatych jajników (stąd nazwa). W jajnikach stwierdza się liczne torbielowate pęcherzyki położone podosłonkowo (blisko zewnętrznej powierzchni jajników) oraz pogrubienie osłonki białawej jajników. Zespół PCO jest częstym powodem niepłodności u kobiet. Szczególną postacią tego zespołu jest zespół Steina-Leventhala, przebiegający z brakiem owulacji, nieprawidłowymi krwawieniami miesiączkowymi (brak miesiączki lub rzadkie miesiączkowanie), otyłością i niepłodnością oraz nadmiernym owłosieniem (hirsutyzm).
Badania stosowane dla rozpoznania zespołu PCO to: badanie ginekologiczne, laparoskopia (pelviskopia), a także badania laboratoryjne krwi (oznaczenie stężenia niektórych hormonów).

To tak dla wiadomości

zuzkus ja od wczoraj jestem sama,moj Krzysiek niestety do pracy musial isc i dopiero od przyszlego tyg ma wolne i jeszcze moja mama przyjezdza,wiec mi pomoga,a narazie sobie sama jakos radze.Wczoraj faktycznie przelezalam z Maciusiem pol dnia,bo bylam wyczerpana po nocce,dzisiaj juz jest lepiej.Maly dostaje jesc kiedy chce,nawet teraz ciumka,a ja jedna reka klikam:tak:A twoj Macius grzeczny?

Mój Maciuś już duży:-D 8 tygodni prawie, jedzenie sobie unormował, w nocy potrafi przespać od 23 do 5 rano. Ale są teżdni że sam nie wie co chciałby robić:tak: przeważnie w te upały często się budzi bo się pićmu chce-wtedy cyc chwilę possie i OK.
Teraz to piszę na spokojnie bo już mam trójkę dzieci ale przy pierwszym też mnie wszystko martwiło, ważne żeby mieć wtedy oparcie w kimś bliskim i nie nakręcać się niepotrzebnie. Zawsze są jeszcze ciocie z BB:-D Niedługo i ty będziesz DOŚWIADCZONĄ mamą:tak: Pozdrawiam i ucałowania w piętkę dla Maciusia, niech się zdrowo chowa.

Cześć dziewczyny,
my dzis po wizycie u pediatry, mała przybrała w 10 dni 440 g:szok: i teraz waży 2780 g:-) bardzo mnie to cieszy bo widocznie moje mleczko jej wystarcza i ładnie przybiera, wiec mam nadzieję że nadrobi swoje braki. Dostałyśmy skierowanie do ortopedy i neurologa - neurologa dlatego ,ze mała ma niska wagę urodzeniową i trzeba sprawdzic czy wszystko ok. Ale pediatra powiedziała że jej zdaniem mała się pięknie rozwija.
12 sierpnia mamy pierwszą szczepionkę - czy brać tą skojarzona?? i czy szczepić na rotawirusa?? co radzicie??
Izabelka - i co robisz na brzuszek?? ja daję małej tą gripe water, ale tylko wtedy jak jest niespokojna, narazie wystarcza, mam nadzieję że sie nie pogorszy.
Dziś noc całkiem niezła, mała jadła o 20:30, potem obudziłą sie o 23:30 i 02:15 i spała do 5:30. Nawet się wyspałam:-)

Madzia ja ci cały czas dopinguje i trzymam kciuki żeby z mleczkiem było wszytko ok no zeby wszystko sie unormowało.:tak: To twoje zdjecie jest takie cudne że pokazuje je co chwila mężowi i mówie że jak tylko Kubuś sie pojawi to też takie chce:tak:

Pabla to super że mała dobrze przybiera na wadze tylko tak dalej!

cisowianka sory ale nie wierze że masz 5 dzieci:sorry2:

reklama
Co do Cisowianki to popatrzcie na jej profil i statystyki 22 posty dziennie przy 5 malutkich dzieciach. Kiedy ma na to czas?!:szok: Chyba nas kobieta wkręca:tak:

Do góry