reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

ja daje własnie cebion mult, tam tez jest wit D3, ale przez pewien czas, bedzie wizyta kontrolna, to lekarz mi powie co dalej podawac, jakie witaminki:-)

Mnie lekarz powiedział że tej wit. D3 i w tym Cebionie multi to jest za mało i że ten multi to mogę jej dawać po 6 m-c a do tego czasu oddzielnie wit D3 ( Vigantol) i normalny Cebion. I na razie tak dajemy a po 6 m-c zacznę jej dawać ten Cebion multi i Vigantol dalej.

reklama
Mnie lekarz powiedział że tej wit. D3 i w tym Cebionie multi to jest za mało i że ten multi to mogę jej dawać po 6 m-c a do tego czasu oddzielnie wit D3 ( Vigantol) i normalny Cebion. I na razie tak dajemy a po 6 m-c zacznę jej dawać ten Cebion multi i Vigantol dalej.
No widzisz, a ja chciałam kupić D3 i dawać małemu zamiast Cebionmulti, to mi pani w aptece powiedziała, że lepiej nie dawać D3, bo łatwo przedawkować, a to jest niebezpieczne.

Widzę, że co lekarz to inne zasady podawania witamin.
Ja teżpodawałam Vigantol po 1 kropli, ale od trzech tyg. podaje cebion multi, jak pisałam wcześniej.
Mój lekarz, a raczej Piotrusia mówi, że w okresie letnim, kiedy dziecko dużo przebywa na świeżym powietrzu, ogranicza się podawanie Vit D3.

Dziwne, ale przecież kogoś musimy się słuchać, bo popadniemy w paranoje.

Dzień dobry!
Dziewczyny nie śmiejcie się ze mnie ale wczoraj na prawde ucieszyłam się niesamowicie na widok kupy u mojej córci. Tak jak pisałam, że się wstrzymam z tym mlekiem i rzeczywiście samo się wyregulowało. :tak:Doczytałam o tych zaparciach i dopóki dziecko jest spokojne a kupka rzadko to wszystko jest ok:tak::tak:

Dzień dobry!
Dziewczyny nie śmiejcie się ze mnie ale wczoraj na prawde ucieszyłam się niesamowicie na widok kupy u mojej córci. Tak jak pisałam, że się wstrzymam z tym mlekiem i rzeczywiście samo się wyregulowało. :tak:Doczytałam o tych zaparciach i dopóki dziecko jest spokojne a kupka rzadko to wszystko jest ok:tak::tak:

Elahar, a z czego tu się smiać, w cale ci się nie dziwię, jak mój Piotruś po 6 dniach zrobił kupę, to łzy mi napłynęły do oczu, tak się cieszyłam;-)

reklama
- nie daję witamin typu Cebion, tylko D3

Chyba do przewrażliwionych też nie należę co? :happy2::-p
Co do witamin nam pediatra kazał podawać wyłącznie wit. D3 (Devikap) 1 kroplę dziennie.
Już myślałam, że taka luzara ;-) jesteś, że nie dajesz, mimo iż pediatra kazał :-D

Ja daję tylko to, co pediatra przepisał. Nie odważyłabym się podawać leków (nawet witamin) bez konsultacji z lekarzem :tak:

Do góry