reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości

reklama
No np.my na początku planowaliśmy sobie zacząć starania o drugie pół roku po pierwszym tak żeby na marzec 2011 była druga dzidzia:-D ale teraz to raczej musimy się wstrzymać bo po cesarce to pasuje zrobić dłuższy odstęp...:-:)-( Jak sądzicie ile pasowało by poczekać??:-)

po cesarce podobno można zajść w ciążę dopiero po minimum ok. 9 miesiącach jak się nie mylę :tak:
co lekarz to opinia...
ale myślę, że rok to dobry okres czasu na zregenerowanie się

No to w sumie nie tak znowu długo...:-D:-D A nie wiecie czy można w takim krótkim czasie spróbować porodu naturalnego?? Bo chyba bym wolała naturalny poród ze względu na liczbę dzieci jaką chcielibyśmy mieć:-p:-D

Dziwna teoria twojego gina Mitemil :) znam ludzi którzy świadomie chcieli jak najmniejszą różnicę wieku...

Ja chciałam zacząć starania jak Martyna miała 3 miesiące. Może dlatego tak zareagował.

No między mna a moją Siostrą jest 1 rok i 3 miesiące różnicy a to oznacza że Mama jakies pół roku po porodzie znów zaszła w ciążę ;-):-):-D

A ja mam 11 miesiący młodszą siostrę co oznacza, że mama zaszła w ciąże 2 miesiące po porodzie :-D:szok:

reklama
Agus_kula, z cesarką radzą różnie, mi kazali odczekać rok do porodu, czyli że po 3 miesiącach mozna zacząć znowu się starać. Z Jagodą zaszłam w ciążę 7 miesięcy po cesarce i też rodziłam cesarką, choć dawali mi do wyboru naturalny. Miałam straszny dylemat własnie ze wzgledu na kolejne dzidziusie i mój polski gin powiedział że w dzisiejszych czasach, przy tej technice i takim szyciu jak się dzisiaj wykonuje można robić nawet i 5 cesarek. A muszę dodać że jest on wielkim przeciwnikiem cesarskiego cięcia.
Musze się przyznać że też zrobiłam test ciązowy, bo miałam okres w listopadzie, potem namiętny seksik na uważanego i potem zero okresu. Dopiero dwa dni po teście dostałam znowu! To by było dopiero jakbym zaszła w ciążę! Muszę najpierw zżucić co najmniej 20 kilo, nie mówiąc że przydałoby mi się odsapnąć trochę od ciąż no i diet!

Ostatnia edycja:
Do góry