reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Nie pisałam wcześniej o moich trojaczkach, bo nie było okazji. Teraz to nadrabiam. Przez te bliźniaki zapomniałam dodać, ze mają siostry i brata.

No tak każde dziecko jest inne. Moje trojaczki przytyły przez 4 tygodnie 500g i 15 cm urosły.
Gosia przytyła przez 12 dni już 220 g a Natalka 150 g. Położna była u nas i ważyła je. Mówiła, że Gosia dobrze a Natalka trochę za mało. Mam ją częściej karmić.

reklama
cisowianka20, czy aby napewno po trojaczkach, które mają raptem 10 miesięcy masz znów dwójke dzieci i na tyle czasu żeby w ogóle zaglądać na forum???
Ja teCi niedowierzam - sorry:eek:

cisowianka z calym szacunkiem,ale ja tez nie wierze w historie z trojaczkami:eek: nie wiem wydaje mi sie ze przy takiej gromadce niezle da sie wyszkolic jesli chodzi o opieke i pielegnacje i to my powinnysmy zadawac Ci pytania odnoscie kosmetykow, herbatek i innych rzeczy, tym czasem to Ty nas ciagle o to wypytujesz. Ja pierworodka nie majaca wczesniej zadnego doswiadczenia (oporcz jednorazowych przewijan dzieci kolezanek) wiem duzo wiecej na temat dzieci niz Ty, ktora twierdzisz ze oporcz blizniaczek masz jeszcze w domu 3-ke starszych dzieciaczkow... wybacz ale ta historia jest naprawde malo wiarygodna:cool:

choruje na ta chorobę PCO co wam pisałam
nic u mnie nie wiadomo
przy tej chorobie cuda się zdarzają
nie wiesz w ogóle kiedy masz cykl a kiedy nie
miesiączki zawsze miałam 2 - 3 dni
może dla Was to dziwne
dla mnie nie, jak nie dostałam okresu dla mnie nie było dziwne
ja ciągle dostawałam nie w terminie albo w ogóle nie dostałam
leczę się hormonalnie i tak to nic nie daję
tylko tyje i to wszystko
sama byłam zdziwiona, że znowu jestem w ciąży
myślałam, ze znowu nie dostałam okresu bo hormony zwariowały
brzuch i piersi bolą mnie cały czas nawet jak nie byłam w ciąży również
jak w ogóle dzieci można mieć co pół roku
jedno w styczniu a drugie w grudniu
ja mam po 10 miesiącach to nic takiego
tak to już jest przy PCO nic nie wiadomo

Ja z czerwcówek ale tak sobie was podczytuję.
Madzia z suwaczka widzę że Maciuś jeszcze malutki i mleczka to mu potrzeba niewiele a bardziej się chce poprzytulać i possać. A co do ilości mleka to przystawiaj maluszka jak najczęściej bo im więcej ssa to tym większa produkcja, wszystko się unormuje. Ja wiem że człowiek na początku czuje się jak chodząca mleczarnia na potrzeby dzidziusia ale ten czas szybko mija

reklama
Zuzkus dzieki za pocieszenie,tego naprawde teraz mi trzeba.Rzeczywiscie czuje sie jak chodzaca mleczarnia,co godzine maly jest przy cycku,pozniej zasypia,a ja zanim zdaze cokolwiek zrobic to on juz znow nie spi i piszczy,ze glodny:-(
No nic narazie jestem na kazde jego zawolanie i jak czesto on chce.
Justine,Kasia faktycznie narazie nie bede eksperymentowac ze sztucznym mlekiem.Ja mam juz swojego calkiem calkiem,ale moze jeszcze malo tresciwie i dlatego tak czesto musze karmic,ale jestem dobrej mysli,ze wszystko sie unormuje.

Do góry