reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

a najgorsze przed Nami, jak bąble podrosną to będą uciskać pęcherz, heh pamiętam to uczucie jak układanie się na łóżko trwało po 20 minut i kiedy już udawało mi się znaleźć wygodną pozycję ... musiałam siku :-D i od nowa układanie się i znowu siku
żałowałam wtedy że nie mogę się podczepić do sufitu, może wtedy bym się lepiej wyspała

Dokładnie!!! :-D

reklama
Hmm, a potem bedziecie kolejny raz w ciąży i najpierw wstaniecie bo jedno płacze i ma zły sen, potem przyjdzie drugie, bo tak jest fajnie i juz jesteście w łóżku w czwórkę, idiecie siusiu, chwila spania i to mniejsze się budzi bo własnie mu krew z nosa leci. ;-) O taką noc miałam dzisiaj. A co bedzie tej, jeszcze nie wiem, ale juz to starsze spi w naszym łóżku , więc na 90% konczymy we czwórkę, bo to mniejsze tez przyjdzie...
Sory, że na tym wątku o starszych, ale mi się przypomniały moje dolegliwości ostatniej nocy...

dziewczyny! to działamy wg tego samego zegarka - ja też do tej pory punktualnie o 4tej na siusiu!!! :-D ostatnio staram się wieczorem mało pić żeby pospać i... nawet zdarzało mi się do 6-7- mej wytrzymać :tak:

ja niestety tez codziennie wstaję do ubikacji w nocy, staram się dużo pić i niestety od początku ciąży przespałam może 1-2 noce, tylko dlatego że mało wypiłam w dzień

też mam wrażenie że się mniej wysypiam przez to, bo jak wstaję tylko raz to pół biedy ale jak wstaję 3 razy to już gorzej, no ale chciałam dziecko to mam;-)

hehe ja tez wstaję koło 4 na siusiu i później to już różnie bywa z tym zaśnięciem...
Kaśka pięknie to opisałaś :-)

Hej!
Rzeczywiście sikanie to zmora, zwłaszcza w nocy. A mi na dodatek lekarz kazał pić minimum 2 litry wody dziennie na migrenę ciążową, więc mam też takie noce, ze po 5 razy muszę....
Zazdroszczę wam, ze piersi wam tak rosną! mi na razie z małego A przeszło na duże A.....

dziewczyny - ratunku! może któraś z was potrafi mi pomóc?!
zauważyłam że ... zaczął robić mi się w kąciku ust zajad:baffled: - nikdy zajadów nie miałam - wiem że są one związane min z brakiem wit. B ale czy nam wolno łykać witaminę B?
do lekarki idę dopiero w środę i chciałabym już coś działac ale nie wiem jak - są jakieś naturalne metody?

goteczka - wit. B wolno nam brać nie ma żadnych przeciwwskazań. Nie wiem jaka jest norma witaminy B dziennie dla kobiet w ciąży ale przypuszczam że to łatwo znajdziesz w internecie, no albo zapytaj w aptece - tam na pewno dobrze doradzą:-)

I nie zapominaj że wit. B12 to jest nazwa skrócona kwasu foliowego:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry