reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

stopi ja mam to samo czuje sie świetnie gdyby nie przeszkadzajacy brzuch to bym mogła powiedziec ze w ciazy nie jestem :]

Moja pani połozna powiedziała ze od momenty pierwszego ruchu dokladnie 4 miesiace do porodu słyszałyscie o czyms takiem ? Jesli to prawda to ja mam 6 dni bo w sumie termin na 26 mam :]
ps tez czulam motylki albo jelita

reklama
To trochę dziwna teoria tej położnej bo według niej powinnam urodzić miesiąc przed terminem - ruchy zaczęłam czuć kilka dni temu więc luty plus 4 mce daje połowę czerwca a termin mam na połowę lipca... Chyba że to jednak 5 miesięcy, to by się zgadzało ;-)

Gdyby to była prawda to ja moją Emilkę przenosiłam o 1 miesiąc i tydzień, a tak naprawdę urodziła się tylko 6 dni po terminie.
Chyba jakaś toria dziwna Kasiurek

To trochę dziwna teoria tej położnej bo według niej powinnam urodzić miesiąc przed terminem - ruchy zaczęłam czuć kilka dni temu więc luty plus 4 mce daje połowę czerwca a termin mam na połowę lipca... Chyba że to jednak 5 miesięcy, to by się zgadzało ;-)

a to nie wiem , mi tesciowa mowila ze 3,5 miesiaca od pierwszego szturchanca do porodu, wiec nie wiem :] Dlatego sie pytam czy ktoras cos takiego słyszała ?

Ja dokładnie czuję ruchy od miesiąca to według tej teorii spakuję się już chyba do szpitala, bo mało czasu zostało:-):-):-)
Ja już nikogo ze starszego pokolenia nie słucham. Oki też chodziły w ciąży, też rodziły ale według ich teorii to powinno się plackiem leżeć ale chyba zapomniały jak do 9 miesiąca pracowały, nie jedne w polu robiły i w ogóle. Mi dziś madre nie pozwoliła jak jechałam na urodziny koleżanki założyć korali, bo dziecko się pępowinom obwiązuje no makabra z tymi teoriami i zabobonami;-);-)

Ja pierwszy ruch poczułam miej więcej już miesiąc temu bo jak teraz sobie myślę to był dzień przed wizytą u ginekologa. A następna wizytę mam w przyszłą środę.... Czyli to był koniec stycznia + 4 miesiące= wow!!! :szok:Koniec maja!!!:szok: Hmmm troszkę za wcześnie!

ale to jest tylko teria 2 osob nie moja !!!! ;p
a co do zabobonów to ja przestrzegam tylko jednego, nie kupuje ubranek tzn zaczne kupywac dopiero z pocztakiem 6 miesiąca.
a co do reszty to to olewam :] nawet bylam u fryziera włosy sciac a podobno taki przesad ze jak sie włosy sciana to dziecko bedzie miało "krótki" rozum

eeee pirdoly. mi moja mama probowala wcisnac kit ze jak pierwsze ruchy czuc po lewej stronie to bedzie dziewczynka a jak po prawej to chlopak.

reklama
Do góry