reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

reklama
odebrałam wyniki :-(
mocz ok, żelazo w normie a morfologia zła :no: sprawdzałam na necie jak te wyniki interpretować bo nie wiem czy te normy co mam na kartce to dla dziecka czy dla dorosłego-nawet w przychodni pielęgniarka nie była mi w stanie powiedzieć :baffled:
generalnie wyszło,że ma za mało HGB,HTC,MCV, NEU (chociaż nie wiem co to w ogóle jest :no:)
za dużo z kolei LYM-też nie wiem co to za cholerstwo :no: )
w czwartek do lekarki i nie wiem jak ja wytrzymam :-(
martwię się,że to może być coś bardzo poważnego :-(

odebrałam wyniki :-(
mocz ok, żelazo w normie a morfologia zła :no: sprawdzałam na necie jak te wyniki interpretować bo nie wiem czy te normy co mam na kartce to dla dziecka czy dla dorosłego-nawet w przychodni pielęgniarka nie była mi w stanie powiedzieć :baffled:
generalnie wyszło,że ma za mało HGB,HTC,MCV, NEU (chociaż nie wiem co to w ogóle jest :no:)
za dużo z kolei LYM-też nie wiem co to za cholerstwo :no: )
w czwartek do lekarki i nie wiem jak ja wytrzymam :-(
martwię się,że to może być coś bardzo poważnego :-(

dzieci maja zupelnie inne normy....moja tez miala tam nizej tam wyzej i lekarka mowila ze ok

stokrotka kasieq ma racje, ja też małej robiłam morfologie i miała bardo dużo L i H czyli czegoś za mało, innego za dużo, a te normy były typowo dla dzieci więc się martwiłam a lekarka powiedziała że wszystko jest ok.

My po szczepieniu ostatnim nastepne dopiero po1rż młoda dzielna nawet nie pisła smiała sie do piguły ;-) przybrała troche za mało bo 400 przez 6 tyg ale ujdzie powiedziała pediatra tylko kontrolowac wage co jakis czas ,co do mleka to te 400-500 moze byc na dobe jesli lubi i je rzeczy typu zupki miesko deserki itp rozwija sie dobrze i wsio ok a i dokładnie wazy7700 i 72 cm :-)

my już po wizycie, nie było mojej lekarki, a ta co była mało sympatyczna jest :zawstydzona/y: pyta mnie czemu mały miał badania, ja jej,że blado wygląda i chciałam sprawdzić ;-) mina lekarki....bezcenna :-D
no, ale według niej morfologia ok jest, dopiero jakby hemoglobina była poniżej 10 to można zacząć się martwić :tak: powiedziała,że normy sa dla dorosłego zdrowego faceta :confused::baffled:
żelaza mamy dużo nie trzeba podawać dodatkowo, mocz zasadowy powiedziała,ze taki jest dopuszczalny bo nerki jeszcze nie w pełni wykształcone :confused::szok:
młody waży 6780, teraz podobno dzieci przybierają 500g miesięcznie :tak:no to może do chrzcin (7.04) dobijemy do 7kg ;-)

Stokrotko bardzo się cieszę że wszystko w porządku :)

u nas średnio ciekawie. Oliwier ma straszny katar, noska nie da wyczyścić... we wtorek znowu na kontrolę idę z nim. póki co powikłań nie ma, bez antybiotyku się obejdzie jeśli do wtorku nic się nie wykluje. możliwe też, że mały jest na coś uczulony stąd wysypka i rzadkie kupy. na kupę dostał debridat, rozważamy też gastroenterologa... już nie chcę o tym myśleć... i kontrola wagi też bo mało je. dopóki nie spada do 3 centyla jest dobrze.

heh, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Ostatnia edycja:
I my po szczepionce, płacz był oj joj !
Ale szybko przeszło, młoda waży 7400kg i mierzy 68 cm , króciutka i pulchniutka :-D:-D, ale ona sie mini mini urodziła, bo całe 49cm :-)
Wszytsko okej, myślałam, że jak się tak drzeeeeeeee:angry::angry: cały dzien , to jej coś dolega:-D:-D, ale oł noł !!! Zdorwa jak ryba !!!! No bo ona taka małaflądra jest,m to by się z tą rybą zgadzało :-D:-D:-D:-D .... bez komentarza proszę ;-)

reklama
A mój Mały chory:-(. Wczoraj raptem trochę pokaszła, więc dziś dla spokoju poszłam do pediatry a on ma świsty na oskrzelach - lekarka sama w szoku. Dostał antybiotyk i mamy robić inhalacje 5xdziennie. Kupiłam inhalator (bo nie posiadałam) i leki i zapłaciłam w aptece 230zł :szok:. I nie miej tu teraz kasy?

Załapałam doła, że on taki Mały a ja muszę mu już antybiotyk dać, biedaczek. Miałam nadzieję, że do roczku choć da radę, tak jak Starszak. A na dodatek wcale spać nie chcę. Obudził sie o 6.30 i od tego czasu spał 20 minut w drodze od lekarza. Te leki go pobudzają czy co?

Do góry