reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

reklama
Ja miałam 25 lat w październiku kiedy mialam ostania @ z tym ze to bylo 20 wiec do poczecia dosłży za pewne w listopadzie Ale to i tak nic nie zmienia bo u mnie od sierpnia do grudnia cały czas chłopak wychodzi :]. W ogole patrzac na ta tabelke to mnie w wieku 25 lat trudno by było zajsc w ciaze zeby miec córke , no ale jak to bedzie i jaka bedzie płec to zobaczymy po usg :]

eeee pirdoly. mi moja mama probowala wcisnac kit ze jak pierwsze ruchy czuc po lewej stronie to bedzie dziewczynka a jak po prawej to chlopak.
Hehehe, Dosia, to by się akurat zgadzało bo ja pierwsze ruchy poczułam po lewej stronie i nadal głównie tam czuję :-) W środę jeszcze potwierdzę tę teorię ale mam nadzieję okaże się czy moja córeczka nie zmieniła zdania i nie postanowiła zostać chłopcem :-D
Co do zabobonów to babcia mówiła mi żebym uważała na skaleczenia, stłuczenia itp. bo dziecko będzie miało w tych miejscach znamiona... :confused2: a mama od dziecka zabraniała mi przechodzić pod drabinami że niby dziecko będzie owinięte w pępowinę... No normalnie słów brak bo normalnie to niegłupie babki :-D

dosia24 jak tak pomysle to u mnie tez bylaby to racja :-) Bo na poczatku zawsze sie moje malenstwo z prawej strony lokowalo, tak ze po prawej stronie brzucha mialam taka gorke :-) No i podobno mamy miec chlopca :-)

Kasiurek 1983 za to wedlug tej tabelki wychodzi mi corka...

matylda1405 ja tez sie ciesze ze pod tym wzgledem mam normalnego faceta... moja znajoma bedac w ciazy uslyszala, ze lepiej chlopczyk bez nogi niz dziewczynka :no::angry: no i urodzila dziewczynke, a teraz to ukochana coreczka tatusia, mowi, ze nie zmienilby jej na zadnego chlopczyka... no ale ile ona miala stresiorow przez cala ciaze :crazy:

według teorii kopniaków to u mnie były po lewej więc dziewczynka, według tabeli też dziewczynka, według złego samopoczucia i wymiotów w ciąży też dziewczynka - ostatnie usg 80% dziewczynka, no i jak tu nie wierzyć zabobonom:-D:-D:-D ale na serio nie wierzę w żadne z nich, choć nie miałabym pretensji gdyby w kwestii płci się sprawdziły:tak:

no cóż moje dziecko bedzie miało rozum krótki, i plamy też bo ja non stop się kaleczę:-D
no i trochę ubranek i wyprawki (ręczniczki, kocyki) już ma, nie sugeruje sie w tej kwestii zabobonami tylko portfelem, wolę równomiernie wydawać niz na raz wszystko kupić

Matylda ja też planuję kupić wózek w maju, ale gwarancja jest kwestia indywidualną sprzedawcy (producenta), może a nie musi jej dać, na ile to też jego widzimisie, natomiast zawsze masz roczną rękojmię z mocy prawa i tu wola sprzedawcy nie ma nic do tego:tak:

annie22 pierwsza ktorej sie nie zgadza :] moja koelzanka patrzyla raz i jej sie te znie zgadzalo potem doszla do wniosku ze mogla zajsc w ciaze na rpzelomie nastepnego miesiaca w snesie tam chyba miala z listopada na grudzien, tzn koncowka listopada okres a w grudniu musialo dosc do zpałodnienia no i jak patrzała na listopad to sie nie zgadzalo jak na grudzien to i owszem wyszla jej córa

kasiakom - a jaki sa dolegliwosci na synka ktoras wie ? ja mialam tylko przez dwa tygodnie mdlosci zero wymiotów

Z tabeli wychodzi mi ze dziewczynka :-) kopie tez tak bardziej po lewej :-) Czyzby mialabyc Monika :tak::-D jeszcze tylko 139 dni i sie dowiemy :happy:

reklama
a to nie chcesz wiedziec teraz płci ?

ja chce wiedziec i oby dziol nie okazał sie wstydnisiem :] bo juz sie przyszla chrzestna dopytuje co tam we mnie siedzi bo juz ma dosc kupywania ubranek typu Unisex i chce kupic juz "pod" dziecko

Ostatnia edycja:
Do góry