reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

VUSIA to mogą być bóle z wysiłku fizycznego, przepowiadające także. Jeżeli nie masz skurczów co 3-4 min. wszystko jest dobrze.

Nanages - może zrób badanie krwi i moczu. Być może to bakteria w pęcherzu moczowym. To, co opisujesz może być objawem kolki nerkowej. Zwykle ciąża indukuje pewne choroby, nawet wodonercze,czy kamica nerkowa. Ja mam właśnie kamicę. Natomiast to mija po porodzie. W każdym razie warto sprawdzić, bo jeśli jest białko w moczu, to trzeba podać leki,.

Mitemil
- a Tobie też puchły łapki i stópki z rańca? Ja zamierzam zrobić badanie moczu, żeby wykluczyć obecność białka. Mama moja mówi mi,że dlatego,że nie ruszam się to puchną mi ręce i stopy...

reklama
Neverend bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, we wtorek jade zrobic sobie te badania i moze cos sie wyjasni... a czy to moze byc zwiazane z polozeniem dzidziusia? moze tak jest ulozona mi w brzuchu ze akurat uciska na ten caly bok?? w sumie niewiem czy to mozliwe:-(

Neverend bardzo Ci dziekuje za odpowiedz, we wtorek jade zrobic sobie te badania i moze cos sie wyjasni... a czy to moze byc zwiazane z polozeniem dzidziusia? moze tak jest ulozona mi w brzuchu ze akurat uciska na ten caly bok?? w sumie niewiem czy to mozliwe:-(

To nie powinno mieć związku z położeniem dziecka. Ono wciąż się rusza i zmienia pozycje. Polecam pospanie i poleżenie na lewym boku. Zwiększa się wtedy ukrwienie i lepiej organizm pracuje. A dla świętego spokoju wypij trochę więcej wody i wysikaj, może i tak się organizm oczyści:) Ja piszę tak,bo mam to samo, ból w pachwinie i przechodzi do tyłu pleców, ale może masz jakieś odgniecenie zwykłe, albo małe Cię kopło szczególnie mocno. Nie martw się. Zrób badanka, sprawdź ilość leukocytów w morfologii, bo jak dużo to stan zapalny. Sprawdź czy nie masz białka w moczu ani innych świństw. Jak zrobisz badania to napisz:) Tak,żebym i ja się nie martwiła:)

we wtorek jak bede miala juz wyniki to napewno napisze:)
jak sie mala rozpycha to akurat z tej strony lewej i im bardziej ten brzuch napina sie to tym bardziej boli....no nic w kazdym badz razie mam nadzieje ze we wtorek se wszystko wyjasni:)
a czy ta kolka nerkowa moze zagrozic dzidziusiowi????????

we wtorek jak bede miala juz wyniki to napewno napisze:)
jak sie mala rozpycha to akurat z tej strony lewej i im bardziej ten brzuch napina sie to tym bardziej boli....no nic w kazdym badz razie mam nadzieje ze we wtorek se wszystko wyjasni:)
a czy ta kolka nerkowa moze zagrozic dzidziusiowi????????

Może przyspieszyć poród. Dlatego jak bardzo będzie bolało leć do szpitala, to podadzą Ci dożylnie no-spę i przejdzie:)

Nanages a mi to wygląda na rwę kulszową - maluch może być tak ułozony że naciska ci na nerw kulszowy i wtedy ból prominieje na całą tą stronę, bardzo nieprzyjemna sprawa - przerabiałam prawostronną rwę przy pierwszym dziecku a teraz czasem jak poleżę dłużej w jednej pozycji to młody też mi naciska i boli
z tym się nic nie robi raczej, po prostu trzeba urodzić i nacisk zejdzie...

Nanages a mi to wygląda na rwę kulszową - maluch może być tak ułozony że naciska ci na nerw kulszowy i wtedy ból prominieje na całą tą stronę, bardzo nieprzyjemna sprawa - przerabiałam prawostronną rwę przy pierwszym dziecku a teraz czasem jak poleżę dłużej w jednej pozycji to młody też mi naciska i boli
z tym się nic nie robi raczej, po prostu trzeba urodzić i nacisk zejdzie...

Albo tak. Przyczyn może być wiele. Jak wyniki będą dobre to pewnie to,co mówi Basia Cię dopadło. Więc głowa do góry. Do końca już niewiele:)

reklama
Do góry