reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości

hej Aneta2483 wczoraj poszlam tylko do apteki po moje globulki i jak wrocilam do domu-wiadomo pieresze co to toaleta;).znowu mialam lekkie plamienie krwia wiec zadzwonilam do szpitala.siedzialam tam prawie do 2 w nocy:wściekła/y: ale wreszcie zrobili skan.lozysko mam na miejscu- a to martwilo mnie najbardziej.co do ruchow dzidzi pod ktg serduszko jak trzeba:-) a z tymi ruchami to doktorek powiedzial ze z powodu tego ze ja mam juz obnizony brzuch(od kilku tyg) a dzidzia przeciez teraz duzo na masie przybiera moge wyczuwac slabsze ruchy.mowi ze najmocniej to pewnie bede czuc po tym jak sie troszke zmecze i zaczne odpoczywac ale na to nie ma reguly.a moje spojenie lonowe tak mi dokucza bo dzidzius glowka mocno tam uwiera i czasem moze nawet raczkami boksowac(co by mamusi przypomniec gdzie jej miejsce heheh)
wiec ja juz sie tak nie martwie.ciesze sie ze w koncu trafilam na lekarza ktory mi wszystko dokladnie pokazal i wyjasnil.

reklama
witamy w szkocji slonko to jest ciaza a nie choroba lezec nie musisz....
ale mam zwolnienie od gp do 8 czerwca a pozniej ma mi przedluzyc w zwiazku z moim syndromem ciesni nadgarstka.przy ostatniej wizycie troche nasciemnialam zeby dostac zwolnienie:))

wiesz jest w tym troche racji.w pl dostajesz antybiotyk na kazde kichniecie i kolorowe tableteczki na wszystkie inne dolegliwosci.tutaj nie.a za to mozesz tu zobaczyc pelno staruszkow po80-tce weseli chodza do barow lataja na cieple wyspy-zadbani i zdrowi.za lek na recepcie placisz zawsze 4.00Ł nie wazne czy to lek na gruzlce czy na katar wiec kase tez maja.a tak po 50 latach brania lekow na kazda dolegliwosc organizm sie przyzwyczaja ze baz leku sobie nie poradzi i do tego przyzwyczaja sie i uodparnia na leki. wiec chyba jast w tym jakas logika.

wiesz jest w tym troche racji.w pl dostajesz antybiotyk na kazde kichniecie i kolorowe tableteczki na wszystkie inne dolegliwosci.tutaj nie.a za to mozesz tu zobaczyc pelno staruszkow po80-tce weseli chodza do barow lataja na cieple wyspy-zadbani i zdrowi.za lek na recepcie placisz zawsze 4.00Ł nie wazne czy to lek na gruzlce czy na katar wiec kase tez maja.a tak po 50 latach brania lekow na kazda dolegliwosc organizm sie przyzwyczaja ze baz leku sobie nie poradzi i do tego przyzwyczaja sie i uodparnia na leki. wiec chyba jast w tym jakas logika.
Generalnie nie wiem która opcja służby zdrowia jest lepsza ,ponieważ tej "zagranicznej"jeszcze nie doświadczyłam,ale znając nasz kraj często biorą przykład z zachodu ,więc tak sobie tylko głosno pomyślałam.Bo u nas ten system też nie jest idealny (nie mówie tylko o ginekologii i położnictwie ,ale tak ogólnie).Niby człowiek płaci całe życie składki ,a i tak w rezultacie na starość albo ochłapy dostaje ,albo ledwie na leki i lekarza starcza.Ja np.pomimo ,że płacę już chyba z 10 lat składki to i tak do ginekologa,stomatologa a ostatnio i do ortopedy chodzimy całą rodziną prywatnie.

tutaj latwo mozna sie nauczyc ze bez marudzenia lekarzowi niewiele sie osiagnie:( ale jak juz sie wymarudzi to pomagaja.z dentystami jest problem bo jest ich tu za malo...przynajmniej w szkocji wiec jak mialam problem to czekalam u dentysty 5 godzin zanim nie przyjal a prywatnie kosztuje majatek...ale na szczescie nie czesto musze latac z problemami do dentysy a w ciazy przysluguje mi darmocha:))

Dziewczyny a czy ktoras z was miala albo ma anemie?jaki jest poziom waszej hemoglobiny?

reklama
Ja mam hemoglobinę trochę poniżej normy, ale lekarz powiedział, że tak musi być, bo w ciąży krew powinna być nieco rozrzedzona, bo musi przepływać przez tysiące naczyń w łożysku, a jak by była za gęsta to byłoby trudniej.

Do góry