reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Synek strasznie płakał :-(. A poprzednio nie płakał wcale - dziwne :baffled:. A najgorsze, że siedział mi na kolanach i tak płakał okropnie i chciałam go obrócić do mnie przodem i przytulić, a nie mogłam, bo pielęgniarka kazała mi trzymać te cholerne watki :wściekła/y:.

"Słowem – zmuszając dziecko do pozycji żabki czy profilaktycznie zakładając szeroką pieluchę, ingerujemy w nieuzasadniony i niekorzystny sposób w proces dojrzewania i zdobywania przez dziecko kolejnych umiejętności."
no i dobrze:-)u nas w ogole nie ma czegos takiego jak pieluchowanie i tez jakos ludzie zdrowi chodza po ulicach;-)

generalnie angielska polityka zdrowotna to jak najmniej ingerencji, a co za tym idzie jak najmniej lekow
Olivka ma dosyc silny katar od ponad tygodnia i robi wodniste kupki, wiec poszlam z nia do lekarza
lekarka osluchala, zdadala uszka, gardelko i powiedziala, zeby kupke dac do zbadania na wszelki wypadek, ale ze to prawdopodobnie wirusowe i moze potrwac do 3 miesiecy:szok:wyobrazacie sobie, ze nawet nic na ten katar nie dostala?:eek:
oczywiscie ma to swoje plusy - organizm sam walczy z choroba, ale czasami mnie to lekko szokuje...

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Synek strasznie płakał :-(. A poprzednio nie płakał wcale - dziwne :baffled:. A najgorsze, że siedział mi na kolanach i tak płakał okropnie i chciałam go obrócić do mnie przodem i przytulić, a nie mogłam, bo pielęgniarka kazała mi trzymać te cholerne watki :wściekła/y:.

Mój Piotruś też srasznie płacze przy szczepieniu:sick::-(, a także jeszcze później w domu:-:)sick:

no i dobrze:-)u nas w ogole nie ma czegos takiego jak pieluchowanie i tez jakos ludzie zdrowi chodza po ulicach;-)
quote]

No właśnie, jak byłam na kontroli bioderek, to Pani doktor powiedziała, że jest wszystko ok., ale profilaktycznie kazała pieluchowaćdo końca 4m-ca:szok:, ale jak zrobiło się gorąco, to sobie dałam spokój.

Sorry, ale zupełnie nie rozumiem "profilaktycznego pieluchowania" wtedy kiedy wszystko jest ok. No bo po co? :sick:

Agutek u nas "profilaktycznie" do 6 miesiaca zalecają :eek: ae ja po kontroli w 3 miesiacu przestałam mu dawać pieluche. Tzn. początkowo dawałam na noc ale odkąd zaczęły sie te upały to odpuściłam. Mam nadzieję, że nie będę potem mieć z tego powodu wyrzutów sumienia. Na kontrolnym USG wszystko było dobrze.

reklama
Wydaje mi się (ale zaznaczam, że tylko wydaje, bo znawcą nie jestem), że leżenie na brzuszku jest mniej więcej równoznaczne z szerokim pieluchowaniem. Chyba lepiej więc np. w dzień do drzemek kłaść tak dziecko niż męczyć tą pieluchą dodatkową...

Do góry