reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

reklama
Verita ja na katar stosowałam:
-Nasosal spray - woda morska do noska,
-Frida do ściągania glutków,
-Karvol- kapsułki do inhalacji na ubranko i pościel,
-maść majerankowa pod nosek E-apteka Panaceum - apteka UK, polska apteka internetowa w UK, polskie leki - Szukaj - Maść majerankowa 10g :-);-)
-Mokre ręczniki na kaloryfer (nie mamy nawilżacza.. jeszcze),
-Kominek do inhalacji w pomieszczeniu z olejkiem OLBAS,
-Oklepywanie plecków,
-Nurofen dla dzieci w pogotowiu,
-no i uniesiona główka żeby katar spływał i lepiej jej się oddychało

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też myślę że nie ma sensu z samym katarkiem do lekarza chyba że trwa bardzo długo lub zrobi się zielony. My ostatnio byliśmy bo młoda pokasływała jeszcze ale lekarz powiedział że to tylko odchrząkiwanie i dostaliśmy syrop prawoślazowy, sanosvit calcium i krople gripstop.
słyszałam że podnoszenie łóżeczka nie jest dobre bo katarek może spływać do gardełka i na płucka.

Dziekuje dziewczyny, wapno podane, reczniki na kaloryferze, nosek odciagniety, i wode dalam ale pic nie chciala to wiecej piersi daje zeby te zarazki sie wydalily. Najgorsze jest ze w jak dziecko chore to nie wiem co robic, pol apteki mam w domu ale nic konkretnego dla malych dzieci. Najsmieszniejsze ze ona chyba sie lepiej trzyma niz ja , bo ja az mam lzy w oczach od tego kataru a ona sie cieszy i pluje na wszystko :-)

Moja Młoda wygląda masakrycznie. A najgorsze, że nie mam siły Fridą się zassać, bo mnie tak gardło boli, M był w dwóch aptekach, ale baby nawet nie wiedziały o co mu chodzi, jak mówił o czymś podobnym do "katarku"
Oczywiście najgorsze jest to, że pić mleka za bardzo nie chce, a on pije tylko mleko! Do tej pory nie nauczyła się pić nic innego, a teraz jak jest chora to nawet spróbować nie chce! Co robić, co robić???!!

slyszalam ze elma moze powodowac odczyn alergiczny i dalam sobie spokoj.
Pamietacie moze po jakiej szczepionce mamy blizny na przedramieniach?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry