reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Moja jakby uwstecznia się w tym leżeniu na brzuszku :nerd:
Rozchyla ręce na bok (robi coś a'la samolocik) i potem się wkurza, że nie ma jak się podeprzeć i utrzymać głowę w górze. Tym sposobem siłuje się sama ze sobą dźwigając się jakby od brzuszka, szybko sił jej braknie i jest płacz :eek:

Oczywiście nie umie zakumać, że można sobie spokojnie główkę położyć, odpocząć, a potem od nowa podeprzeć się na rączkach i głowę podnieść :no:

Ciągle tylko ręce na bok i zachowuje się, jakby totalnie nie wiedziała o co chodzi :confused:

A tak swoją drogą, to założyłam nowy wątek o umiejętnościach naszych dzieci, bo często wplątujemy informacje o tym na innych wątkach o odrębnej tematyce. Zapraszam :happy2:

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-marcu-2007-f115/dzis-nauczylam-em-sie-10898/

reklama
Moja jakby uwstecznia się w tym leżeniu na brzuszku :nerd:
Rozchyla ręce na bok (robi coś a'la samolocik) i potem się wkurza, że nie ma jak się podeprzeć i utrzymać głowę w górze. Tym sposobem siłuje się sama ze sobą dźwigając się jakby od brzuszka, szybko sił jej braknie i jest płacz :eek:
Ja myślę, że jest w tym jakiś cel. Jak mój mały zadzierał tyłek do góry, plecy wyginał w koci grzbiet i się wkurzał, to też myślałam, że bez sensu. A okazało się, że on się próbował przewrócić na plecy. Do głowy by mi nie przyszło, że można to robić w taki sposób :-D.

Ja nie pieluchowałam i teraz też tego nie robię. Lekarz kategorycznie zakazał profilaktycznego pieluchowania.

blueberry bardzo mi się podoba jak twój synek śpi

Ja myślę, że jest w tym jakiś cel. Jak mój mały zadzierał tyłek do góry, plecy wyginał w koci grzbiet i się wkurzał, to też myślałam, że bez sensu. A okazało się, że on się próbował przewrócić na plecy. Do głowy by mi nie przyszło, że można to robić w taki sposób :-D.
moja tez sie tak wygina ostatnio i jak lezy na pleckach to tez robi palak i glowke do tylu wygina, jakby sie chciala obrocic wlasnie:-)

ja ani nie pieluchowalam, ani nie dawalam witamin, nawet D3, nie smarowalam pepka spirytusem, a Olivka od urodzenia spi na brzuchu - i jest cala i zdrowa:-)

Ja niestety dalej walczę z zaparciami u mojego dziecka. W dodatku muszę bardzo uważać co jem bo wyskakują jej czerwone plamki na szyjce, policzkach i trochę na główce:-( Na zaparcia wczoraj lekarka zaproponowała mi Bebilon pepti i debridat . Mam nadzieję że pomoże:-(

Hehe :happy2:Ja:
- nie pieluchowałam i nie pielu****ę tak długo dopóki nie będzie do tego wskazań (mam nadzieję, że nie będzie :eek:)
- nie daję witamin typu Cebion, tylko D3
- już od jakiegoś czasu nie wyparzam nawet butelek (czasem raz na tydzień, jak mi się przypomni to przeleję je wrzątkiem z czajnika :-p)

Chyba do przewrażliwionych też nie należę co? :happy2::-p
Ja pieluchowałam, bo Piotrek miał problem z bioderkiem i pediatra kazał, choć nie tak skrupulatnie, jak zaleciła pani doktor :zawstydzona/y:.. Witaminy daję, bo przepisała mi je pediatra, a zwłaszcza wit. D3, bo Piotruś ma miękką potylicę..
A butelek nie wyparzałam nigdy, od samego początku raz na jakiś czas (tydzień, dwa) wygotowywałam wszystkie elementy i tyle ;-) Na dodatek butelki i smoczki myję samą wodą, bardzo gorącą, ale bez płynu do mycia naczyń :-p I Piotrek jak na razie jest okazem zdrowia :-)
Czapeczkę ubieram, jak wieje wiatr i jest zimno..
Też chyba nie jestem zbytnio przewrażliwiona?? :-p

To bardzo dobrze, że może tak leżeć. Ja właśnie wróciłam po kontroli od lekarza i niestety lekarka stwierdziła, że od tego ciągłego leżenia na pleckach mojej córci troszeczkę spłaszczyła się główka. Muszę ją niestety częściej kłaść na brzuszku.
elahar - mój Piotruś ma spłaszczoną główkę :-( Dużo leżał na plecach, kiedy był pieluszkowany i tak mu się spłaszczyła.. A miał taką ładną, kształtną :rolleyes: A teraz nawet jak próbuję go obrócić na bok, kiedy śpi, to sam po jakimś czasie odwraca się na plecy :rolleyes:

Malaga - moja Madzia też przekręca się z boku na plecki mimo iż podkładam czasami kocyk. Ale niestety woli na pleckach. Wczoraj lekarka powiedziała mi, żeby jednak tak ją kłaść a jak nie śpi to wkładać trochę do leżaczka albo do fotelika, żeby cały czas nie leżała.

Też Piotrkowi podkładam cosik, jasiek najczęściej, ale on i tak się przekręca jak ma dość leżenia na boku :dull:
W nocy nie jestem w stanie tego kontrolować..

Ja niestety dalej walczę z zaparciami u mojego dziecka. W dodatku muszę bardzo uważać co jem bo wyskakują jej czerwone plamki na szyjce, policzkach i trochę na główce:-( Na zaparcia wczoraj lekarka zaproponowała mi Bebilon pepti i debridat . Mam nadzieję że pomoże:-(
Kazała Ci wprowadzić sztuczne mleko i to jeszcze takie obrzydliwe, bo dziecko ma zaparcia? Dla mnie to dziwne... A jak te zaparcia wyglądają?

reklama
- nie daję witamin typu Cebion, tylko D3
:happy2::-p

ja daje własnie cebion mult, tam tez jest wit D3, ale przez pewien czas, bedzie wizyta kontrolna, to lekarz mi powie co dalej podawac, jakie witaminki:-)

ja tez martwiłam sie o kupki Piotrusia, bo miał przerwy nawet 6-dniowe, ale zadbałam o swoja diete, a małemu nic nie podaje. Pij duzo wody, jedz lekkostrawnie, od czsu do czsu wypij herbatke rumiankowa

sorry za błedy, ale pisze jedna reka:confused:

Do góry