reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

kleo_mk ja za każdym razem jak jestem w toalecie to sprawdzam czy papier nie jest zabrudzony:baffled:
Musimy sie dziewczynki przyzwyczaic do tego niepokoju:tak: Teraz martwimy się czy ciąża sie utrzyma, potem czy urodzimy zdrową dzidzię, potem że dzidzia mało je, potem czy sobie w szkole pradzi itd. aż do śmierci już się będziemy o nie martwic:tak::-D taki nasz los:-D

reklama
Iwon mnie palce nie puchną.

Sylwia z tym martwieniem się to masz racje. Ja się teraz martwię, bo moje dziecię z dnia na dzień zaczęło marudzić, że nie chce chodzić do przedszkola:baffled:.

sylwia.m ale mi narobilas apetytu - na rybke po grecku, kurcze ale dzis juz nie mam na to szans a jeszcze poczytałam sobie grudniowy numer Mamo to ja i tam tez pisza o Wigilii - ze własnie rybke po grecku jak najbardziej mozna jesć :-) mam nadzieje ze dam radę ja sobie przyrządzić (nikt inny u mnie tego nie je)

kleo_mk ja za każdym razem jak jestem w toalecie to sprawdzam czy papier nie jest zabrudzony:baffled:
Musimy sie dziewczynki przyzwyczaic do tego niepokoju:tak: Teraz martwimy się czy ciąża sie utrzyma, potem czy urodzimy zdrową dzidzię, potem że dzidzia mało je, potem czy sobie w szkole pradzi itd. aż do śmierci już się będziemy o nie martwic:tak::-D taki nasz los:-D

Ot to to, zgadzam się w 100%;-)

Dziewczyny czujecie czasami jak puchna Wam ręce, palce??

Mnie przez ostatnie 2 dni obrączka po prostu wbiła się w skóre! I ani drgnie.... Ból jak cholera.
Iwon, jak już pisałam wcześniej też puchną mi palce, ale tylko rano, po nocnym śnie i na razie jeszcze nie aż tak strasznie, ale w poprzedniej ciąży puchły mi bardzo a im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej.

sylwia.m ale mi narobilas apetytu - na rybke po grecku, kurcze ale dzis juz nie mam na to szans a jeszcze poczytałam sobie grudniowy numer Mamo to ja i tam tez pisza o Wigilii - ze własnie rybke po grecku jak najbardziej mozna jesć :-) mam nadzieje ze dam radę ja sobie przyrządzić (nikt inny u mnie tego nie je)

kurcze...no wlasnie... sama nie wiem co mi wolno jesc a co nie :zawstydzona/y: nie mówcie tylko że uszek z barszczem nie moża...bo normalnie sobie chyba wigilię odpuszczę;-)

a tak powaznie...może ma któraś z Was jakies linki do porządnych wskazówek co można a czego nie w ciąży...? z góry dziękuję :happy2:

Anetka_83 uszka można:tak: Ja też je uwielbiam. Jak byłam w ciąży z Marcelem to w sierpniu mamuśka moja lepiła dla mnie bo miałam zachciankę a przecież ciężarnym sie nie odmawia:-D:-D:-D

Na pewno nie można jesc surowego mięsa, niedogotowanych jajek, serów pleśniowych, podobno wątróbki (ale nie jestem pewna)
A tak to chyba można wszystko jesc:-) Aaaa i podobno herbaty malinowej nie powinno się pic:baffled:

Anetka_83 uszka można:tak: Ja też je uwielbiam.

uff...;-)

Jak byłam w ciąży z Marcelem to w sierpniu mamuśka moja lepiła dla mnie bo miałam zachciankę a przecież ciężarnym sie nie odmawia:-D:-D:-D

i to trzeba chyba troszkę wykorzystywać :-D

Na pewno nie można jesc surowego mięsa, niedogotowanych jajek, serów pleśniowych, podobno wątróbki (ale nie jestem pewna)
A tak to chyba można wszystko jesc:-) Aaaa i podobno herbaty malinowej nie powinno się pic:baffled:

dziekuje za info. A z tą herbatką mnie zaskoczylas... hmmm... wiec ciekawe czy mozna herbate z sokiem z malin pić

reklama
Do góry