reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

ehhh nie pytaj....
sama sie czasem zastanawiam:-D:-D
dzidzia chyba musi go prosto w jaj...a kopnac zeby poczul :-p:-p
no ale stwierdzil ze mam brzuszekkk:sorry2::sorry2: nie widzial mnie kilka dni to go zaskoczylo:-D:-D powoli sie moj chlop uczy zauwazac....
byleby zdazyl do porodu:-D:-D

reklama
spoko, wcześniej czy później pewnie zaskoczy :-):-)

Chociaż pewnie żeby to było wcześniej ale jak brzuszek zacznie się powiększać i powiększać to dopiero będzie dumny ze swojego dzieła:-D:-D

Ja ostatnio bylam z moim M na usg - myslalam, ze moze dzieki temu szybciej "zaskoczy". Niestety po wszystkim przyznal mi sie, ze tak do konca nie wierzy, ze bedziemy mieli dzidziusia. Troche go rozumiem, bo ja tez poczatkowo dziwnie sie czulam z ta mysla, pomimo iz bardzo tego chcialam i naprawde sie cieszylam. Dopiero jak zobaczylam na usg nozki, raczki i malego "aliena" uwierzylam i az sie poryczalam ze szczescia. Moze niektorym facetom trzeba jeszcze wiecej niz obraz na monitorze zeby "zaskoczyli". W koncu oni tak do konca nie czuja tego "odmiennego stanu".

ja się akurat nie dziwię bo sama czasem mam wątpliwości czy jestem w ciąży, brzuch nie za duży, na ruchy za wcześnie nawet jednego pawika nie puściłam;-)
gdyby nie usg to nie wierzyłabym

Dziewczyny ja tak miałam przed ostatnią wizytą! :zawstydzona/y:
Wydawało mi się że tam w środku nie mam żadnego dzidziusia.... Cholera jakie to głupie!!! Bo przecież widziałam wcześniejsze usg, słyszałam serduszko, za przeproszeniem muszla była moim przyjacielem przez długi czas....Ale jednak, myśli i tak kierowały się gdzieś....:wściekła/y:

Wiecie co, ja mam takie myśli od kilku dni. W piątek na wizycie nie miałam USG więc nie widziałam czy maluch urósł, czy się rusza, a ja jeszcze wyraźnych ruchów nie czuję:-( Brzuch mam ogromny ale dużo na nim tłuszczu a nie wiem ile tak na prawdę ciąży. Czuję się jak zapasiona smoczyca z gigantycznym efektem jojo po wcześniejszym odchudzaniu a nie jak ciężarna :baffled:

uff to mnie troche pocieszylyscie. Myslalam tylko ze to z moim chlopem jest cos nie tak. Jak mialam potworne mdlosci 24 na dobe to stwierdzil ze za duzo leze i pewnie polowe to sobie wmawiam. Oczywiscie sie poryczalam i tyle :baffled:
Dopiero teraz kiedy pileczka zaczyna rosnac chyba zaczyna do niego docierac ze bedzie tata. Jednym slowem jest troche lepiej, mdlosci juz nie sa takie upiorne a chlop zaczyna sie odnajdywac w swojej roli :tak:

wydaje mi się że wynika to stad że dla nas to nowa sytuacja a tym bardziej dla naszych facetów ;-) zwłaszcza jak to jest pierwsze dziecko...

Jak miło, że mój prywatny małżonek nie jest taki.... :tak:;-):tak:;-)
Bo to właściwie on mi tłumaczył przy pierwszej ciąży że to czy tamto jest właściwe.... Jakby nie było jest już tatusiem. :-)
A że kocha nim być i kocha dzieci... Wiem, że będzie dobrym tatą dla naszego Dzidziusia ale głośno mu tego nie powiem, hihih:-D:-D:-D:-D

reklama
dziewczyny ja tez licze dni do wizyty bo chce wiedzieć że wszystko jest ok... ruchów jeszcze nie czuję, wieksze dolegliwości ustały, brzucha jako takiego nie widzę ale to efekt tego ze tez miałam troche przed ciążą i nie wiadomo ile z tego ciążowego....:baffled:

ale dzisiaj miałam za to przypadek w sklepie... wyskoczyłam tylko na chwile po tzw świeże bułeczki... chodze po tym sklepie i w ciągu jednej minuty, mdłości, pot na czole i plamy przed oczami.... musiałam usiąść byle gdzie bo bym fikneła.... to był drugi raz kiedy mi sie do tej pory tak zdarzyło, ostatnio jakoś z 1,5 mca temu i dzisiaj.... posiedzialam chwile i przeszło ale złapało momentalnie......
miewacie coś takiego?....

Do góry