reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

ja mam cebionmulti i wyczytalam, ze jest tam witamina D3 dlatego sie zastanawiam czy powinnam dadwac jeszcze wit. D3 osobno?

reklama
ja mam cebionmulti i wyczytalam, ze jest tam witamina D3 dlatego sie zastanawiam czy powinnam dadwac jeszcze wit. D3 osobno?
nam lekarka zaleciła 4 kropelki cebionumulti i jedną kropelką D3, szwagieraka chodzi do innego pediatry i otrzymała takie same zalecenie.
Tylko Agutek lepiej się może skonsultować z lekarzem, bo nasza doktórka te zalecenia podała kiedy mała miała 3 miesiące i nie wiem czy ze wzrostem masy nie powinno się zwiększać.
Ja daję teraz 4 kropelki mulit i dwie d3, ale tym się nie sugeruj, bo to tylko moj wymysł. Jak pojde na szczepienie to sie zapytam.

moj pediatra z kolei w ogole nie kaze dawac nic poza wit.D3 i ten cebionmulti to taki moj wymysl wynikajacy z okresu czestej zachorowalnosci ;-)

mam pytanko:tak: mojej córci zrobiły się takie małe krostki na cipulce:baffled: nie wiem od czego ale dzisiaj ma je cały dzień:-( na noc posmarowałam gruba warstwę sudocremu:-( może to od pampersów:confused:

u nas czasami tez nagle sie pojawia odparzenie i nie wiem od czego :dry:
smaruje wtedy wieksza warstwa sudocremu a jak nie przechodzi to tormentiolem...
u nas najczesciej po zmianie chusteczek do pupy sie takie cos pojawia...przynajmniej tak mi sie wydaje...

Kup tormentiol, napewno pomoże. Kiedyś jak byłam u pediatry to poleciła tormentiol na takie krostki, nie kazała się tym przejmować (ona nigdy się nie przejmuje)

reklama
u nas czasami tez nagle sie pojawia odparzenie i nie wiem od czego :dry:smaruje wtedy wieksza warstwa sudocremu a jak nie przechodzi to tormentiolem.../quote]
ja tak samo :tak:
roksi a może przegrzała się dzisiaj na przykład, ja no nie wiem jak małego ubierać w taką niby wiosnę, wtedy najłatwiej się przeziębić :-( A tak a propo to w przyszły weekend u nas ma padać śnieg z deszczem :szok::wściekła/y: To gdzie ta wiosna?

Do góry