reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości

reklama
Przez ostatnie dni tak pali mnie zgaga ze nawet w nocy sie budze i musze usiasc bo na lezoca to bym nie wyrobila...niewiem na tym etapie ciazy zgaga powinna chyba juz ustapic?ma moze ktoras z was podobny problem"?

W 37 tyg też jeszcze miałam zgagę, w ogóle pojawiła się u mnie dość późno. Wiem że można brać na to Rennie. Mi za to dwa dni temu spuchły stopy- pierwszy raz w ciąży i w życiu w ogóle i jestem bardziej opuchnięta rano niż zwykle. No i podenerwowana jak diabli . Chyba czas się szykować do boju...

mi w żadnej ciąży nic nie wyciekało do samego końca,ale jak mocno nacisnęłam to jakaśmała kropelka sie pojawiła w jednej piersi,a co do maści to chyba wszędzie można ją zakupić

Wczoraj zauważyłam, że znowu pękła mi brodawka :baffled: I kiedy zaczęłam smarować ją bepanthenem wyleciało pare kropelek. Poczułam się jak prawdziwa mamuśka :-D
Co do zgagi, to męczy mnie do tej pory. Zapijam ją wodą co średnio pomaga, ale nie chce sie faszerować...

Mnie tez pierwszy raz spuchly kostki w 37 tygodniu, jakie bylo moje zdziwienie jak sie rozebralam do kapieli wieczorem a tu stopy jak u sumo!:szok:
Okropne.
Ale tego dnia ostro sprzatalam, kucalam, wstawalam, bardzo duzo chodzilam i mialam naprawde zmeczone nogi. Wczoraj naprzyklad nie robilam nic i kostki normalne :-)

Mnie na szczescie zgaga i puchniecie nog ominelo jak narazie ale za to meczy mnie klucie po prawej stronie tak jakby w zebrach:baffled: I to nie przy ruchach dzidzi tylko caly czas:baffled::baffled::baffled:

reklama
A mi juz nogi od dłuższego czasu puchną a teraz to już opuchlizna nawet nie ustępuje :baffled:
Czy coś robię, czy odpoczywam, czy wieczorem czy rano to zamiast stóp mam banie :crazy:

Do góry