reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości

Kurcze chyba ta spiralka tak dobrze nie zabezpiecza bo juz dzis mi 3 osoba mowi ze na niej mozna zajsc w ciaze... A ja chcem taka antykoncepcje zeby juz nie trzeba bylo uzywac kondomow bo jestem na nie uczulona. I z tymi tamponami to tez troszke mi sie nie podoba bo ja jakos nie czuje sie dobrze z podpaska:dry:
Aniu no wlasnie na tej ulotce co dala mi lekarka pisze ze przy karmieniu piersia moge rowniez skozystac z tych mikrochipow ale oczywiscie moja gin mi nawewt o tym nie wspomniala! I nic o tym nie wiem jak to sie sprawdza... -a co do spiralki to przy karmieniu piersia tylko miedziana... Ale nie wiem czy to tez nie zalezy od plci dziecka bo gin powiedziala do mnie ze jak mam chlopczyka to spiralka miedziana wiec nie wiem jak mialam to odebrac...
Oleńka z tego co pamietam ze szkoły średniej to spiralka założona w macicy tworzy coś w rodzaju stanu zapalnego macicy. Do zapłodnienia dochodzi, gdy na przykład jajeczko spotka się z plemnikiem w jajowodzie, ale ze względu na ten stan zapalny nie ma gdzie sie zagnieździć i dochodzi do poronienia.

reklama
No musze sie cos wiecej tu popytac o tych wczepianych... Ja tez od tabletek tylam wiec tabletki wogole juz odpadaja... No to jesli jestes uczulona na jakis metal to u Ciebie ta miedziana tez odpada... Sama juz nie wiem co wybrac...:baffled: Musze sie koniecznie dowiedziec o tych mikrochipach bo we wszystkich innych metodach znajduje rzeczy ktore mi nie odpowiadaja...
Efe no wlasnie nie zawsze chyba dochodzi do tego poronienia bo dzis sie dowiedzialam ze moja tesciowa majac spirale zaszla w ciaze i do tego jeszcze urodzila blizniaki:-D No ale to juz bylo 16 lat temu wiec moze juz do tego nie dochodzi hihi...
Nigdy bym nie pomyslala ze antykoncepcja bedzie sprawiala az tyle klopotu:-) bo ja jestem juz zakrecona na maxxxa i chyba wychodzi na to trzba bedzie wybrac ta ktora zabezpiecza w 100% i nie uczula czyli poprostu - nie uprawianie sexu:-D:-D:cool2::cool2:

ja tez sie zastanawiałam nad spiralka,ale...
boje sie bo szwagierka przez nia straciła jajnik i prawie zycie
a po drugie mam kolezake która majac spirale zaszła w ciaze juz jest w 8 m-cu

Mewa to co podałaś mi sie podoba :)chyba zapytam gina co o tym mysli
pare lat temu czytalam ksiazki "wojny plemników" i "sex w przyszłości\'" i w której z nich było o takich komputerkach jako futurystycznej wizji:) a tu juz dostepne dla kazdego - no drogie ale jak policzyc ceny innych srodków przez dłuższy czas...

reklama
ja wczoraj byłam u gina i obserwowałysmy moje jajeczkowanie na usg wiec za 2-3 tyg. okres mam jak w banku ale ze wzgl . na woreczek nie moge hormonów brac zostaja gumki buuuuuuuuuuuuuuuu.Spirale miałam i po dwóch miesiacach meczarni kazałam usunac bo raz ,ze ciagle wydawało misie ze mnie cos w srodku uwiera a dwa to własnie te miesiaczki -miesiac mi leciało:szok::-(A kolezanka mało nie umarła sepsy dostała .Tylko ze ona wiedziałam ze cos jest nie tak zamiast leciec od razu do gina to czekała az doprowadziła sie do takiego stanu:crazy:

Do góry