reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

ja mam cebionmulti i wyczytalam, ze jest tam witamina D3 dlatego sie zastanawiam czy powinnam dadwac jeszcze wit. D3 osobno?

reklama
ja mam cebionmulti i wyczytalam, ze jest tam witamina D3 dlatego sie zastanawiam czy powinnam dadwac jeszcze wit. D3 osobno?
nam lekarka zaleciła 4 kropelki cebionumulti i jedną kropelką D3, szwagieraka chodzi do innego pediatry i otrzymała takie same zalecenie.
Tylko Agutek lepiej się może skonsultować z lekarzem, bo nasza doktórka te zalecenia podała kiedy mała miała 3 miesiące i nie wiem czy ze wzrostem masy nie powinno się zwiększać.
Ja daję teraz 4 kropelki mulit i dwie d3, ale tym się nie sugeruj, bo to tylko moj wymysł. Jak pojde na szczepienie to sie zapytam.

moj pediatra z kolei w ogole nie kaze dawac nic poza wit.D3 i ten cebionmulti to taki moj wymysl wynikajacy z okresu czestej zachorowalnosci ;-)

mam pytanko:tak: mojej córci zrobiły się takie małe krostki na cipulce:baffled: nie wiem od czego ale dzisiaj ma je cały dzień:-( na noc posmarowałam gruba warstwę sudocremu:-( może to od pampersów:confused:

u nas czasami tez nagle sie pojawia odparzenie i nie wiem od czego :dry:
smaruje wtedy wieksza warstwa sudocremu a jak nie przechodzi to tormentiolem...
u nas najczesciej po zmianie chusteczek do pupy sie takie cos pojawia...przynajmniej tak mi sie wydaje...

Kup tormentiol, napewno pomoże. Kiedyś jak byłam u pediatry to poleciła tormentiol na takie krostki, nie kazała się tym przejmować (ona nigdy się nie przejmuje)

reklama
u nas czasami tez nagle sie pojawia odparzenie i nie wiem od czego :dry:smaruje wtedy wieksza warstwa sudocremu a jak nie przechodzi to tormentiolem.../quote]
ja tak samo :tak:
roksi a może przegrzała się dzisiaj na przykład, ja no nie wiem jak małego ubierać w taką niby wiosnę, wtedy najłatwiej się przeziębić :-( A tak a propo to w przyszły weekend u nas ma padać śnieg z deszczem :szok::wściekła/y: To gdzie ta wiosna?

Do góry