reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

Ja cały czas ziewam i myślę o jedzeniu. Piersi mi jeszcze nie zmalały po poprzedniej ciąży i nie odczuwam bólu. Ale u mnie od razu widać po twarzy - syfy mi się robią, mam podkrążone oczy i wyglądam mówiąc delikatnie - niezbyt ładnie :-)...No i mam wieczorne mdłości (tak jak w poprzedniej ciąży, godz. 18, a ja sięgałam po wodę z cytryną, żeby je jakoś przeżyć), ale bardzo delikatne...
Narazie nie narzekam. :-)

reklama
Wiek jak najbardziej ok i dobrze, że nie czujesz się staro, a jak się urodzi dziecko to dopiero poczujesz się jak nastolatka:-D:-D:-D Zobaczysz ile energii będziesz w stanie z siebie wykrzesać. A tak poważnie, dziecko mnie bardzo odmieniło na plus.Po pierwsze poprawiła się znacznie moja figura, sporo schudłam, znikły wszystkie dolegliwości, z którymi borykałam się latami jak przewlekła niedokrwistość, bóle miesiączkowe, kondycja moich włosów znacznie się poprawiła w czasie ciąży i podczas karmienia piersią całkowicie odżyłam i czuje że w moim organizmie wszystko gra. Psychicznie też czuje się lepiej i czuje że się spełniam.:-)

Tylko pozazdroscic :-):-):-)
Mam nadzieje, ze moja dzidzia tez naprawi defekty mamusi :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Veritaserum71 ja biorę Euthyrox 125 i do tego witaminy z jodem.

125 to duza dawke, ale mi w trzecim miesiacu tez lekarka podniesie:baffled: A co do witamin, to mozesz napisac o nich cos wiecej? Czy mozna je brac od poczatku ciazy? Bo czytalam, ze przez pierwszy miesiac lepiej nie brac zadnych witamin (nawet tych dla ciezarnych:baffled:)

A tak ogolnie, po pozdrawiam sooobotnio.
Czuje sie swietnie, a maz wlasnie poddal mi sniadanko :-D:-D:-D i swiat jest piekny:-D:-D:-D:-D

Mi mąż też dzisiaj śniadanko podał do łózka w celu walki z mdłościami.
Dzisiaj odwiedzają nas znajomi i trzeba coś zrobić do jedzenie, oczywiście bez sałatki śledziowej się nie obędzie.
Czy dziewczyny jakieś inne witaminki już bierzecie??
Ja tylko kwas foliowy i żurawinę profilaktycznie.

Veritaserum moja normalna dawka sprzed ciąży to 75. TSH mam w normie, ale mocno mi podskoczyło, bo z 0,96 do 2,45. Dlatego profilaktycznie endo zwiększyła mi dawkę. Co do witamin, to chyba co lekarz to opinia. Ja dostałam zalecenie, żeby łykać już teraz Falvit M, lub Feminatal oraz Ostercal 1250D (wapń + wit. D).

Effcia zazdroszczę;-), ja nie mam szans na śniadanie do łóżka. Mój mąż smacznie chrapie jak ja wstaje.

jej...a ja caly czas martwie... co jakis czas pobolewa mnie troche brzuch...
A że ja panikara...to już wogóle mam dola :-(

jej...a ja caly czas martwie... co jakis czas pobolewa mnie troche brzuch...
A że ja panikara...to już wogóle mam dola :-(
Ja też się martwię. Jeszcze jak znajdę sobie jakieś zajęcie, to mniej myślę, ale wystarczy chwila wolnego i już panikuję. Ja mam od czasu do czasu ukłucia w dole brzucha, ale pamiętam, ze w poprzedniej ciąży też tak miałam, więc tym staram się nie martwić, dużo kobiet tak ma.Nie wiem jak wy, ale ja co jakiś czas patrze w gacie, czy plamień nie ma...:szok:

reklama
Dziewczyny czujecie czasami jak puchna Wam ręce, palce??

Mnie przez ostatnie 2 dni obrączka po prostu wbiła się w skóre! I ani drgnie.... Ból jak cholera.

Do góry