reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
U nas waga 7200, a cm nie wiem bo nie mierzą. W środę mamy zaplanowane szczepienie na WZW B, ale odpuścimy na razie, niech młoda sobie odpocznie po chorobie.
Ale obawiam się, że tak jak do tej pory szczepienia przechodziła bez problemów i bez płaczu, teraz tak nie będzie - tutaj w szpitalu tyle przechodzi, że na sam widok białego fartucha wpada w histerię :-(

a my dzisiaj juz też po szczepieniu na żółtaczke i Wika waży 8250 i ma 70 cm. Jest zdowiutka jak rydz a zęby niby idą ale nie wiadomo kiedy, a córka strasznie marudna- dobrze że Viburcol pod ręką :p

wlasnie nam mowila lekarz ze nie wolno lekcewazyc nawet zwyklego katarku..bo moze rozwinac sie w zapalenie ucha lub cos innego..
u nas ciagle ten katar..czasami slysze "charczenie" do jutra bierzemy leki..jak nic nie pomoze to znow pojdziemy do lekarza
aaa.kupilam aspirator do noska,,,czasami cos leci a czasami nie chce :( ale nie wiem czy to wina katarku czy aspiratora..

No i ze szczepieniem na żółtaczkę musimy poczekać 2 tygodnie. Aż się boję jak córa zareaguje. Do tej pory bez problemów poddawała się szczepieniom, ale teraz pewnie będzie histeria :rolleyes2:

reklama
Witajcie Dziewczyny

U nas też dziś rano pokazał się pierwszy ząbek i chyba przez to Mateusz jest chory. Byliśmy wczoraj u lekarza bo kasłał, kichał i mu "furczało" w nosie. Lekarka go osłuchała i stwierdziła, ze być może ślina zalega mu w oskrzelach i przez to tak rzęzi. Dostał syrop Clemastinum, Flegaminę, czopki Aminofilina i maść Pulmex Baby do smarowania klaty i plecków. O 13stej mam mu "zapodać" czopek i nie wiem jak on (i ja) to przeżyjemy bo to pierwszy czopek!!

Do góry