reklama
ja bym napisała raczej, że boję się inaczej. Mniej więcej wiem, co może mnie czekać, ale prawda jest taka, że wszystko może być inaczej. Na przykład może się okazać, że będę miała cesarkę, albo cokolwiek, albo w dwie godziny się wyrobię, albo na przykład będę miała wywoływany poród. Niczego nie mogę być pewna. Zawsze to jest wielka niewiadoma, która musi się wiązać z bólem. Ale niewiadoma nieunikniona.chociaz bewnie te mamy ktor juz maja dzieci boja sie tak samo jak za pierwszym razem?
wolny wybór, niech czytają osoby o mocnych nerwachwybaczcie mi proszę ale ja nie będę czytać nie chcę się na zapas martwić wolę myśleć że poród to nic takiego. później sie rozczaruje
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
wybaczcie mi proszę ale ja nie będę czytać nie chcę się na zapas martwić wolę myśleć że poród to nic takiego. później sie rozczaruje
Kasia, no problem
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
Ja sobie myślę, że drugi poród to dopiero strach Przed pierwszym bałam się ale nie wiedziałam czego się boję - a teraz wiem ...ale damy radę!
Agorana, od znajomych ciągle słyszę, że poród drugiego dziecka to pikuś i naprawdę jest lżejszy niż pierwszego. Przy Filipie na noworodkach leżałam z babką, która urodziła trzecie i mówiła, że pierwsze koszmar, drugie super, a trzecie tragedia Więc może nie będzie tak źle?!
Ale sliczne te wasze wspomnienia-bo wszystkie kończą się szczęśliwie jak w dobrych bajkach no i łezki stają w oku. ja wolę wiedzieć na co się czeka-chociaż tego nam nikt nie zagwarantuje, to jak przed wizytą u dentysty chyba bo jak juz się usiądzie na fotel to niech już robi co chce a strach jest zawsze Dzięuję dziewczynki że chciałyście się podzielić doświadczeniami
Nie ma sprawy, mimo, że to było ciężkie 20 godzin, to zawsze chętnie do nich wracam i chętnie się nimi z Wami podzieliłam, bo na końcu była wielka radość i szczęście i z perspektywy czasu nie ma bólu, jest tylko radość z tej wspaniałej istotki, którą przyniosło mi to cierpienie.
reklama
nikolleczka
Lipcowe mamy'09
witam w sobotni poranek myslalam ze dzis nie wstane tak mnie bolal kregoslup ze nie wiedzialam co zrobic, wczoraj ledwo chodzilam. mam takie pytanie moze wiecie czy mozna czyms smarowac jakas mascia przeciwbolowa albo rozgrzewajaca?