reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

veritaserum71 - nie masz co się martwić - ja mam tak samo, a jestem na to wyczulona po poronieniu, ciesz się ciążą i brakiem dolegliwości, ja tak przeżywałam czytając objawy dziewczyn, aż się dzisiaj doczekałam - wstałam i lekko mnie zemdliło i nie było to przyjemne - do tej pory dnia zjadłam tylko suchą kromkę chleba i piję herbatę:zawstydzona/y:

Ciesze sie:-), ale zamartwiac i tak sie bede...tyle dziewczyn stracilo swoje fasolki w tak wczesej ciazy:-( Caly czas o tym mysle, i analizuje wszelkie a raczej brak objawow :baffled:

Bardzo sie boje...a moj maz na dodatek, juz najchetniej przestawial by meble i mierzyl czy lozeczko sie zmiesci :baffled: Faceci czasami sa niepowazni :-D

Mam nadzieje, ze wizyta u lekarza troche mnie uspokoi. Staralismy sie o fasolcie ok 6 miesiecy (wiem ze to niedlugo, ale juz niechcialabym przechodzic tych stresow testowych :zawstydzona/y:) to moja pierwsza ciaza...na dodatek niedlugo stuknie mi 30-stka:rofl2:

Nie czuje sie staro. I Irlandii, gdzie mieszkam, dziewczyny mowia, ze 30 lat to za wczesnie (bo one maja tyle jak wychodza za maz :-)) a w Polsce lekarz mowi, ze to ostatni gwizdek :baffled: na pierwsza ciaze. W dodatku od dziecka lecze sie na niedoczynnosc tarczycy (biore tabletki wiec powinno byc OK) i to tez mnie martwi :zawstydzona/y:

Wogole to bede chyba nadwrazliwa matka :-D:-D:-D wcia ztylko sie martwie:-D:-D:-D

reklama
To normalne - ja też jestem przed 30 i czekam na swoją pierwszą wymarzoną dzidzię - i wiem jaki stres przeżywasz, ja jednak staram się nie panikować (a wiesz mi że u mnie dodatkowego stresu przyprawia mi szef - nawet szkoda pisać)....jeśli Ci to pomoże to zacznij mierzyć temperaturę - pisałyśmy o tym wcześniej.....
wszystko jest git :)

Veritaserum71 to możemy sobie podać rękę, ja też przyjmuję leki na niedoczynność tarczycy, tylko, że ja po operacji wycięcia gruczołu tarczycy.

Kames chciałaś to masz;-).Zjedź coś jeszcze, bo teraz to Cię może z głodu mdlic;-).

To normalne - ja też jestem przed 30 i czekam na swoją pierwszą wymarzoną dzidzię - i wiem jaki stres przeżywasz, ja jednak staram się nie panikować (a wiesz mi że u mnie dodatkowego stresu przyprawia mi szef - nawet szkoda pisać)....jeśli Ci to pomoże to zacznij mierzyć temperaturę - pisałyśmy o tym wcześniej.....
wszystko jest git :)

Musze kupic nowy termometr (ale to jak bede w Polsce, bo te tutejsze mierza w F :baffled:) Teraz mam rteciowy a ten nie bardzo sie nadaje.
Wiem, ze pod pacha sie nie liczy ale ostatnio mialam 36.5 a wczoraj 36.9 (czyli nie za duzo) ale ja przed ciaza mnialam 36.4 w przyplywach. Ogolnie zimno krwista jestem :-D:-D

Veritaserum71 to możemy sobie podać rękę, ja też przyjmuję leki na niedoczynność tarczycy, tylko, że ja po operacji wycięcia gruczołu tarczycy.
;-).

To ty bardziej zaawansowany przypadek....ja tylko Euthyrox 75 lykam. Kiedys bralam jeszcze jod, ale pani lekarz powiedziala, ze mieszkam nad morzem, wiec mi wystarczy :baffled: Jakos nie jestem do tego przekonana. Ale zapytam jej za dwa tygodnie. Moze przy dzidzi przepisze mi troche jodu w tabletkach :-D

Bardzo sie boje...a moj maz na dodatek, juz najchetniej przestawial by meble i mierzyl czy lozeczko sie zmiesci :baffled: Faceci czasami sa niepowazni :-D

Mam nadzieje, ze wizyta u lekarza troche mnie uspokoi. Staralismy sie o fasolcie ok 6 miesiecy (wiem ze to niedlugo, ale juz niechcialabym przechodzic tych stresow testowych :zawstydzona/y:) to moja pierwsza ciaza...na dodatek niedlugo stuknie mi 30-stka:rofl2:

Nie czuje sie staro. I Irlandii, gdzie mieszkam, dziewczyny mowia, ze 30 lat to za wczesnie (bo one maja tyle jak wychodza za maz :-)) a w Polsce lekarz mowi, ze to ostatni gwizdek :baffled: na pierwsza ciaze. W dodatku od dziecka lecze sie na niedoczynnosc tarczycy (biore tabletki wiec powinno byc OK) i to tez mnie martwi :zawstydzona/y:

Wogole to bede chyba nadwrazliwa matka :-D:-D:-D wcia ztylko sie martwie:-D:-D:-D

Wiek jak najbardziej ok i dobrze, że nie czujesz się staro, a jak się urodzi dziecko to dopiero poczujesz się jak nastolatka:-D:-D:-D Zobaczysz ile energii będziesz w stanie z siebie wykrzesać. A tak poważnie, dziecko mnie bardzo odmieniło na plus.Po pierwsze poprawiła się znacznie moja figura, sporo schudłam, znikły wszystkie dolegliwości, z którymi borykałam się latami jak przewlekła niedokrwistość, bóle miesiączkowe, kondycja moich włosów znacznie się poprawiła w czasie ciąży i podczas karmienia piersią całkowicie odżyłam i czuje że w moim organizmie wszystko gra. Psychicznie też czuje się lepiej i czuje że się spełniam.:-)

reklama
Veritaserum71 ja biorę Euthyrox 125 i do tego witaminy z jodem.

Impresja Wiosenna tylko pozazdrościć zmian po ciąży. Ja właśnie po ciąży zachorowałam na nadczynność tarczycy, skończyło się operacją i nadwagą 10 kg. Może teraz będzie lepiej i będę mogła napisać coś takiego jak Ty;-).

Do góry