reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Kazała Ci wprowadzić sztuczne mleko i to jeszcze takie obrzydliwe, bo dziecko ma zaparcia? Dla mnie to dziwne... A jak te zaparcia wyglądają?

Moja córcia nie może zrobić kupki. 2 razy dałam czopek po pięciu dniach braku kupki. Wcześniej też były bardzo rzadko. Nie chcę dawać więcej czopków bo wiem że organizm się może do nich przyzwyczaić. :-( Sama też stosuję dietę ale na razie efektów nie ma. Dzisiaj jest 3- i dzień bez kupki i kupiłam to mleko. Miałam zamiar dać na wieczór. Może trochę wypije:-(

reklama
Elahar a może spróbuj wyregulowac kupkę jakimiś słoiczkami (jeśli już je podajesz). Wczoraj dostałam próbki Hippa i tam była taka "ściąga" z ich produktami a przy każdym napisane jakie ma działanie na stolecnp. rozluźniające (jabłka, gruszki, śliwki, morele, szpinak), normalizujące, zestalające...

Moja córcia nie może zrobić kupki. 2 razy dałam czopek po pięciu dniach braku kupki. Wcześniej też były bardzo rzadko. Nie chcę dawać więcej czopków bo wiem że organizm się może do nich przyzwyczaić. :-( Sama też stosuję dietę ale na razie efektów nie ma. Dzisiaj jest 3- i dzień bez kupki i kupiłam to mleko. Miałam zamiar dać na wieczór. Może trochę wypije:-(
Ale dziecko karmione piersią może robić kupę nawet raz na kilkanaście dni i to nie świadczy o zaparciach. A po wprowadzeniu mleka proszkowego na ogół kupy są rzadziej niż przy karmieniu piersią.

Elahar a może spróbuj wyregulowac kupkę jakimiś słoiczkami (jeśli już je podajesz). Wczoraj dostałam próbki Hippa i tam była taka "ściąga" z ich produktami a przy każdym napisane jakie ma działanie na stolecnp. rozluźniające (jabłka, gruszki, śliwki, morele, szpinak), normalizujące, zestalające...
O właśnie - to jest dobry pomysł. Jabłuszko jej daj.

elahar - ja jak wprowadziłam mleko w proszku, na początku tylko raz na jakiś czas, bo ciągle karmiłam piersią, a w ten sposób tylko dokarmiałam małego, to od razu zaczęły się problemy z kupką.. Piotrek zaczął robić kupę raz na 3-5 dni, a wcześniej były minimum 3 kupki dziennie..

Ale dziecko karmione piersią może robić kupę nawet raz na kilkanaście dni i to nie świadczy o zaparciach. A po wprowadzeniu mleka proszkowego na ogół kupy są rzadziej niż przy karmieniu piersią.

No to już sama nie wiem co robić z tym mlekiem.:-( Miałam się z nim wstrzymać ze względu na alergię dziecka bo słyszałam, że w takich przypadkach najlepiej karmić dziecko piersią 6 miesięcy. Chyba poczekam jeszcze na tą kupkę i sama będę jadła więcej buraków ... może moja dieta coś jednak pomoże...

O słoiczkach też myślałam i może jabłuszko spróbuję

Jeżeli mała nie płacze, to raczej wszystko jest ok. Jakby ja bolał brzuszek, to by płakała.

No właśnie. Dziecko mam spokojne. Przybiera dobrze na wadze więc może jeszcze wstrzymam się z tym mlekiem...

Dziękuję bardzo za podpowiedzi:tak: Czasami jak się spojrzy na coś z dystansu to lepiej podjąć decyzje .

reklama
No właśnie. Dziecko mam spokojne. Przybiera dobrze na wadze więc może jeszcze wstrzymam się z tym mlekiem...

Dziękuję bardzo za podpowiedzi:tak: Czasami jak się spojrzy na coś z dystansu to lepiej podjąć decyzje .
Moja Wiktoria robiła kupę raz na 2-3 dni, i dawałam jej czopek. Nie chciałam bo myślałam że się organizm przyzwyczai i poszłam do pediatry, a ten powiedział że jak dziecko płacze bo nie może zrobić kupy to dawać czopek i wcale się nie przyzwyczai bo gdyby tak było to gro dzisiejszych starszych osób musiało by chodzić do kibla z czopkami:-):-) Nie wiem czy to prawda czy nie, bo czopków już nie używamy.
Ale daj jabłko lub sliwki ze słoiczka. Jak dałam małej śliwki to szybko poszła kupka:-):-):-)

Do góry