reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze dolegliwości i objawy ciąży

reklama
co do przesadow to jest caaale mnostwo nie wolno przechodic pod sznurami, kablami(np od zelazka)bo dzidzia sie zaplata w pepowine, wieszac prania nie wolno, szyc i przyszywac guzikow,kupowac ubranek,bucikow itp, nie wolno chodzic ubranym na czarno bozeee jest ich duzoo popytajcie babcie
ulubionym przesądem jest:jezeli odmówisz kobiecie w ciąży to twój dobytek myszy zjedzą:-D
jak ktos was wkurzy to mozna rzucac klątwy hi hi hi:-D

co do plci dziecka to wiem tyle:
jak sie brzydnie to dziewczynka
jezeli brzuszek widac w wczesnej ciazy to chlopak w poznej dziewczynka
jezeli jest szpiczasty to chlopak jezeli okragly dziewczynka
chcec na slodkie to dziewczynka a na slone i kwasne chlopak

bzdury wyssane z palca to jak ja mam chec raz na sledzia raz na czekolade a pozniej ogorka kiszonego to ciekawe co bedzie;-)

mnie jak narazie wszyscy mowia ze dziewczynke bede miala i 2 osoby ze chlopiec
a ja chcialabym blizniaki chlopaka i dziewczynke :-)

W pierwszej ciąży brzuch miałam widoczny dopiero gdzieś 4-5 miesiąc - a urodził się chłopiec. Eehhh te przesądy ;-) Teraz za to mam gigant :-D Ciekawe czy tym razem maleństwo zechce się ujawnić, Filipa nie "znaliśmy" do porodu, gdyż się do nas 4-literami odwracał cały czas :-D

U mnie w pierwszej ciąży był straszny pociąg na słodkie i rzeczywiście była dziewczynka, a teraz w kratkę. Ciekawe, co będzie.
A przesądy? Lepiej chyba nic nie robić, bo wszędzie czai się groźba :tak::-D

hehe śmieszne te przesądy i rzeczywiście nie sposób ich spamiętać i niektórych się ustrzegać:-)
Mi teściowa powiedziała, że nie powinnam była myć okien i podnosić rąk do góry, ale nie chciała powiedzieć dlaczego;-)
Ja na szczęście starm się nie wierzyc w te brednie

reklama
Niektóre faktycznie są delikatnie mówiąc śmieszne:-D:-D Ale lubię czasami pośmiać się z takich rzeczy, choć w niektóre nie wiedząc dlaczego podświadomie wierzę:confused::baffled: ..... Może tylko dlatego, że się kiedyś już sprawdzały??
Ale fakt, faktem o wielu z tego co napisałyście nie wiedziałam.....:no:

Do góry