reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Ja też nie raz myślałam że już pokarmu nie mam, bo piersi zawsze pełne były a teraz flaczki.. ale mały ssie i przełyka więc się nie martwię.

Mój waży 8900.. klopsik malusi ;-)

reklama
Perell Twój klopsik? Mój na szczepieniu 13 marca ważył 9300g. Wiem, wiem tym bardziej nie powinnam się martwić, bo ma z czego schudnąć.

Anmika - bo myślałam, że masz kurczaczka w domu, a tu waga piękna. No to chwilowy brak apetytu mu nie zaszkodzi. :-)

Wiem, wiem, żartowałam. Ja po prostu czasem powinnam "puknąć" się w głowę, albo ktoś musi mną mocno zatrząsnąć, gdy tak świruje. :-D
Lilijanna a Ty pisałaś, że w dzień dajesz Małej mleko tylko rano i wieczorem, tak? Możesz mi napisać ile w związku z tym jej dajesz posiłków i jak często i co na przykład? Z góry dzięki.

6:30 - cyc, bo tak wstaje
9:00 - sinlac albo kleik i do tego zawsze dodaję 3 łyżeczki owocu
12:00 - cyc, bo idzie spać, a niestety zasypia przy cycku, ale tu niewiele pociągnie
13:00 - obiadek
16:00 - deserek
19:30 - cyc
w nocy - cyc, różnie to bywa, raz, dwa razy, zależy od widzi-mi-się.

Jeśli zaczyna marudzić, a jeszcze nie czas na posiłek to dostaje wymiennie:
- kromkę chleba
- długiego chrupka kukurydzianego
- okrągłe chrupki ryżowe
- jakieś tam ciasteczko

W między czasie picie.

Zdarza mi się raz na jakiś czas np. odpuścić obiadek i dać cyca, bo np. nie mam dnia na gotowanie. Albo jak widzę, że zatkała się z kupą to wtedy tez wprowadzam cyca na odblokowanie.

reklama
Wiec dzidzia zostala zwazona na pol roku i ma identycznie ta sama wage:baffled: co ok 3 tyg wczesniej 7.800 i dlugosci ok 67 cm. Niby tak ma byc, jesc za bardzo nie chce tylko piers, cos tam skubnie normalnego. Kazali nie zmuszac.

Do góry