reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

reklama
Beacia82- &&&&
askaaaa- &&&&

Byłam z małym wczoraj u llekarki, powiedziała że prawdopodobnie trzydniówka bo gardełko jasne, osłuchowo czysto (ufff ulżyło mi). Dziś kazała przyjść na kontrolę byliśmy o 9 i bez zmian więc stwierdziła że jest to napewno trzydniówka, mamy obserwować i nie dopuścić do wysokiej temp.
Jeżeli jest to trzydniówka to w sobotę rano ma mieć na ciałku wysypkę i brak temp. no zobaczymy.
Moje biedna maleństwo :no:
A jeszcze lekarka potwierdziła moją diagnozę że mały ma wiotkość krtani, poprzednia lekarka twierdziła że to sapka a mi to na sapkę nie wyglądało, ahhh Ci lekarze...

Hej:)
USG brzusia i główci juz zaliczone i wszystko jest cacy:tak:Do oczka dostalismy kropelki jak po nich nie przejdzie to do okulisty.Małemu niestety na wieczór zaczeło jezdzic w nosku i w nocy mało spałam bo gile dokuczały Marcelkowi,co chwile się budził, denerwował,psikalismy,odciągalismy potem cycek na pocieszenie i tak nocka wygladała.Zadzwoniłam do przychodni odwołałam jutrzejsze szczepienie zapisałam na 18 grudnia dopiero niech odsapnie po katarku,nigdzie nam sie nie spieszy z tymi szczepieniami.Mam nadzieje ze na katarku sie skonczy,Alan tez zasmarkany i to ja ich obu zaraziłam bo jestem podziebiona.
Malutki waży 7200 i mierzy 75cm :szok:przy mierzeniu byłam w szoku bo on się grubas urodził 4500 ale nie za długi bo 55cm,wiec wydaje mi sie 20cm w 3miesiace strasznie duzo:eek:

Beatko - gratulacje ! Może on sie ukrywał ze swoim wzrostem tylko sie teraz tak wyprostował :-D fajnie masz dużego chłopaka

Ja jutro wybieram sie do internisty sama ze sobą bo mam jakieś niefajne dolegliwości - mam nadzieję ze nic tam nie wyjdzie choć pewnie dostanę milion skierowań ...:sorry: jak mój maluch będzie dalej tak cierpiał jak dziś bo już sama nie wiem czy on na ząbki czy na brzuszek to jeszcze pójdę do naszej pediatry choć ma komplet bo już nawet dzwoniłam to i tak sie wepchnę bo ja to nie lubię patrzeć i gdybać jak dzieć sie meczy :-(

my tez po wizycie a wiec tak: osluchowo czysto, wysypka na szyjce i dekolcie jest niegrozna i powinna zniknac sama. maluch ma troszke ciemieniuchy narazie oliwka powinna wystarczyc a jesli nie to w aptece mamy kupic Xerjal Capillare. na kolki mamy dawac COLINOX 2x10kropli no i jak sie spodziewalam Biogaie 1x5 kropli. na ulewanie nic nie ma samo musi przejsc jak i kolki ;) szkrab ma 62cm i wazy 4840g obwody glowki i klatki tez ladne. w 17dni przybral 540g :)

mama uspokojona :)

ja dziś odebrałam wypis Jasia ze szpitala ale się naczytałam :rofl2: cala listę mi napisali dupereli m.in ze ma dodatkowy szczątkowy sutek a co to takiego :szok:, ostre zapalenie nosa i gardła, pleśniawki, skośnogłowie, wodniak jądra prawego i przepuklinę pępkową ło matko więcej nie mogli nabazgrać normalnie no!

i tak na pleśniawki zaaplikowali jasiowi jakieś cudowne lekarstwo, dzięki któremu zeszły mu wszystkie pleśniawki od razu, a po 3 opakowaniach nystatyny, która w nawiasie mówiąc kosztowała mnie ponad 80zl! o zgrozo! zeszły mu tylko trochę, to Cudo to FLUKONAZOL

na katar polecam inhalacje z soli fizjologicznej super oczyszcza nosek

super, ze u Was sprawy medyczne w miarę ok

zanetkaaa ja tez miałam wiotrkosc krtani jak byłam mala

wiecie, ze na wypisie ze szpitala pisze, ze mój mały wazy 5650 łoł :szok:

No niestety nabial mam odstawic... lekarka nie powiedziala,że to skaza ale,że to uczulenie i zawsze 80% winny jest nabial i pierwsze co powinno sie go odstawic. Nosek zatkany jest z tym zwiazany. Mozliwe tez,że złapał grzybka odemnie bo ja przed ciaza mialam wieczny problem i bralam lacibios femina w ciazy takze chociaz zastanawia mnie to czy mogl cos zlapac skoro urodzil sie przez cc...bo wiecie zawsze cos sie lapie jak juz to przez Sn. Dala leki oczyszczajace homoopatyczne jedne bedzie musial uzywac przez min.6miesiecy. Jedne krople to szukalam w 5 aptekach i nie maja az w koncu zamowilam.

Mam pytanie do mam ktore tez nie moga nabialu..czym smarowac chleb? lepiej margaryna tak a nie maslem? a co np z zupka ktora zabielana jest smietana?? mozna czy tez nie? a slodycze??w ogole nie jecie czy cos mozna?

reklama
Maluszku prawie wszystkie margaryny mają serwatkę w składzie,nie ma w tej najzwyklejszej delmie i benecolu .Ciaska sa z firmy San holenderskie lub owsiane czy jakos tak ,te drugie sa troche słodsze one nie maja masła,jajek tylko olej palmowy,mozna kupic w tesco,carrefoure.Z margaryny bezmlecznej,cukru ,mąki i jabłek pieczesz szarlotkę.Jesli faktycznie to uczulenie na mleko to śmietana odpada,po jakims czasie mozna spróbowac śmietankę ukwaszona moze dziec zatoleruje.Alanek jest w takiej fazie teraz ze nabiał przekwaszony juz moze a mleczka nadal nie bo liszaje,wysypki wychodza.

Do góry