reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

ja mierze Oliwiera centymetrem krawieckim od czubka glowy do pietki i zawsze wychodzi inaczej niz pielegniarkom. ostatnio mi wyszlo 64, im 62,5 a pielegniarkom w luxmedzie 67. urodzil sie z miara 56.

gratki udanych wizyt :)

reklama
noooo wstałam o 4 rano i założyłam młodemu ten woreczek na siuśki :no:
o 7 się okazało,że nic nie zebrałam za to wszystko było obsikane :no:
dziś spróbuję znowu bo chciałabym na te badania z nim pójść w końcu :angry:

aaaa skąd pobierają krew u maluszków do badań :confused:

Kochana pobierz normalnie do pojemniczka, u chłopca nie ma z tym żadnego problemu. Ja mojemu Adasiowi tak pobierałam. Ponoć lepiej bo środkowy strumień. Gorzej u dziewczynki :p

A co do pobierania to z paluszka. Spokojnie - mój tylko się przyglądał co mu robią ciekawego :)

To chyba zależy ile badań, u nas było sporo tego i Lenie pobierała z żyły, tak jak dorosłemu z lewej raczki:-(

my po wizycie. Oliwier przez nieco ponad tydzien przybral 160g, wiec srednio. pani doktor zbadala, nie ma zadnej infekcji. dostalismy skierowanie na usg brzuszka, morfologie (jezus, znowu...), crp, ferrytyne, rozmaz reczny krwi.

teraz wazy 7290g, poki co dobrze by bylo jesli by zjadal chociaz 3 porcje mleka dziennie, a reszte nadrobic obiadkami, zupkami, kaszkami, owocami itp. jesli wyniki okaza sie conajmniej w normie to dam mu spokoj i niech sobie je tak jak mu wygodnie. a jesli nie beda w normie, to juz pani doktor zdecyduje co dalej...

poki co mam karmic jak dotychczas. wyniki badania moczu sa dobre, obnizony ciezar wlasciwy u malych dzieci jest normalnym zjawiskiem. na ta wysypke co nawiedza Oliwiera alantan, nie jest to pokarmowe, kontaktowe, ani zadna skaza.

reklama
mam dość lekarzy na całe dalsze życie...

Oliwier chory, ale gardło czyste, bez zmian osłuchowych. lekarka zapisała Olbas, Euphorbium, maść majerankową, Drosetux. dodatkowo kupiłam jeszcze Nurofen. do 3 w nocy Oli się zachowywał jak obłąkany, nie dał się dotknąć, kopał, szczypał, no jakby szału dostał jakiegoś...

jeszcze rozważam dermatologa/alergologa bo i ze skórką się problemy zaczynają... jak nie chorował to teraz naraz wszystko. ;(

pani doktor stwiedziła 'to TYLKO katar i kaszel, spokojnie'... tak, dziś katar a jutro płuca chore. wyszłam wkur...a.

Do góry