reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
My po 3 dniach pokąpielowych, wieczornych kolkach kupiliśmy sab simplex! Zobaczymy dzisiaj, czy działa... Mała cały dzień śpi, w nocy też, a wieczorem po kąpieli i karmieniu co już prawie śpi, nagle wybudza sie, pręży, kuli nóżki...Esputikon nie działa, choć nie stosowaliśmy zalecanej dawki(połowę), herbatka koperkowa też nie pomaga, nawet ja ją piję i też nic...

Bylismy na pierwszej wycieczce; mala sie super zachowywala pojechalismy niespodziewanie to Zoo w Oliwie;
ja z mala sobie jezdzilam, a maz z Oskarem wsiedli do ciuchci i zwiedzali w ten sposob; najbardziej podobalo sie nam male Zoo- karmienie kozek haha jedna mnie gonila :szok: jutro wkleje zdjecia, ubaw po pachy :biggrin2:
ogolnie to zmeczona jestem ;-)

ile te krostki moga sie utrzymywac na buzi- bo nie wiem czy dalej czego zlego nie jem :eek::sorry:

my na spacerek wybierzemy sie pewnie pod koniec przyszlego tyg o ile pogoda dopisze.
Heksa dzieki za dorzucenie nas do listy dzieciaczkow.Uzupelniajac dane Macius ma 55cm i urodzil sie w 41 tc.

Madzia737 juz poprawiłam a co do spacerków to jak nam pozwoili wychodzic na dwór to popsuła sie pogoda i tylko 3 razy bylismy na dworze a tak to spimy na balkonie bo inaczej to wdomu skisniemy...

Ja kupiłam wczoraj w Tesco kosmetyki i chusteczki Nivea Sensitive. Jestem bardzo z nich zadowolona. Są bardzo fajne jak dla mnie i dziewczynek. Nawet udało mi się dzisiaj wyrwać z domu do kościółka. Z ściągnęłam mleczko do buteleczek. Od kiedy mogę dawać małych herbatkę koperkową?? Czy mogę pic też tą herbatkę jak mam problemy z żołądkiem??

Cisowianka, nie pamietam od kiedy możesz dawac małym wodę koperkową ale z tego co pamiętam to ja Aluni zaczęłam dawać od 1 m-ca, ale pamiętam że wczesniej sama piłam i wtedy maleńka dobrze się czuła. :tak:

a my jednak wyszlismy dzisij na krociutki spacerek dookola bloku,bo pgoda fajna,wiec trzeba bylo wykorzystac okazje:-)
Ja pije herbatke Hipp dla mam karmiacych z koperkiem,a malemu moze dam herbatke koperkowa jak skonczy miesiac.A mozna dawac dzieciom rumianek do picia,bo cos mi sie tak o uszy obilo:confused:
Naszemu malcowi cos sie pod oczkiem zrobilo.Najpierw w faldce mial zaczerwienione,a teraz jeszcze biale krostki:-(Polozna dzisiaj popatrzyla i kazala tylko przemywac woda,ale jak nie zejdzie to trzeba bedzie do lekarza:-(

reklama
Cisowianka o ile karmisz piersia uwazaj z iloscia herbatki koperkowej. Przy karmieniu piersia wystarczy że Ty wypijesz taką herbatę. Malutkie z Twoim mlekiem ją wypiją Na herbatce powinno być napisane od jakiego wieku można maluszkom ją podawać. W przypadku wcześniaków i dzieci z niską masą urodzeniową wszelkie nowości powinnaś skonsultować z pediatrą.

Madzia rumianek można ale nie wiem czy nie po skończeniu miesiąca. Przynajmniej 2 lata temu tak było :) Teraz jeszcze nie w głowie mi herbatki więc nie sprawdzałam. Z rumiankiem trzeba uważać bo czasami uczula.

U nas zaczęło jedno oczko ropieć. Jak do jutra się nie poprawi i przemywanie nie pomoże to wizyta u lekarza. :(

Ostatnia edycja:
Do góry